A „Stylist születik 2019” pályázat szabályzata

1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
1.1. Jelen Szabályzat a „Stylist Születik 2019” elnevezésű (a továbbiakban „Pályázat”) megmérettetés szabályait, hatályát, valamint részvételi feltételeit rögzíti.

1.2. A Pályázat szervezője (a továbbiaknak „Szervező) a www.answear.hu domain néven megtalálható online áruház, melynek tulajdonosa a Answear.com S.A., székhelye: Ul. Aleja Pokoju 18, 31-564 Kraków, A Krakkói Cégbíróság 11. Kereskedelmi Divíziója által az Országos Cégjegyzékbe alábbi KRS számon bejegyezve: 0000816066; NIP: 679-308-0390, alaptőkéje: PLN 767 450,00

1.3. A Pályázat Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Magyarországon és Ukrajnában fog zajlani. Magyarországon a Pályázat a stlylistszuletik.answear.hu internetes weboldalon történik 2018 szeptember 21. 08 órától, 2018. december 17. 19 óráig, az alábbi szabályok mentén.

1.4. A Pályázaton csak Magyarországon élő természetes személyek vehetnek részt, akik betöltötték már a 18. életévüket (a továbbiakban „Résztvevők”).

1.5. A Pályázaton nem vehetnek részt a Szervező alkalmazottai, munkatársai, képviselő, illetve közvetlen családtagjai. A közvetlen családtagok közé tartoznak: gyermekek, szülők, testvérek, házastársak, testvérek házastársai, házastársak testvérei, házastárs szülei, valamint ezen személyek szülei illetve adoptált gyermekei.

1.6. A megmérettetés három szakaszból áll:

1. SZAKASZ – jelentkezések benyújtása, melyek közül a zsűri 10 személyt választ ki a következő szakaszra. Az 1. Szakasz 2018. szeptember 21. 8 órától 2018. október 24. 23:59 percig tart.

2. SZAKASZ – stylist feladat elvégzése (többek között az Answear – A Stylist születik limitált kollekciójából legalább négy összeállítás megtervezése), és az erről készült fotók megküldése a Szervező részére. A 2. Szakasz 2018. november 1. 8 órától 2018. november 25. 24:00 percig tart

3. SZAKASZ – a zsűri kiválasztja a három legjobb Pályázatzőt. A 3. Szakasz 2018. november 26-tól 2018. november 30. 24:00 percig tart.

 

A PÁLYÁZATRA JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
2.1.    A Pályázaton való részvételhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

2.1.1. A stylistszuletik.answear.hu weboldalon található jelentkezési lap helyes kitöltése, melynek során a Résztvevő megadja az alábbi személyes adatait: név, telefonszám, e-mail cím, valamint beleegyezését adja az adatainak kezelésére a Pályázat lebonyolításának érdekében.

2.1.2. Maximum öt fotó (a továbbiakban „Pályamunka”) elküldése, amely a Résztvevő által a legjobbnak gondolt saját ruházati összeállítását mutatja be. Minden összeállítást egy modellen, vagy magán a Résztvevőn keresztül kell bemutatni; a fotó lehet egy fotósorozat is, amely a Résztvevő múltbéli tevékenységét dokumentálja.

2.1.3. A Résztvevő által küldött Pályamunkák egyike sem szegheti meg semmilyen harmadik fél jogát, különös tekintettel a személyiségi jogokra, szerzői illetve nyilvánossági jogokra, valamint nem hoz nyilvánosságra személyes adatot az érintett személy érvényes beleegyezése nélkül.

2.2.    Amennyiben a jelentkezés a 2.1 bekezdésben bemutatott követelményeknek megfelel, azáltal Résztvevő hivatalosan benyújtja jelentkezését a Pályázatra (a továbbiakban: „Jelentkezés”). Amennyiben a Résztvevő több jelentkezést nyújt be, a Szervező csak az elsőt veszi figyelembe.

2.3.    Amennyiben a Szervező úgy ítéli, hogy a Jelentkezés nem felel meg a meghatározott feltételeknek, Szervező fenntartja a jogot, hogy a Résztvevőt kizárja. Résztvevő fellebbezhet a Szervező döntése ellen, a jelen 8.4. bekezdésben meghatározott szabályoknak megfelelően.

2.4.    Azzal, hogy az Pályamunkákat a Jelentkezés részeként benyújtja, Résztvevő elismeri, hogy az Pályamunkáknak (például fotók és összeállítások) ő a megalkotója, és hogy az Pályamunkák nem sértik harmadik fél jogait, ideértve az Pályamunkákon látható modell képéhez kapcsolódó jogokat. Az Pályamunkák felhasználásával kapcsolatban Résztvevő teljes körű felelősséget vállal harmadik fél követelései esetén, a jelen szabályzatban meghatározott feltételek alapján.

2.5.    A Szervező fenntartja a jogot, hogy nyilvánosságra hozza az Pályamunkákat – melyek a Jelentkezés részeként kerültek megküldésre – az alábbi weboldalon: stylistszuletik.answear.hu annak érdekében, hogy bemutassa a Pályázatra jelentkező Résztvevőket, a nevük feltüntetésével egyetemben.

A PÁLYÁZAT 2. SZAKASZÁBA VALÓ TOVÁBBJUTÁS FELTÉTELEI
     

3.1.    Miután a Szervező ellenőrizte az összes Jelentkezést a fenti 2.1. bekezdésben meghatározott követelményeknek való megfelelőség tekintetében, a 2. szakaszra továbbjutó személyek kiválasztását az alábbi személyekből álló zsűri fogja elvégezni:

Marcin Świderek („Head of Fashion Department” azaz a Divat Részleg Vezetője, ELLE Lengyelország)

Kinga Filipiak („Content Creator” azaz Tartalom Specialista ANSWEAR.com)

Gosia Boy („Fashion Editor” azaz Divatszerkesztő, STYLEBOOK by Gosia Boy)

Monika Pondo („make-up professional” azaz Sminkmester, M.A.C. Cosmetics)

A döntés meghozatala során a Zsűri a következő szempontokat veszi figyelembe: a trendek ismerete, az összeállítások változatossága, a fotók és összeállítások esztétikussága, design, kreativitás és leleményesség.

3.2.    A 3. szakasz nyerteseit a 3.1. bekezdésben bemutatott Zsűri a Pályázatmunkák elbírálása alapján határozza meg, a 4.2.-4.7. bekezdésben meghatározott követelmények mentén.

3.3.    2018. október 31-én Szervező e-mailen keresztül tájékoztatja a kiválasztott személyeket, hogy továbbjutottak a Pályázat 2. szakaszába, melyet a Jelentkezés során feltüntetett email címre küld meg.

3.4.    Amennyiben a Szervező a 2. szakaszba való továbbjutás bejelentésétől és a Résztvevő tájékoztatásától számított 3 napon belül nem kap megerősítést a Résztvevő részvételi szándékáról, a Résztvevőt kizárják a Pályázatból, a Szervező pedig értesíti a várólistán lévő következő személyt.

 

4.       A 2. SZAKASZ LEBONYOLÍTÁSA, ÉS A DÖNTŐBEN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI


4.1. Tíz személy kerül továbbjutásra a 2. szakaszra, akik 2018. november 25. 24:00-ig kötelesek megtervezni és lefotózni legalább 4 különböző összeállítást, melyek a 2019 tavaszának és nyarának trendjeit tükrözik, és amelyeket a világ divatfővárosai inspiráltak, illetve a Szervező által küldött ruházat felhasználásával készültek. Minden Résztvevő köteles bemutatni a Szervező által küldött termékeket a saját ruháival egyetemben; legalább egy fotónak egy teljes alakos modellt kell ábrázolnia, illetve legalább egy kép pedig portré kell, hogy legyen. Minden egyes fotón legalább egy, a Stylist Születik 2019 kollekcióban szereplő ruhadarabnak kell szerepelnie, és a fotókon szerepelhetnek más márkák termékei is.

4.3. Az összeállításokat bemutató modellnek legalább 18 évesnek kell lennie, vagy a Résztvevőnek magának kell bemutatnia azokat.

4.4. Az összeállításokról készített fotókat magas minőségű (legalább 300 dpi) JPG formátumban kell elküldeni.

4.5. A beküldött összeállítás kizárólag a Résztvevő munkája lehet.

4.6. A fotózás során megengedett a professzionális fotós, fodrász és sminkes alkalmazása, a fenti feltételeknek megfelelően, ugyanakkor a Résztvevő kell, hogy betöltse annak a stylist-nak a szerepét, aki megalkotja ezeket az összeállításokat (kitalálja az ötletet, összeválogatja a kiegészítőket és termékeket, és kombinálja ezeket egy modellen).

4.7. Az összeállításokról készített végső fotókat egy speciális rendszeren keresztül kell megküldeni a Szervező részére, melyeket a 2. szakaszba bejutott Résztvevők töltenek fel.

4.8. Amennyiben a 2. szakaszba továbbjutott Résztvevő a 2. szakasz lezajlása során lép vissza a megmérettetéstől, a visszalépés okáról a Szervező felé küldött tájékoztatástól számított 3 napon belül köteles megküldeni a Szervezőtől kapott termékeket, illetve a visszaküldés díja és kockázata is őt terheli.

4.9. A Pályázat 2. szakaszában való részvétellel a Résztvevő elfogadja, hogy a Szervező által megküldött ruhadarabok négy darab S méretű ruhát, és egy 39-es méretű cipőt mint kiegészítőt tartalmaznak.

 

 

5.       A DÖNTŐ EREDMÉNYÉNEK MEGHATÁROZÁSA

5.1. A 3. szakasz keretében a 3.1.-ben meghatározott Zsűri három személyt választ ki (a továbbiakban „Nyertesek”), akik a 2. szakasz során fotókat küldtek be az általuk összeállított ruhadarabokról. A Nyertesek az alábbi díjakban részesülnek (a továbbiakban „Díj”):

AZ 1. HELYÉRT JÁRÓ FŐDÍJ – ajándékkártya, mely a www.answear.hu címen található weboldal online áruházában vásárolható le, 150.000 értékben, és amely 2019. január 5-től 2020. december 31-ig érvényes. A Pályázó győztes portfólió képeinek bemutatása 2019. február/márciusban az ELLE Magazin oldalain. 1 db Jean Paul Gaultier karóra.

A 2. HELYÉRT JÁRÓ DÍJ – ajándékkártya, mely a www.answear.hu címen található weboldal online áruházában vásárolható le, 80.000 Ft értékben, és amely 2019. január 5-től 2020. december 31-ig érvényes. 1 db nagyértékű IsaDora dekorkozmetikai ajándékcsomag.

A 3. HELYÉRT JÁRÓ DÍJ – ajándékkártya, mely a www.answear.hu címen található weboldal online áruházában vásárolható le, 40.000 Ft értékben, és amely amely 2019. január 5-től 2020. december 31-ig érvényes. 1 db nagyértékű L’Oréal hajápolcsó csomag.

5.2. A következő kitétel függvényében minden a Pályázat 2. szakaszába továbbjutott Résztvevő további díjazásban részesül, amely a 2. szakaszban összeállításra felhasznált ruhadarabok közül 5 terméket jelent az Answear-tól. A Résztvevő abban az esetben kapja meg az említett díjat, ha a 4. bekezdésben meghatározott követelményeknek megfelelően fotókat küldött be az összeállításokról.

5.3. Az ajándékkártyák felhasználására vonatkozó feltételekről 2018. november 10-ig a stylistszuletik.answear.hu oldalon adunk tájékoztatást.

5.4. A Pályázat eredményét a Zsűri jelenti be, a Pályázat lezárását követő 14 napon belül, azaz 2018. december 3-ig.

5.5. Miután a Szervező kiválasztotta a Nyerteseket, azokat a Nyertes Jelentkezésekor megadott e-mail címen keresztül értesíti. A Nyertességről való értesítés mellett a Szervező arról is értesítést küld, hogy a jelen 5.9. bekezdés értelmében meghatározott adatok benyújtása szükséges.

5.6. A Díjaket a Szervező saját költségén szállítja ki postai vagy futárszolgálattal, a Nyertes e-mailben megadott címére. A Díjak a Pályázat lezárását követő 30 napon belül kerülnek kézbesítésre. Az előző mondatban megjelölt kötelezettség csak Magyarország területén belül érvényes. Amennyiben a Díjt Magyarország területén kívülre kell küldeni, a Szervező jogosult addig késleltetni a Díj megküldését, amíg a Résztvevőtől meg nem kapja a Magyarország területén kívülre való szállítás díjának megtérítését.

5.8. Amennyiben az 5.5 bekezdésben meghatározott nyertességről való értesítés kézhez vételétől számított 7 napon belül a Résztvevő nem küldi meg a Szervező részére az adatait a megjelölt adatlapon, a Résztvevő elesik a számára megítélt Díjtől.

5.9. Mivel a vonatkozó jogszabályok értelmében azon Pályázatek esetében, ahol Nyertest hirdetnek a Díjhez kapcsolódóan adófizetési kötelezettség keletkezik, a Nyertes köteles megadnia a szükséges adatokat annak érdekében, hogy Szervező az adófizetési jogszabályi kötelezettségének eleget tehessen, különös tekintettel a személyi igazolvány számára, adószámára, valamint a Résztvevő adóhivatalára vonatkozóan (név és teljes cím).

5.10. Az 5.9. bekezdésben meghatározott adófizetési kötelezettség a Szervezőt terheli.

5.11. Amennyiben az adatok nem megfelelően kerülnek megadásra, vagy a Nyertes adataiban bekövetkezett változásról a Szervező nem értesül, illetve amennyiben a Nyertes nem felel meg az itt meghatározott feltételeknek, a Díj nem adható át, illetve ha a Díj kézbesítése egymást követő három alkalommal meghiúsul, a Nyertes elesik a Díjtől.

5.12. Amennyiben kiderül, hogy a Pályázat Nyertese nem felel meg az itt meghatározott feltételeknek, a személy elesik a Díjtől, és a Zsűri újabb díjazottat választ.

 

6.  A NYERTES PÁLYAMUNKÁINAK FELHASZNÁLÁSA:
6.1. A Szervező minden egyes Nyertestől megvásárolja a szerzői tulajdonjogot – oly módon, hogy az átadott Díj mellett nem köteles egyéb díjazásban részesítenie – a 2. szakaszban elkészített összeállításokra vonatkozóan (a továbbiakban „Pályamunka”), térbeli és időbeli korlátozások nélkül, az alábbi felhasználási célokra:

1)    Rögzítés és sokszorosítás – a Pályamunkáról való másolat elkészítése bármilyen lehetséges technikai módon, és annak bármilyen technikával való sokszorosítása bármennyi példányban, ideértve a digitális, nyomdai megoldásokat, reprográfia vagy mágneses rögzítés útján;

2)    Piacon való elhelyezés, a Pályamunka másolatainak használatra való átadása, kölcsönadása;

3)    A Pályamunka egészének vagy részének felhasználásra hirdetési tartalom előállítására, és annak 1. pontban meghatározott sokszorosítása;

4)    A Pályamunka nyilvános megosztása, így bárki elérheti azt bárhonnan és bármikor;

5)    Számítógép vagy egyéb hasonló elven működő eszköz digitális memóriájában való tárolása;

6)    A Pályamunka bemutatása az interneten, tévében vagy sajtóban.

6.2. A Nyertes által kézhez kapott Díjért cserében a Szervező megvásárolja azt a jogot is, hogy származékos szerzői joggal élhessen a Pályamunkával kapcsolatban, a fenti 6.1. bekezdésben meghatározott célok érdekében.

6.3. A Pályamunka benyújtásával a Pályázat Nyertese kijelenti, hogy ő a megalkotott összeállítások egyetlen szerzője, valamint hogy egyedül ő rendelkezik tulajdonjoggal a Pályamunka felett, illetve hogy a Pályamunka eredeti alkotás; nem merülnek fel jogi kétségek, és harmadik fél jogai nem sérülnek. A Résztvevő azt is kijelenti, hogy rendelkezik a Pályamunkán szereplő modell hatályos beleegyezésével a képének rögzítésére. A Résztvevő teljes felelősséggel tartozik a Szervező által felhasznált Pályamunka tekintetében harmadik fél kérelmei esetében, a jelen megállapodásban meghatározott szabályok értelmében. Amennyiben harmadik fél kérelmet nyújtana be a Pályamunkával kapcsolatban, a Nyertesnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a Szervezőt mentesítse a felelősségvállalás alól, megtérítse a követelést, és jóvátegyen bármilyen okozott kárt, amely a kérelemmel összefüggésben állt elő.

6.5. A Szervező a Pályamunka megvásárolt szerzői jogát átadhatja harmadik fél részére a Nyertes beleegyezése nélkül.

6.6. Az átadott Díjért cserében a Résztvevő felhatalmazza a Szervezőt, hogy személyhez fűződő jogot gyakoroljon a Pályamunka felett, különös tekintettel a következőkre: (i) szerzői irányítás (ii) a tartalom integritásának és formájának megőrzése, annak megfelelő felhasználása, és hogy a Pályamunka felett a személyhez fűződő jogokat csak akkor gyakorolja a fent meghatározottak tekintetében, ha arról előzetesen egyeztet a Szervezővel.

6.7. A fentiek ellenére a Díj átvétele előtt a Nyertes köteles benyújtani egy írásbeli nyilatkozatot (a Szervező által megjelölt sablon tartalmának megfelelően) melyben kijelenti, hogy a Szervező felhasználhatja a Pályamunkáját a jelen dokumentumban meghatározott feltételek alapján.

 

 

 

7. A PÁLYÁZATON RÉSZTVEVŐK SZEMÉLYES ADATAINAK FELDOLGOZÁSA 

 

7.1. A személyes adatok felett a Szervező gyakorol irányítást.

 

7.2. A Pályázat Résztvevőinek személyes adatai a Pályázat lebonyolításához, a Pályázat eredményének meghatározásához, a díjak átadásához és a Szervező megalapozott érdekének érvényesítéséhez, valamint marketing célra kerülnek felhasználásra, amennyiben a Résztvevő ahhoz külön beleegyezését adta. Az adatkezelő a Answear.com S.A, székhelye Ul. Aleja Pokoju 18, 31-564 Kraków (KRS 0000816066). A Résztvevők az adataikat önként adják meg, és joguk van azokhoz bármikor hozzáférni és kijavítani azt, valamint kérelmezni azok törlését. Amennyiben a Pályázat Résztvevőjének az általa benyújtott személyes adatok feldolgozása ellen kifogása van bármikor a Pályázat során, az azt jelenti, hogy a Résztvevő nem felel meg a formai feltételeknek, ezért a Pályázatban való részvételből kizárásra kerül.

7.3. A megadott személyes adatok korrigálását, frissítését, helyesbítését illetve törlésének kérelmét az alábbi e-mail címre kell megküldeni: marketing@answear.hu a „Stylist Születik 2019” tárgy megjelöléssel, vagy a Szervező hivatalos székhelyére küldött levéllel.

 

8. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 

8.1. A Szervező folyamatosan nyomon követi a Pályázatra beadott Jelentkezéseket, a Pályázat lebonyolítását, és amennyiben megalapozott gyanúja áll fenn annak, hogy a Résztvevő hamis vagy nem teljes személyes adatokat adott meg, illetve beigazolódik annak gyanúja, hogy a beadott Pályamunkák felett nem gyakorol szerzői jogot, a Szervező fenntartja a jogot, hogy a Résztvevő által megadott adatokat ellenőrizze, akár a Pályázat során, a Nyertesek meghatározásakor illetve a Díjak átadásakor.

  

     

8.2.    A 8.1. bekezdés rendelkezései minden releváns harmadik félre is vonatkoznak, illetve azokra a személyekre, akik részt kívánnak venni a megmérettetésben, különösen abban az esetben, ha nem tisztességes módon, illetve nem a fair play szabályainak megfelelően próbálnak bejutni a Pályázatra és/vagy megnyerni azt.

8.3.    A Szervező fenntartja a jogot, hogy a Pályázat során bármikor módosítson a Szabályokon, amennyiben az nem sérti a Résztvevő meglévő jogait. A módosítások a weboldalra való publikálás napjától érvényesek.

8.4.    A Pályázat lebonyolításához kapcsolódó bármilyen panaszt a Szervező címére kell benyújtani: Answear.com S.A, Ul. Aleja Pokoju 18, 31-564 Kraków írásban, vagy e-mailben a következő címre: marketing@answear.hu, a tárgyban a „Stylist Születik 2019” megjelöléssel. A panaszt meg kell indokolni. A Pályázat lebonyolításához kapcsolódó panaszokat a Szervező a Pályázat lezárását követő 7 napon belül dolgozza fel. A panaszokat a Szervező által kijelölt Bizottság bírálja el a panasz beérkezésétől számított 7 napon belül.

8.5.    A Pályázaton való részvétellel a Résztvevő beleegyezését adja, hogy a Pályázaton az itt meghatározott feltételeknek megfelelően vesz részt.

 

Answear.com S.A

A szabályzat frissített verziója 2019.12.10-től érvényes.