Olvasd el, csak 5 perc 23 ápr 2021

Találd meg a tökéletes pólót! Mutatjuk a 2021-es tavaszi-nyári szezon legjobb darabjait

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 5 perc

Sokunk számára a pólók alapdarabnak számítanak, gardróbunk elengedhetetlen és megunhatatlan elemei. A megfelelőt kell csak megtalálni minden szezonban és meg is vagyunk. Mutatjuk most a legtrendibb darabokat, neked csak a stílusodhoz legjobban passzolót kell kiválasztanod.

Extravagáns pólók

Elméletileg a póló nem egy kifinomult ruhadarab (elég, ha megemlítjük, hogy néhány évtizeddel ezelőtt az alsónemű részeként viselték, amit amúgy nem szabadott mutogatni). Eközben a szabásban és a jellegzetes részletekben rejlő új megoldásokkal a póló a szetted főszereplőjévé válhat. Ebben a szezonban a fazon számít. A póló lehet túlméretezett vagy éppen rövid, hogy kivillantsa a hasat. A kivágások nemcsak elöl jelennek meg – a hátat szabadon hagyó verziók vonzzák a tekintetet. Ne feledkezzünk meg a fodrokról, a rojtokról, a csomókról, a fantáziadúsan formázott ujjakról és az eldolgozásokról sem, amelyek még egy közönséges fehér pólóból is műalkotást varázsolnak.

Logó mindenekelőtt

A logómánia még mindig kitart – és a márkás póló sok szezon óta a legjobb képviselői ennek a trendnek. Ezúttal azonban nem elégszünk meg az egyszerű megoldásokkal. A nagy márkák a kísérletezésre összpontosítanak – a logóikkal is – amik a ruhán különböző méretekben, színes háttérre helyezve vagy teljesen új színkombinációkban jelenik meg. A klasszikusok rajongói továbbra is számíthatnak kedvenc márkájuk egyszerű pólóira – semmi jel nem utal arra, hogy ez a trend veszít a sikerességéből.

Mintamánia

A minta és a póló évek óta élválaszthatatlan duó. A színes grafikák segítségével megmutathatod egyéniséged vagy azt, hogy pl. mi az életfilozófiád…stb. Idén tavasszal és nyáron bőven van miből válogatnod. Először is, visszatérünk a klasszikusokhoz – a kockás és csíkos minták ugyanolyan jól mutatnak a pólókon, mint más ruhadarabokon. Ha szereted az utcai viseletet, akkor a pszichedelikus motívumokhoz és a művészi tie dye-mintához is nyúlhatsz, amik jól illenek farmerekhez vagy a pamutfelsők textúrájához. A kreatív, minimalista vonalak szintén népszerűek, különösen az egyszerű fehér pólókon. A művészlelkek a műalkotásokkal nyomott verziókba szerethetnek bele, amik új életet nyernek a pólókon, mint vásznon.

Az anyag számít

Nem csak a külsőségek számítanak, hanem a belső is – ebben az esetben a pólók összetételére gondolunk. A legjobb, ha természetes anyagokból készül. A szellős és kellemes tapintású pamut a meleg napokon elengedhetetlen. Szerencsére minden évszakkal egyre nagyobb figyelmet fordítunk a természetes anyagokra. Ráadásul a származásuk is érdekel bennünket. Előnyös, ha organikus pamutot vásárolunk – környezetbarát anyagokból, ártalmatlan anyagokkal festve és etikusan előállítva, a munkások jogait tiszteletben tartva. A felelős és tudatos választás nemcsak a bolygónak, hanem neked is jót tesz – a minőségi anyagokból készült pólók tartósabbak és jobban megmunkáltak, így nagyon sokáig megmaradnak a ruhatáradban, ezzel lassítva a folyamatot, amivel a ruhadarbból hulladék lesz.

További cikkek olvasása