Olvasd el, csak 4 perc 07 dec 2021

A legjobb karácsonyi filmek – Te mindet láttad már?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

A karácsony a rokonokkal és barátokkal töltött különleges időszak. Mindannyian együtt ülünk az asztalnál, beszélgetünk és együtt szórakozunk. Az ünnepek alatt végre van időnk, amikor leülhetünk és játszhatunk az egyre népszerűbb társasjátékokkal, vagy bekapcsolhatjuk a tévét és megnézhetjük a Netflix karácsonyi filmjeit, amik tovább fokozzák a különleges hangulatot.

Be kell vallanunk, hogy a karácsonyi filmek nagyon ritkán kapnak filmes díjakat, azonban ez nem jelenti azt, hogy a nézők ne értékelnék őket. Az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan vígjáték született, amelyek népszerűségükkel még a legnagyobb blockbuster filmeket is lekörözték.

Karácsonyi animációk

Rengeteg animációs film készül. A gyerekeknek szóló kínálat a mozikban folyamatosan bővül, de nem minden mese válik slágerré. Ha azonban a filmek elnyerik a legkissebbek tetszését, gyakran készülnek belőlük sorozatok vagy rövidfilmek. Így készültek többek között a Shrek vagy a Frozen karácsonyi jelenetei. Az ilyen típusú filmek tökéletesen alkalmasak karácsonyra, ezeket a legkisebbek is érdeklődéssel néznek.

Klaus

Ez egy különleges karácsonyi animáció, amit a legjobb a családdal együtt megnézni. Ez egy Jasper nevű fiú történetét meséli el, aki rossz jegyekkel végez a postásiskolában. A sarkkörön túli Smeerensburgba, egy postahivatalba kerül. A városka nem tesz jó benyomást. A lakosok nem nagyon szimpatizálnak egymással, nemhogy levelet írnának. Amikor Jasper úgy dönt, hogy felmond, megismerkedik Alvie-vel, a helyi tanárral és Klausszal – egy szokatlan asztalossal. Ettől a pillanattól kezdve megváltozik az élet a városban. A lakosok mosolyogni kezdenek egymásra és támogatják egymást. Varázslatos történeteket mesélnek és elkezdik ünnepelni a karácsonyt.

Karácsony a vadonban

Európában a karácsony a hóval borított lucfenyőkhöz köthető. A világ számos részén hasoló a helyzet, de nem mindenhol. A ” Karácsony a vadonban” egy csodálatos, romantikus vígjáték. Akkor kezdődik, amikor Kate szeretett fia főiskolára megy. Kate úgy dönt, hogy kihasználja a szabadidejét és megszervez egy második nászutat magának és férjének. Sajnos a házastársának egészen más tervei vannak és ahelyett, hogy megköszönné, inkább szakít a feleségével. A magára hagyott Kate egyedül utazik Zambiába. A szafari során segít az idegenvezetőnek megmenteni egy elefántbébit. Együtt gondoskodnak róla az elefántmenhelyen.Kate úgy dönt, hogy a karácsonyt is Zambiában tölti és mit ad Isten, új szerelem jelenik meg a láthatáron. Kate-nek döntenie kell, hogy hazamegy-e, vagy hagyja, hogy az afrikai kaland folytatódjon.

Karácsonyi krónikák

Minden gyerek arról álmodik, hogy tetten éri a Mikulást. Több karácsonyi film is készült már arról, hogyan kell ezt megtenni. A Karácsonyi krónikák arról szól, mi történhet, ha a gyerekek rájönnek a Mikulás titkára. Kate és Teddy Pierce-nek van egy terve, hogy lefülejék a Mikulást. Miután kiszúrják őt, a gyerekek beosonnak a szánjába és karácsonyi utazásra indulnak vele vagy inkább megnehezítik azt, ugyznis történik egy baleset, ami veszélyezteti a karácsonyi hagyományok fenntartását. Azonban nem szabad feladni, még akkor sem, ha a Mikulás szánja megsérül. Kate és Teddy a Mikulással karöltve nekivágnak, hogy megmentsék a karácsonyt. Vajon sikerülni fog?

Polar Expressz

Ez is egy tipikus karácsonyi film, amely egy gyermek történetét meséli el, aki elveszíti a Mikulásba vetett hitét. Ezúttal egy különleges vonaton tett rendkívüli utazás járul hozzá ahhoz, hogy visszanyerje az ünnepekbe vetett hitét. A főszereplőn kívül három másik gyerek is utazik a vonaton, valamint egy szokatlan kalauz. Menet közben a fiatalok számos kalandot élnek át, amelyek mindegyike arra a következtetésre vezet, hogy a Mikulás valóban létezik.

A Christmas Prince

Az ünnepek a legjobb időszak a romantikus vígjátékok számára. A Christmas Prince egy hétköznapi lány és egy herceg szerelmi története. Ezúttal a lány egy kezdő újságíró, Amber. Feladata, hogy szenzációs anyagokat találjon a trónörökösről, Richard hercegről. Úgy tűnik, az érdekes információk megszerzésének legegyszerűbb módja, ha a palotában dolgozik, Amber Emily hercegnő nevelőnője lesz. Sajnos ez nem megy minden nehézség nélkül és az újságírónő belekeveredik a királyi intrikákba. Ráadásul beleszeret a hercegbe, ami nem segíti a munkáját. Mi lesz a sorsa? Vajon teljesítheti küldetését? Vagy talán a sorsnak egészen más tervei vannak vele?

Five Star Christmas

A legtöbb karácsonyi film kedves és magával ragadó. A Five Star Christmas című vígjáték egy kicsit más. A film egy olasz politikusokból álló delegáció történetét meséli el, akik Magyarországra látogatnak. Minden politikusnak megvan a maga terve az idegen országban töltött időre. A miniszterelnök néhány romantikus pillanatot kíván eltölteni azzal a fiatal parlamenti képviselővel, aki elkíséri őt az útra. A szerelmesek egy luxusszállodában kötnek ki, és kellemesen töltik az időt, mígnem egy rejtélyes holttestre bukkannak. Hogy elkerüljék a botrányt, a komornyik kegyére és rosszindulatára hagyatkoznak. Az Five Star Christmas tökéletes film azoknak, akiknek elegük van az édes romantikus vígjátékokból ünnepi csomagolásban.

Holidate

Egy véletlen találkozás alkalmával ismekedik meg a két idegen, Sloane és Jackson. Mindketten belefáradtak a rémálomszerű randevúkba és a kotnyeles családba az ünnepek alatt, ezért megegyeznek, hogy az ünnepek alatt egy párként viselkednek, hogy legalább kicsit elviselhetővé tegyék az életüket. Lassan, de nagyon lassan, miközben gúnyolódnak a romantika kliséin, kapcsolatuk elmélyül, de erre még ők sem számítottak.

További cikkek olvasása