Kések
A kiválasztott termékek száma: 50Konyhai kések – hogyan válasszuk ki a tökéletes kést magunknak?
A konyhai munkavégzés és a különféle ételek elkészítése során érdemes megbízható, jó minőségű segítőkkel rendelkezni. A professzionális edények, serpenyők, tálak, valamint a konyhai kések nagyban megkönnyítik a munkát, akkor is, ha valaki éppen a macerás konyhaművészetet tanulja. Ismerd meg az Answear.hu kiegészítőit, konyhai termékeit és a jó minőségű kés repertoárt, aminek köszönhetően a szeletelésnek, aprításnak vagy vágásnak semmi titka nem marad előtted. Bízz a jó minőségben, és győződj meg arról, hogy az ilyen típusú konyhai eszközök nagyon fontosak! A konyhai berendezéseknél különösen mérvadó, hogy olyan tartós és jó minőségű eszközöket válasszunk, amelyek hosszú évekig szolgálnak bennünket. Nincs ez másként az olyan kiegészítők esetében sem, mint a konyhai kések tematikája – megfelelően megválogatva ugyanis nagyban megkönnyítik a konyhában való működésünket. Hogyan kerüljük el tehát a rossz döntéseket, és hogyan tegyük le a voksunkat olyan modellek mellett, amelyek tökéletesen megfelelnek az elvárásainknak? A megfelelő kések kiválasztása különösen fontos, mert a kétes minőségű modellek használata veszélyes lehet. Amikor a vásárlás mellett döntünk, érdemes átgondolni, hogy mire akarjuk használni – legyen az kenyér, zöldség, hús vagy esetleg hal vágása. A kések különböző formájúak, és mindegyiket különböző dolgok aprítására tervezték. Vannak olyan univerzális típusok, amelyek globális felhasználásra is alkalmasak. A rozsdamentes vagy szénacél kések a legnépszerűbbek, és jó választásnak bizonyulnak a konyhában. Fontos, hogy a fogantyú tömör anyagból készüljön, ne csússzon és megfelelően illeszkedjen a kézbe. A jó késnek ergonomikusnak kell lennie, és a vele való vágás nem igényelhet nagy erőkifejtést.
Szakácskés – mi ez az eszköz?
A fa vágódeszkák mellett a szakácskés is nélkülözhetetlen eszköz, aminek minden vendéglátó egység, de egy háztartás felszerelési garnitúrájában is szerepelnie kell. Hús darabolására és zöldségek vagy gyümölcsök aprítására egyaránt tökéletes. A konyhai szakácskések pengéjének hossza 15 és 25 centiméter között változik. Hogy mit kell tudni a séf konyhai késekről? Jellegzetes szerkezetük különbözteti meg őket. A fogantyúnál széles penge található, amely a markolattól való távolság növekedésével szűkül. A formája a sokoldalúságának titka. Használhatók többek között élelmiszerek vágására, aprítására, zúzására vagy deszkáról edénybe vagy serpenyőbe való áthelyezésére. A szakácsok professzionális konyhai késeinek használati technikája a kívánt hatástól függ. A szakácskés minőségét és tartósságát az az anyag határozza meg, amelyből a pengéje készült, ez minden szakács késkészlet kulcseleme. Leggyakrabban adalékanyagokkal megfelelően kezelt rozsdamentes acél. Az ilyen típusú kések hosszú távú alkalmazásához ügyelni kell a megfelelő használat, mosás és tárolás feltételeire – minden igénybevétel után alapos szárítást kívánnak, ellenkező esetben csúnya foltok vagy elszíneződések jelenhetnek meg a felületükön. Ha tartósan érintkeznek savakkal, a rozsdamentes acél kések rozsdásodni kezdhetnek. Az Answear.hu ebben a kategóriában is utánozhatatlan ajánlatokat kínál.