A Fekete Péntek, azaz a Black Friday hagyománya

Sokan nem tudják, hogy mit is takar az eredetileg Egyesült Államokból indult fekete péntek, azaz Black Friday története. November utolsó péntekén, mely a hálaadást követő péntek kezdődik meg a karácsonyi bevásárlási szezon. A Black Friday Magyarországon először 2013. november 29-én rendezték meg. Ezen a napon a kereskedők az átlagostól lényegesen eltérő kedvezményekkel kedveskednek a vásárlóknak, többet között azért is, hogy a karácsonyi hajrá előtt még legyen lehetőségük egy jól irányzott bevásárlásra.
A Black Friday kezdete egészen 1966. Philadelpiáig, USA vezethető vissza, amikor is a karácsonyt megelőző hetekben olyan elképesztő dugókat okoztak a karácsonyi nagy bevásárlást kezdő fogyasztók, hogy méltán kiérdemelte a “Black Firday” (fekete péntek) kifejezést.

Amerikában már nem sokkal a kezdetek után elképesztő népszerűségre tett szert a hatalmas kedvezmények miatt. Vannak olyan üzletek, melyek már 0:00 órakor nyitnak és egészen 24 órán keresztül várják vásárlóikat. De tulajdonképpen jellemző a kereskedőkre, hogy ebben az időszakban nem csak rendkívüli kedvezményeket nyújtanak a fogyasztóknak, de szabadjára engedik a boltok nyitvatartási idejét is, hogy esetleg azok, akik szeretnék elkerülni a napközben, vagy reggeli hatalmas tömegeket esetleg este vagy az egészen késő esti órákban is megvehessék álmaik termékeit. Manapság már nem csak egy pénteki napból áll a Black Friday, habár még mindig ez az alap promóciós nap. Sok helyen már akár hetekkel, de egy héttel előtte mindenképpen elkezdik kedvezményekkel bombázni a potenciális vevőket. Többnyire sikerrel, hisz ki tud ellenállni egy jól irányzott 30-40 vagy akár 70%-os kedvezménynek kedvenc műszaki vagy ruházati boltjában. Mivel a egészen december végéig tartanak az ilyen-olyan névre keresztelt kedvezmények, így bátran kijelenthetjük, hogy a Black Friday vége egy nem létező fogalom.

Az elmúlt években olyan mértékűre növekedett ez az ünnep, hogy vannak városok, melyekben kifejezetten veszélyes ilyenkor a boltok környékére eljutni, az emberek egy része meglehetősen agresszívan reagál a hatalmas lehetőségekre és nem riad vissza némi erőszakos megnyílvánulástól sem. Nagyvalószínűséggel ezért és az online média térnyerése miatt döntöttek úgy a kereskedők, hogy nem csak a fizikai boltokban, de a webshopokban is rendhagyó kedvezményekkel kedvesnek a fogyasztóknak. Ennél kényelmesebb vásárlást el sem lehet képzelni. Kedvencünk két kattintással és legtöbb esetben ingyenes kiszállítással lehet a miénk. Még nagyobb kihívások elé állítva így a fogyasztókat. Eredetét tekintve a Black Friday lényege ugye az volt, hogy leszorítsa a hatalmas karácsonyi vásárlási lázat, de minden bizonnyal azzal nem számoltak, hogy évek alatt tulajdonképpen különálló ünneppé növi ki magát.

Nem csak a kereskedők, de a fogyasztók is képesek hónapokat várni és készülni arra, hogy a hőn áhított terméket ezen a napon, vagy ezen a héten szerezzék be a lehető legjobb ajánlatok keretében.

Szép lassan, de biztosan kezd egy új hagyomány a Cyber Monday, azaz cyber hétfő is egyfajta hagyománnyá alakulni. Az amerikai Black Friday-t és hálaadást követő hétfő az online kereskedők számára kedvező, hisz ekkor ők azok, akik bátran megmutathatják, hogy milyen készlettel bírnak és milyen kedvezményeket nyújthatnak a fogyasztóknak, legyen az ingyenes szállítás, százalékos leárazás vagy “egyet fizet kettőt kap” ajánlat.

Pénztárcára – és türelemre – fel! Hisz november végétől tulajdonképpen karácsonyig a boltok egyszerűen elkényeztetik a vásárlókat, csak győzzenek válogatni a jobbnál jobb ajánlatok közül.

Black Friday – Miket érdemes ilyenkor beszerezni?

Black Friday – Miket érdemes ilyenkor beszerezni?

A Black Friday egy kihagyhatatlan lehetőség minden kereskedő számára, így az Answear csapata sem maradhatott ki belőle. Webáruházunkban olyan kedvezményekkel találkozhatnak felhasználóink, melyeknek garantáltan nem tudnak majd ellenállni.

Na de mit is érdemes ilyenkor beszerezni és miért jó egy tervet készíteni? Egészen biztosan tele lesznek a boltok jobbnál jobb ajánlatokkal, melyeket úgy érezzük hirtelen, hogy lehetetlen kihagyni és esetleg megveszünk olyan termékeket is, melyekre egyáltalán nincs szükségünk. Ennek elkerülésére érdemes már jó előre átgondolni, hogy mit szeretnénk vásárolni, esetleg milyen ajándékokkal szeretnénk meglepni szeretteinket a karácsony alkalmával, letudva a bevásárlást és valóban lekerülni a decemberi hajrát.

Black Friday alkalmával nem csak a kifutó termékeket szokták leárazni, illetve a cél nem csak a készletkisöprés, hanem nagyon gyakori és teljesen elfogadott egy szezon közbeni leárazás is, mely során az aktuális időszak ruháival és cipőivel találkozhatunk az áruházakban. Éppen ezért ne csak azokat a termékeket írjuk össze, melyeket nyáron vagy tavasszal szerettünk volna beszerezni, hanem érdemes az őszi, téli kollekciókat is átfutni. Egy csodás női bundás csizma mindig jól jön, vagy egy meleg egyberuha fantasztikusan mutathat rajtunk a karácsonyi vacsorán. Arra is érdemes időt szánni, hogy ilyenkor átnézzük szekrényünket, melyek azok a ruhadarabok, vagy lábbelik, amik már igencsak megérettek egy cserére, ezeket ha összeírjuk egy listára máris előrébb vagyunk a bevásárlás során és könnyedén elkerülhetjük a kapkodást vagy felesleges vásárlást. Nem mondom, hogy nem szabad elcsábulni egy-egy különleges darabra, de így talán költséghatékonyabban megúszhatjuk az ünnepi időszakot. Sokan csinálják, hogy nem csak az online boltokat nézik végig, de a fizikai áruházakat is végigjárják egy-két héttel előtte, felpróbálgatják az általuk kinézett darabokat, cipőket, ruhákat és kivárják a Black Friday napját, remélve, hogy kedvencük akciós lesz azon a napon. Ez is egy határozottan jó stratégia.
Ezen kívül jó ötlet előre begyűjteni a katalógusokat, szórólapokat és azok alapján tájékozódni a vásárlás napján.

Ha pedig elérkezett a vásárlás napja akkor igyekezzünk a legkényelmesebb ruhánkat kiválasztani aznapra, így nem akadályoz semmi a rohangálásban. Próbáljunk meg a lehető legkorábban belépni az adott oldalra, vagy megérkezni a kiválasztott üzletbe, amennyire lehet kerülve ezzel a tömeget. Amennyiben úgy néz ki, hogy ezt nem sikerült elérni, akkor pedig éljünk egy határozott jelmondattal – a türelem rózsát terem. Nem történik tragédia, ha az előre kiszemelt ruhadarabunkból már nem marad a méretünkben. Fő a biztonság és nyugalom. Jó ha rászámolunk 10-15%-ot az előre kitalált költségvetésünkre, arra az esetre ha belebotlanánk egy-két újdonságba, vagy valami hirtelen megtetszene számunkra. Ezek után pedig nem maradt más hátra, csak annyi, hogy vásárlásra fel! Tervezzünk és vásároljunk belátással.

Black Friday az Answear-nél! Mire számíthatunk?

Minden évben, szerte a világon minden év november utolsó péntekén, a különböző boltok hatalmas kedvezményekkel kedveskednek a felhasználóknak. Úgy gondoltuk ebből az Answear sem maradhat ki, így hát november 24-én, pénteken érdemes felkeresni webáruházunkat a kedvezőbbnél kedvezőbb, akár 70%-os ajánlatokért. Kínálatunkban minden évszakra jellemző ruházat, lábbeli vagy kiegészítő megtalálható majd. Nem okozunk csalódást, ezt biztosan mondhatjuk! A Black Friday divat minden szekrénybe bekúszik, hisz mikor frissítsük gardróbunkat, ha nem ilyen alkalmakkor?

Régóta vágyad egy szép színes bőrhatású kabát, vagy egy meleg bundacsizma, esetleg a nyári ruhatáradra férne rá egy erős frissítés? Nem gond, már csak péntekig kell várni, hogy válogathass a jobbnál jobb ajánlatokban. Igyekszünk kedvező kínálatot biztosítani aznapra, hogy egyik vásárlónk se csalódjon ha fekete péntek alkalmával az Answear.hu oldalára navigál. Csizma fekete pénteken, de nem kell feltétlenül feketével távozni, többféle színben, fazonban és természetesen méretben kínálunk divatos darabokat. Legyen szó ünnepibb magassarkúról, vagy lazább lapostalpú csizmáról. Idén óriási népszerűségnek örvendenek újra a bakancsok, nem is csoda, hisz rettentő kényelmesek és főleg praktikusak a téli és őszi időszakban, de a hidegebb tavaszi hónapokban sem hátrány ha van egy szekrényben. Most a fekete péntek bakancs akciói lehetőséget nyújtanak, hogy kiválasszuk a számunkra legszimpatikusabb darabot, legyen az esetleg fekete, klasszikus barna vagy egy extrémen nőies pink lábbeli. Ezek az árakon akár kettőt is beszerezhetünk.

De ne gondoljuk azt, hogy csak a nőknek szeretnénk kedvezni ezen a napon, gyermek és férfi ruházat, lábbeli és kiegészítők egyaránt elérhetők lesznek. Kedves uraim, régóta tervezitek, hogy beszereznétek az alap kiegészítőket, esetleg kedvet kaptatok egy hetyke kalaphoz? Nem gond, nálunk biztosan akad néhány jópofa kiegészítő. De ha még nem sikerült megfelelő kabátot találni a hűvösebb időkre, akkor most jött el a tökéletes alkalom, hogy ezt megtegyétek. Lassan nyakig benne vagyunk a télben, nem árt ha azt nem a paplan alatt töltjük, teát szürcsölgetve, mert nincs meleg kabátunk. Több színben, fazonban, méretben és formában elérhető kabátok várnak kínálatunkban, melyhez tökéletesen passzoló bakancsot vagy félcipőt is választhattok, ha már belejöttetek a vásárlásba! A karácsonyi időszak szinte kivétel nélkül csak a rohanásról szól, itt a tökéletes alkalom, hogy webáruházunkban kedvünkre válogassunk, nyugodtan, a szobánk melegéből, két kattintással elintézhető az, ami régen még hosszas és unalmas mászkálással volt csak megoldható.

Olyan Black Friday akciókat mutatunk pénteken, melyeknek garantáltan nehéz lesz ellenállni. Böngészésre fel, jó vásárlást kívánunk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on Google+