Olvasd el, csak 4 perc 14 okt 2021

Kinek áll jól a bootcut szabású nadrág?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

Az elmúlt években nadrágok és farmerek terén nem volt túljellemző a változatosság, hiszen leginkább a szűk fazonok kaptak szerepet. A Z-generáció kedvenc skinny farmerjai már olyan régóta részei az öltözködésünknek, hogy szinte alapdarabbá váltak, ami mellett a többi nadrág szabás teljesen háttérbe szorult. Ahogy viszont a tizenévesekből huszonévesekké vált ez a korosztály úgy lett egyre nyitottabb az egyéb fazonok iránt is. Így lehet az, hogy az olyan a trendek, amik már korábban is visszatérőnek számítottak, most újra igazán divatossá váltak.

A bootcut is egy ezek közül. Hogy mit is takar ez a kifejezés? Leginkább csizmaszabásnak lehetne nevezni, ugyanis ennek a fazonnal az a lényege, hogy csaknem teljesen egyenes szárú, de a vége éppen annyival bővebb a nadrágnak, hogy ott kényelmesen elférjen a csizma a nadrágszáron belül. Ez tehát nem egy klasszikus bővebb szárú trapéznadrág, de nem is teljesen egyenes szárú típus, hanem valahol a két fazon között középen.

Csak csizmával?

A bootcut nadrágok, legyen az hagyományos vagy bootcut farmer, természetesen nem csak csizmával viselhetőek. Remekül mutatnak magas sarkú cipővel is, ha például kicsit alkalmibb megjelenésre van szükségünk. Egy mintás blúzzal, esetleg egy tunikával nagyon nőies és stílusos végeredményt kapunk majd, amit akár egy blézerrel is kiegészíthetünk. Üzleti tárgyalásokra, de barátnős koktélozáshoz is éppen tökéletes lesz ez az összeállítás. Természetesen a bokacsizma is fantasztikusan mutat ezzel a fazonnal, ha esetleg lazább napunk van, bőrdzsekivel és pólóval is kombinálhatjuk, abszolút klasszikus, de éppen ezért időtálló megjelenés lesz a végeredmény –  és jó néhány bezsebelt bók!

Kinek áll jól?

A bootcut nadrágok alapvetően a szélesebb csípőjű nőkön mutatnak jól, pontosabban a legjobban, mivel a lefelé szélesedő szár kiegyensúlyozza az alakot. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vékonyabb nők nem hordhatják ezt a fazont, sőt. Az alacsonyabb nők sokat szenvednek, mire megtalálják a számukra ideális fazont. A jó hír – nekik is –, hogy ez a típus különösen jól mutat rajtuk, és talán nem kell hosszú centikkel megrövidíteni a megvásárolt nadrágot, hanem elég egy csizmát húzni hozzá. Kifejezetten csinos a magasabb nőkön is, így ez a fazon azon kevés nadrágok közé tartozik, ami gyakorlatilag mindenkin jól áll. A női bootcut nadrágok tehát újra velünk vannak, gyakorlatilag mindenkinek jól állnak, akkor mi a gond? Az egy szál se, de akadnak olyan részletek, amire figyelni érdemes.

Milyen hosszú legyen?

A női bootcut farmerek vagy női bootcut nadrágok esetében különösen érdemes a hosszra figyelni, hiszen ha nem megfelelő a méret, akkor könnyen felsöpörhetjük az egész utcát egyetlen sétával. Éppen ezért nagyjából határoljuk be, hogy milyen cipőkkel hordjuk majd, ehhez nem kell egy életre szóló tervet készíteni, elég felmérni a cipősszekrényünk tartalmát. Ha több a magasabb sarkú cipő, csizma, akkor hagyjuk hosszabbra a nadrágot, más esetben inkább szegessük fel a végét, mert az utcán húzott nadrág senkin nem mutat jól.

Ha esetleg még mindig bizonytalan lennél, van egy jó hírünk! A levágott szárú farmerek, az úgynevezett cropped fazonok különösen divatosak ha női bootcut farmerekről van szó. Ez azt jelenti, hogy az ilyen nadrágok bokáig érnek csak, ott viszont nem feszülnek, hanem elállnak a bokától. Csinosan mutatnak magasabb sarkú szandálokkal, körömcipővel.

Mivel viseljük?

Először is, büszkeséggel! Ezután jöhet a többi kiegészítő. Ha például szeretnénk üzleti megjelenést, akkor ahogy már fentebb is írtuk, egy magas sarkú cipő vagy egy magas sarkú csizma ideális hozzá, ehhez egy szűkebb ing és egy blézer dukál. Választhatunk garbót is a blézer alá, ezzel némileg visszafogottabb eredményt kapunk. Csinos lehet továbbá, és kevésbé szigorú irodákban tárgyalásokra is megállja a helyét, ha virágos, mintás, bővebb szabású blúzzal kombináljuk.

Esti bulikra, délutáni kávézásokhoz egy vágott hosszú pulóverrel, csizmával szintén jól mutat, akár egy mintás, színes kendőt is köthetünk a nyakunkba, ezzel teljessé téve az összeállítást.

A cipő választásakor a színekkel is játszhatunk, hiszen egy világosabb, esetleg feltűnőbb színű csizmával, cipővel,de akár szandállal is nagyon nőies eredményt kaphatunk, ha viszont egy sötétebb cipőre esik a választásunk – az eredmény így is nőies lesz – akkor a megjelenésünk máris sokkal alkalmibb, elegánsabb. Mivel a nadrág elnevezése is mutatja, hogy a csizma viseléséhez találták ki, talán nem okoz nagy meglepetést, hogy nem csak a bokacsizmákkal, hanem a  magasabb szárú cowboy csizmákkal is nyerőpárost alkotnak. De még mennyire! 2021-ben ugyanis nem csak a különféle szabások tértek vissza, hanem bizony a motoros csizmák mellett már a cowboy csizmák is régi fényükben tündökölnek!

A sötétre mosott színű nadrágok igazán különlegesen mutatnak, ráadásul ezek a szezon egyik legnagyobb befutói. Ennek ellenére se fogjuk vissza magunkat, ha egy világosabb típusba szeretünk bele, hiszen ez is nagyszerű választás lesz a következő időszakra.

További cikkek olvasása