• Ruházat
   • Dzsekik
   • Melegítő felsők
   • Ruhák
  • Kiegészítők
   • Sapkák és kalapok
  • Kiegészítők
   • Sapkák és kalapok

Jordan

A kiválasztott termékek száma: 5
Népszerűek
Nem
Méret
Szín
Ár
Jordan rövid kabát lila, átmeneti, oversize
Jordan rövid kabát
18990 Ft
39990 Ft
Legalacsonyabb ár 30 nap alatt*: 19990 Ft
Jordan kalap
Jordan kalap
6310 Ft
11990 Ft
Legalacsonyabb ár 30 nap alatt*: 6630 Ft
Jordan - Ruha
Jordan - Ruha
13990 Ft
23990 Ft
Legalacsonyabb ár 30 nap alatt*: 14990 Ft
Jordan felső
Jordan felső
14990 Ft
23990 Ft
Legalacsonyabb ár 30 nap alatt*: 15990 Ft
Jordan rövid kabát
Jordan rövid kabát
22990 Ft
46990 Ft
Legalacsonyabb ár 30 nap alatt*: 23990 Ft

Jordan – amikor egy sportoló emel fel egy egész brandet

A Jordan, illetve ahogy még ismert, az Air Jordan brand egyedi a divatvilágban, hiszen egyetlen sportoló köré épülve tudott kultikus márkává válni. Az az egy azonban minden idők legjobbja, Michael Jordan.

Michael Jordan, a legjobbak legjobbja

A Jordan brand 1984-ben alapult. Hogy ez miért érdekes? Mert egy bizonyos Michael Jordan akkor mutatkozott be az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ban. Huszonegy éves volt ekkor, és bár páratlan tehetségnek számított, az, hogy minden idők legjobbja lesz, nem volt egyértelmű. Az egyetemi játékosok seregszemléjén, a drafton például csak harmadik lett, a Nike azonban látta benne a korszakos zsenit, és piacra dobta a később legendássá váló cipőt, az Air Jordant. Egészen különleges, hogy egy brand egyetlen sportoló köré épülve ilyen magasságokba emelkedjen. Ehhez az kellett, hogy sportolóként Jordan is a legjobbá, a legjobbak legjobbjává váljon. Ez utóbbi azt jelenti, hogy sokan nem csak minden idők legnagyobb kosárlabdázójának, de a valaha volt legnagyszerűbb sportolónak is tartják – ilyen összefüggésben talán nem meglepetés, hogy a nevét viselő brand is hatalmas sikert ért el. Nem csak a sport közben, az utcai divatban is kultikus darabbá váltak a cipők, amelyek mellett megjelentek egyéb sportruházati termékek is. A kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros NBA-győztes, a minden lehetséges címet besöprő és számtalan rekordot tartó Michael Jordan neve ezzel olyan helyekre is eljutott, ahol nem a kosárlabda volt az elsőszámú sportág. A divatvilágban így szintén jól cseng a Jordan név.

A brand ékköve a Jordan cipő

Nem kérdés, hogy a Jordan cipő a márka legnépszerűbb terméke. Az 1984-es első modell óta csaknem minden évben piacra dob egyet a gyártó, a legutóbbi, az Air Jordan XXXIII 2018-ban került „eladósorba”. A Jordan cipők kialakítása jellegzetes, de még inkább ismertek a logóról, amelyen egy kosárlabdázó hatalmasat ugorva, a labdát egy kézzel tartva igyekszik zsákolni. Hát persze, hogy ezt is Michael Jordan jellegzetes mozdulata inspirálta. A Jordan cipő a Nike Jordan együttműködés ékköve, az egyik legismertebb lábbeli, amit az amerikaiak valaha piacra dobtak. A Jordan cipők között akadnak további egyedi darabok is. A brand együttműködött zenei előadókkal, akik megtervezhették saját modelljüket, így lett egyedi Jordan cipője Eminemnek, DJ Khalednek és Drake-nek is. Az Air Jordan más sportágakba is belekóstolt, a cég együttműködik a PSG futballcsapatával, az amerikai futball legnagyobb sztárjaival, bokszolókkal, BMX-versenyzőkkel, golfozókkal.

Azonnal megismerni a Jordan sapka kialakítását

A cipők mellett természetesen más sportruházati termékeket is gyárt a Jordan. Kiemelhetőek ezek közül a szabadidős alsók és felsők, a pólók, a papucsok, a dzsekik, de van Jordan sapka is. Utóbbi a különleges logónak köszönhetően már az első pillantásra felismerhető.

Szuper utcai viselet a Jordan pulóver

A felsők közé tartozó Jordan pulóver modelljei kifejezetten kényelmesek, eközben kellemes meleget is biztosítanak. Alkalmasak a sportoláshoz, de a brand immár olyan népszerű, hogy inkább az utcai divat kiemelkedő darabjainak számítanak ezek a pulóverek.

Lazaságban verhetetlen a Jordan póló

A pulóverekhez hasonlóan a Jordan póló is a kényelmet helyezi előtérbe, ezért ezek kialakítása nagyon laza. Egy Jordan cipő mellé kiválasztott Jordan póló kiváló párosítás, a sportos öltözködés magasiskoláját jelenti egy ilyen szett.