Olvasd el, csak 5 perc 17 márc 2021

Divat az utcán – Streetwear trendek, amik dominálnak a 2021-es szezonban

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 5 perc

A sneakereken és a puha pamutpulcsikon kívül is van élet, a streetwear rendkívül sokszínű. Csekkold, hogy milyen trendek hódítanak a népszerű streetwear márkák kínálatából idén.

Munkaruházat – a gyárakból az utcára

Az idei szezonban az egyik legfelkapottabb trend a munkaruházat ihlette darabok. A híres streetwear márkák odavannak a univerzális, egyszerű szabású, praktikus darabokért, pont ezért található kínálatukban rengeteg, vastag anyagból készült farmerkabát, kabát és egyenes szárú nadrág. A visszafogott kékre, bázsre, szürkére ls olivazöldre épőlő színpaletta sok lehetőséget ad a kezedbe a szettek megalkotása terén. A darabok időtállósága és strapabírósága egy plusz pontot ad ezekhez a cuccokhoz.

Retró streetwear

A streetwear ciklikus, néhanapján az ikonikus trendeket új irányzatok váltják fel, viszont a retró vonal szinte megunhatatlan. A nagy márkák a nyolcvanas, kilencvenes évekből merítenek és új árnyalatokban, mintákkal dobják piacra termékeiket. Ez történt idén a melegítőszettekkel, amiket amúgy eddig otthoni viseletként aposztrofáltunk. A pulcsik és gatyák vastag anyagból készülnek – mint 30 éve – és a retró csavart pedig egy mintás zokni vagy egy ’dad’ sneaker adja meg. Ha már sneakerekről beszélünk a vastag talp sem a múlté, ebben a szezonban rengeteg ikonikus cipő tér vissza, ami ilyen talppal hódít. Például az Adidas Gazelle, a Reebok Club C 85 vagy a Nike Air Force 1.

Top kiegészítők

A szettünket tökéletesítő kiegészítőkről sem feledkezhetünk meg ha streetwear stílusról beszélünk. Kezdjük a fejünknél. A legdivatosabb dolog, amit a fejünkön viselhetünk most, az a halászsapka, ami az évek alatt sem vesztett sikerességéből. Idén az említett fazon mellett a baseball sapkák is hódítanak, főleg azok, amiket a New Era brand árul mind nőknek és férfiaknak. Az övtáskákról és az átdobós táskákról sem feledkezhetünk meg, hiszen praktikusak és lezserek. Ha olyan darabra vágysz, ami jobban pakolható, akkor egy vászontáska a tökéletes opció számodra. A mintáknak és szlogeneknek köszönhetően ráadásul egy ilyen darabbal könnyebben kifejezheted egyéniséged és stílusod.

Streetwear márkák, amit ismerned kell

Ha bírod ezt a stílust, nem árt, ha képben vagy azokkal a márkákkal amik a legismertebbek a kategóriában. A munkaruházat ihlette darabok főként a Dickies kolelkciójában tűnnek fel, tartósak és praktikusak. A már említett New Era is az élvonalban van, menő logózott kiegészítőket árulnak, amíg a British Hype dizájner karórákkal erősíti a stílust. Laza pulcsikat a Champion márkánal találsz, a logós darabok nagyon menőnek számítanak. De a nagypályásokról se feledkezzünk meg, A Fila, Nike, Adidas és Reebok is rengeteg – a sportos darabokon kívül – utcai cuccal vár. A hollywoodi sztárok előszeretettel viselik a lengyel Local Heroes márka termékeit, a Prosto brand pedig azokat szolgálja ki, akik utazáshoz keresnek kényelmes opciókat.

 

További cikkek olvasása