Olvasd el, csak 4 perc 14 okt 2021

Ezeket a sportcipőket bármilyen ruhával viselheted

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

Kevés olyan nő akad, aki még soha nem próbálta kombinálni a sportcipőt és a ruhát. Nem feltétlenül kisestélyire gondolunk, de talán mindannyiunk életében akadnak emlékek arról, amikor ki kellett szaladni a boltba valamiért, és eszünk ágában sem volt ezt körömcipőben megtenni, így a ruhánkhoz felkaptuk a futócipőnket. Ha ez nem annyira szokványos jelenség, akkor sem annyira  ritka ez a kombináció, bár kétségtelen, hogy külföldön jóval elterjedtebb divatról van szó, mint itthon. Legalábbis eddig!

Eljött tehát az idő, amikor a nagyszülők által egyszerűen csak slamposnak nevezett stílus válik uralkodóvá! Mivel manapság az emberek kezdik átértékelni a dolgokat, jobban foglalkoznak azzal, mi a  jó a számukra, hogy érzik jól magukat, így nem meglepő, ha ez a divatban is tükröződik. És míg néhány évvel ezelőtt, csak a bohém skandinávokra volt jellemző, hogy egy maxiruhához is sneakert vettek, ma már világszerte népszerű ez az összeállítás.

A sportcipő nagyszerű és a ruha is szuper

Vannak olyan dolgok, amik önmagunkban fantasztikusak, párosítva őket mégis valami egészen borzalmas dolog születik. Korábban a sportcipő ruhához illesztéséről is pontosan ezt gondolták, de egyrészt változnak az idők, másrészt igen is remek kombinációk születhetnek. A megfelelő tornacipő ruhához való viselése tehát teljesen valid és divatos dolog, így nincs más hátra, nézzük 2021-ben melyik sportcipő illik a ruhához.

Szezont a fazonnal

Először is, ha már a stílusok keverésén gondolkodunk, akkor tegyük úgy, hogy az alapok is divatosak legyenek. Ezért például köszönjünk el a kifutó irányzatoktól, például az úgynevezett apacipőktől, amik csúnyaságuk ellenére is képesek voltak hosszú ideig népszerűek lenni. A magas szárú tornacipők például a miniruhákkal mutatnak jól, míg a vaskosabb edzőcipők inkább a hosszú ruhák ideális kiegészítői – voltak, mert ezektől is illik búcsút venni még idén. Ruha és sportcipő jól megférnek egymás mellett, de ügyeljük arra, hogy nem minden stílust tudunk a másikkal párosítani.

Találkozunk a klubban!

Az egyik leginkább kézenfekvő megoldás a már eleve lazább szerelést sportosabbá tenni. A sportos ruhák cipőit úgy képzeljük el, ahogy mondjuk egy tenisz mérkőzéshez, de legalábbis a teniszklub délutáni teájához öltöznénk. A sportosabb ruha és a https://answear.hu/k/noi/cipok/torna-es-teniszcipők istenien mutatnak együtt, különösen azért, mert a fehér ruha-fehér cipő kombináció önmagában is roppant népszerű. Egy fehér női sneaker egy derékban szabott A-vonalú teniszruhával legalább olyan jól mutat, mint egy kis fekete ruha körömcipővel.

Csak kényelmesen!

A legújabb trendek soha nem látott mértékben ügyelnek arra, hogy kényelmes összeállítások szülessenek. Egy hosszított fazonú pulóver, pulóverruha nagyon praktikus, csinos és a lehető legkényelmesebb ruhák egyike. Ezt a fazon bátran viselhetjük a legnagyobb márkák klasszikusaival, egy tépőzáras tornacipő, egy magas szárú sportcipő is nagyszerű választás, ezek lehetnek harsány mintásak is akár, ezzel még lazábbra vehetjük az összképet. Nem kell lemondani a sneaker típusairól sem, egy kevésbé vaskos, de színes modell abszolút divatos megjelenést eredményez.

Hozzuk ki a maximumot!

Ha a maxi ruhák rajongója vagy, akkor sem kell lemondanod a lábaid kényelméről! A sportcipő ruha mellé 2021-ben még mindig jól kombinálható, nézzük is, mennyire! Laza és modern lesz a megjelenésünk akkor is, ha egy romantikus virágmintás hosszú ruhához húzunk sportcipőt. És igen, a magas szárú sportcipő és a  sneaker is befutó ennél a fazonú ruhánál. Arra ügyeljünk, hogy amikor magasabb szárú sportcipőt húzunk azt midi ruhával ne tegyük, de akár egy romantikus minihez is remekül passzol majd, meglátjuk!

Egy csipet elegancia

Mivel az edzőcipők az utcán viselve továbbra is divatosak 2021-ben, a sportcipő egy elegáns ruhához is szinte bármikor párosítható, ehhez némileg bevállalósnak kell lennünk, de közel sem lehetetlen a kivitelezés. Persze nem mindegy, hogyan. Egy fehér sneaker évtizedek óta velük élő klasszikus, így ezt a típust az elegánsabb szabású miniruhákkal, a kombinéruhákkal is bátran viselhetjük. Az alacsonyabb szárú sneakerek, amik megmutatják a bokát, éppen annyira bátor eredményt hoznak, mint egy magas szárú tornacipő.

Mi az, ami nem hiányozhat a szekrényünkből?

Mivel a sneakerek várhatóan még hosszan velünk maradnak majd, megéri beruházni rájuk. További nagy előnye a sportcipőknek, hogy nem csak ruhákkal, hanem rendeltetésszerűen mozgáshoz kitalált ruhával is kombinálhatóak, ahogy a farmerrel is bármikor nyugodtan viselhetjük őket. Igazi univerzális darabokról van szó, amik ráadásul kényelmesek is.

Egyre népszerűbbé válnak a kosarascipők, amiket nevezhetünk retro sportcipőnek is. Ezek a vastagabb magas szárral kialakított darabok télen is jó szolgálatot tesznek. A klasszikus sneaker, magas szárú tornacipők sosem mennek ki a divatból, ezek a laza megjelenés alapdarabjai, amik a koncerttől kezdve az üzleti megbeszéléséig mindenhol alkalomhoz illőek. A színes sneakerek üde részét képezhetik a megjelenésünknek, ráadásul továbbra is nagyon trendinek számítanak. Bátran válasszunk ilyen darabot, hiszen a személyiségünk bohókás felét is hangsúlyozhatjuk.

További cikkek olvasása