Olvasd el, csak 2 perc 21 máj 2020

Sex Pistols x Martens – limitált kollekció, igazi lázadóknak

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

A punk és az keményebb hangzás rajongói számára ez egy igazi kinyilatkoztatás – az ikonikus márka limitált kollekciója tele van lázadással és anarchiával. Mutatjuk a Dr Martens x Sex Pistols kollekció legvadabb darabjait!

A divat előszeretettel inspirálódik a híres zenekarok stílusából, főleg a punk szcénából. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a biztosítótűk, szegecsek és úgy általánosságban a lázadó megjelenés rengeteg divatház kollekciójában jelen volt vagy van. Most a Dr. Martens nyúlt ehhez és olyan darabokat dobott a piacra, amik mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

Mit találunk a Dr Martens x Sex Pistols kollekcióban?

A Martens már a kezdetektől részt vett a punk mozgalom kialakulásában, szóval a Sex Pistols-al közös kollekciójuk egyáltalán nem meglepő. Az új kollekció egyfajta tisztelgés a 70-es évek zenészei előtt, akik lángra lobbantották a brit zenei színtért és ezáltal bekerültek a zene történelmébe. A kollekció maga egy hírhedt 1976-os interjúra is utal, amiben a csapat „Anarchy in the UK” című dala debütált és a csapat ezután vált igazán ismertté szélesebb körben is.

44 évvel később, az emlékezetes interjú emlékét a Dr. Martens két, legikonikusabb modelljén örökíti meg. A klasszikus Oxford 1401 darabon újságpapír részletek köszönnek vissza, amíg a 1460-as modellen olyan szlogenek láthatóak, mint „Sex Pistols” vagy „Good save the Queen”.

Fedezd fel a Dr. Martens márka darabjait itt!

szex pisztolyok

 

 

További cikkek olvasása