Poncsók

4 találat
SzűrésNépszerűek
Méret
Márka
Szín
Anyag
Kötöttáru
Minta
Ár
Desigual - Poncsó
Desigual - Poncsó

13990 Ft

29990 Ft

Tommy Hilfiger - Poncsó
Tommy Hilfiger - Poncsó

75990 Ft

134990 Ft

Desigual - Poncsó
Desigual - Poncsó

14990 Ft

33990 Ft

Desigual - Poncsó
Desigual - Poncsó

14990 Ft

33990 Ft

Megnéztél 4 terméket 4 termékből.

Amerikából indultak világhódító útjukra a poncsók

A poncsók hiába több száz éves ruhadarabok, napjainkban is az egyik legfelkapottabb, legtrendibb kabátfélék. Stílusuk egyedi, és a hideg ellen is megfelelő védelmet nyújtanak.

Mi az a poncsó?

A poncsó szó hallatán sokaknak elsőre beugrik, melyik ruháról beszélünk. Először talán az amerikai filmek által váltak ismertté, az indiánok, a mexikóiak viselték ezekben a poncsókat. A ruha a bennszülött amerikaiaktól származik, napjainkban pedig klasszikus dél-amerikai viseletként ismerik, nem véletlenül. A szó is spanyol eredetű, jelentése takaró, gyapjúszövet. Tulajdonképpen egy olyan plusz rétegről beszélünk az öltözködésben, amelyet bármikor, bármilyen ruhára rávehetünk, ha fázunk. Persze ha divatosak szeretnénk maradni, ez nem ilyen egyszerű, de az biztos, hogy a poncsó teljesen beillik napjaink trendjébe.

Egy mobil, bárhol magunkra teríthető takaró – így is használják a poncsót. Egy hatalmas felületű ruháról beszélünk, amelynek alternatív felhasználási módjai is népszerűek. Vigyázni kell az anyagára, de a poncsó méretének köszönhetően egy piknikezés során tökéletes fekvőhelyet biztosít a fűben. Mivel laza, egyáltalán nem zavaró, ha sok ruhát viselünk alatta, kellemesen ráterül ezekre legfelső rétegként, ebben komfortosabb a kabátnál. Alapvetően kétféle változat létezik, a nagyobb méretű, kardigánra hasonlító, illetve a kisebb, belebújós fazon. Legyen szó bármelyikről, egy üde darabbal gazdagodik majd a gardrób általa.

Mivel hordhatóak a poncsók?

A rojtos, mintás poncsók kifejezetten jól kombinálható darabok, képesek feldobni bármilyen szettet. Szűk szabású farmer mellé például remek ellenpólust jelentenek, amiből látványos összhatás kerekedik. Kiváló, kényelmes viselet a munkahelyre, de egy hétvégi, barátokkal eltöltött hétvégéhez is. A poncsók előnye, hogy ápolnak és eltakarnak, azaz egy bővebb fazonnal el lehet fedni azokat a területeket, amelyeket el szeretnénk.

Ha inggel párosítjuk, elegáns benyomást kelt, erre leginkább a szűkebb fazonok ajánlottak, kilógó gallérral. Szintén nőies, ha valaki szoknya mellé választja ezt a felsőruházatot, amely ősszel és télen kellően meleg érzést nyújt. Ha elég hosszú egy modell, hordható önállóan is mondjuk egy leggings mellé, vagy egy harisnyával, amelyet dögössé tesz egy hosszú csizma. Ha valaki szeretné a poncsók viselése közben kivillantani az alakját, az sem jelent gondot: egy öv párosításával könnyedén megmutatható a karcsú derék.

Népszerűek a női poncsók

Egészen biztos, hogy a női poncsók soha nem lesznek a legsűrűbben hordott kabátfélék, ám ennek köszönhetően kelthetnek egyedi benyomást. Az olyan márkák, mint a Desigual, a Medicine, a Morgan vagy a Stefanel, változatos, színes modellekkel örvendeztetnek meg.