Olvasd el, csak 5 perc 26 ápr 2021

Trendriadó! Mutatjuk 2021 legújabb trendjeit nőknek

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 5 perc

Mik a legújabb trendek a női divatban? Minden évben új vagy éppen visszatérő trendek ütik fel a fejüket, néha követni is nehéz őket, nem hogy eldönteni, melyeket lehet az utcán is magabiztosan viselni. Most elhoztuk azt az 5 irányzatot, amiket a legnagyobb divatházak kifutóin láttunk és a top márkák kínálatában is megtalálhatóak.

Kényelem mindenek előtt

Az elmúlt évben a kényelmes darabok az eladási toplisták élére kerültek. A streetwear trendnek köszönhetően eddig is jelen voltak a köztudatban, de a kényelem utáni igény a tervezőket és márkákat is nagyban befolyásolta (itt megemlítenénk példának a Max Mara Leisure-t, ami egy új márka portfóliónkban). Pont ezért a legújabb irányzatok nem hanyagolhatják a kényelmet és a szabadság érzetét. A melegítőszett halhatatlan, idén extravagáns formában találkozhatunk vele, a melegítőfelsők hosszabb fazonnal hódítanak, így ruhaként is viselhetjük őket. A meleg idő beköszöntével a sneakereket spotos szandálokra vagy papucsokra cseréljük, amik vastag talppal vagy éppen bolyhos részletekkel borzolják a kedélyeket a szezonban.

Cukorka színű pasztell őrület

A tervezők idén a cukorka és fagyos sörbet árnyalatokból inspirálódtak, melyeket beépítettek ruháikba és kiegészítőikbe. A legújabb trendek telis-tele vannak pasztell színekkel: női kabátokon, nadrágokon, ruhákon, melegítőkön, pólókon ugyanúgy megjelennek, mint farmereken vagz cipőkön. Kifinomult, visszafogott rózsaszín, egy kis levendula, citromsárga, mentazöld vagy babakék, bármelyik legyen a kedvenced, idén megtalálhatod. A szezonban az sem baj, ha tetőtöl-talpig pasztellbe bújsz, lehet az egy árnyalat teljesen vagy akár több kombinálva, bármelyik belefér.

Nadrág és blézer kombó

Neked is hiányoznak az elegánsabb irodai szettek? Akkor jó hírünk van, idén nyáron visszatérnek a diszkrét darabok, de új formában hódítanak, a kényelmet szem előtt tartva. Az összeillő nadrágkosztümöket, a cigaretta nadrágokat felváltják az oversized fazonú darabok. Hangsúlyos vállú lezser dzsekik jönnek, amik 1980-at idézik. Ezeket szélesszárú nadrágokkal kombinálhatjuk, amik modern megjelenést kölcsönöznek. Ugyanakkor a merész megoldásokat sem utasítjuk el, amik fittyet hánynak a divat szabályaira. Például egy csillogó bralette a blézer alatt, az ing alól kibújva, pont ilyen megoldás. Ezt feldobhatjuk elegáns nadrággal, magassarkúval kiegésztve, ami valami menő, nyári árnyalatban pompázik, nem a komor, „irodás” feketében, szürkében vagy kékben.

Visszatér a miniszoknya

A nyári trendek eklektikus és kontrasztos megoldásokkal lepik meg a divat szerelmeseit. Egyrészről itt vannak a széllesszárú nadrágok és romantikus, hosszú ruhák, másrészről pedig a fehérneműk és miniszoknyák. A rövid modellek sok szezon után ismét visszatérnek. Egyre népszerűbbek a magasabb derekú fazonok, amik vizuálisan hosszabbítják az alakot. A szezon miniszoknyái nem provokatívak, sokkla inkább a hatvanas évek modelljeire emlékeztetnek. A lábak kivillantásával visszafogott felsőrészt ajánlott viselni, ezért a niniszoknyákhoz mi laza ingeket, blúzokat, vagy puffos ujjú toppokat ajánlunk.

Közel a természethez

A meleg időben jó, ha van a szekrényedben pár természetes anyagból készült ruhadarab. A mostan trendek a természetből (is) inspirálódnak és minket is arra bíztatnak, hogy kerüljünk közelebb hozzá. A lenvászonból készült, csíkos, mintás darabok, a fehér és bézs szaturált árnyalati mind-mind ebben segítenek. Nem csak divatos leszel, de kényelmesen viseleted a nagy melegben ezeket a darabokat. A természetközeliség a kiegészítők és cipők terén is megtalálható. A raffiából készült táskák évek óta dominálnak, a flip-flop papucsok fonott talppal szintén, ha hasonló darabot választasz, nem lőhetsz mellé.

További cikkek olvasása