Olvasd el, csak 2 perc 19 okt 2021

Nők tele inspirációval, ők a lifespiration megtestesítői: Sasha Sidorenko

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

Ismerd meg azokat a nőket, akiknek megvan a bátorságuk a saját feltételeik szerint élni és küzdeni az álmaikért – néha szó szerint is. Vajon kampányunk hősnője, a profi ökölvívó és Európa-bajnok Sasha Sidorenko inspiráló egyéniség? Ismerd meg és tudd meg!

Legújabb Lifespiration starts here kampányunkban hús-vér hősnőket mutatunk be, igazi egyéniségeket, akik inspirálnak, szenvedéllyel fertőznek, erővel és bátorsággal hatnak, hogy a saját feltételeik szerint élhessenek. Köztük van Köztük van Sasha Sidorenko, akit reklámkampányunkban az ökölvívó Európa-bajnokságra való felkészülés közben kaptunk lencsevégre.

Mi inspirálja Sashát?

Ki Sasha Sidorenko?

Aleksandra „Sasha” Sidorenko lengyel-ukrán profi ökölvívó, Európa-bajnok. Sportkarrierjét 12 évesen kezdte. Sokáig kereste a megfelelő sportot – először a röplabda ejtette rabul – de Bruce Lee filmjei lenyűgözték és a karate mellett döntött. 14 éves korában kezdett el érdeklődni a kick-box iránt, majd világbajnok lett a sportágban. Hétszer volt ukrán ökölvívó bajnok. Ötször szerepelt az Európa-bajnokságon és négyszer a világbajnokságon. Képviselte Ukrajnát és Kazahsztánt is. 2014-ben Lengyelországba költözött és felvette a lengyel állampolgárságot, azóta fehér-piros színekben bokszol. Az Európa-bajnoki övet 2017-ben nyerte el. A profi ringben veretlen.

Te is harcolhatsz magádért

A nőiességnek nincs egyértelmű vagy egyetlen helyes definíciója és Sasha példája is mutatja, hogy fel kellene végre hagynunk a nőkről alkotott régimódi sztereotípiákkal. Ne féljünk olyan dolgok után nyúlni, amikről régóta álmodozunk, merjünk újítani és magabiztosan lépjünk előre, ahogyan Sasha is tette. Az Európa-bajnok életrajza tele vannak forgatókönyvbe illő eseményekkel. A harcművészetek iránt érdeklődő Sasha Szidorenko gyermekkorától kezdve keményen edzett, hogy egy nap a dobogó csúcsán állhasson és családja támogatta ebben. A hazai sikerek után eljött a változások, a nehéz döntések és a gyakorlatilag a nulláról való újrakezdés ideje Lengyelországban. Nem volt idegen a sportolónő számára a magány vagy a depresszió, azonban minden nehézség ellenére küzdött és ma már csakis karrierjére koncentrál, kiteljesedik a családi életében és további célokat tűz ki maga elé. A sport egyszerre a szenvedélye és a munkája, motiválja őt, lehetővé teszi, hogy higgyen a saját képességeiben, fejleszti az önbizalmát, de arra is megtanítja, hogy minden esés után fel kell állni és folytatni kell.

További cikkek olvasása