Olvasd el, csak 4 perc 09 márc 2021

Sneakers Store – a legdivatosabb sportcipők egy helyen

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

A tavaszt a legjobb egy menő sneakerben köszönteni. Összedobtunk egy listát a legtrendibb színekről és fazonokról a legjobb márkák kínálatából. Mutatjuk, hogy az idei szezonban milyen darabokra érdemes lecsapnod.

Retró hullám

Időről-időre a divat visszatekint és inspirációt gyüjt az előző évtizedek stílusából. A sneakerek esetében ezek a trendek nagyon jól körvonalazódnak és felismerhetőek. Jelenleg a 70’ és 80’ évek ikonikus darabjai a legnépszerűbbek, amiket abszolút megértünk. Ezek a darabok mindenkit elvarázsolnak az egyszerű formáikkal, bőr részleteikkel és visszafogott árnyalataikkal, amik a fehérre, szürkére, barnára, bézsre és burgundira épülnek. Ebben a kontextusban meg kell említenünk a halhatatlan modelleket a Reebok Club C-t és Adidas Superstart. Egyszerű formaviláguk és dizájnjuk a minimalizmus szerelmeseit biztosan rabul ejtik.

 

 

Color blocking

Noha a fehér cipők nem akarnak kimenni a divatból, mi kicsit várjuk, hogy ellepjék az utcát a színes cipők, amikkel stílusunkat is jobban kifejezhetjük. Az élénk árnyalatok a sneakereken is megjelennek, vad, kontrasztos kombinációkban: lila és sárga, kék és narancs vagy piros és zöld. Aki kicsit konzervatívabb, az próbálkozhat a visszafogottabb pasztell színekkel, cipőkön ezek egyaránt jól mutatnak.

A „dad sneaker” visszatérése

Idén tavasszal a a „dad sneaker” visszatér. Kérdés, hogy egyáltalán kiment-e a divatból? A vastag talpú verziók korábbi trendekből merítenek ihletet, így intenzív színekkel és a nyolcvanas, kilencvenes évekből vett formavilággal újítanak, amihez modern sporttechnológiák párosulnak. Szokás szerint az ilyen darabokat szinte bármivel viselheted, a laza blézerektől kezdve a csinos ruhákon át a tipikus athleisure darabokon keresztül, tényleg bármivel.

 

Nem csak sportoláshoz

Előre szólunk, most tavasszal nehéz lesz az sneakereket és a sportoláshoz szánt cipőket különválasztanod. Az utcai sneakerek gyártásakor rengeteg technológiai innovációt és dizájnt vetettek be a brandek, amik egykor csak a profi sportolóknak szánt darabokban jelentek meg. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezek a cipők könnyűek, tökéletesen passzolnak a lábra, gyakran hálós, rugalmas anyagból készülnek. Futurisztikus tervezésüket és maximális kényelmüket nem csak a teremben használhatod ki, akkor is jól jönnek, ha csak leugrasz a boltba vagy egy hosszabb sétára indulsz a városba.

 

További cikkek olvasása