Olvasd el, csak 3 perc 23 nov 2021

Planet friendly: Hogyan halad az Answear lépésről lépésre a felelős divat felé?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Kis lépések számunkra, nagy lépések a bolygónknak.  hogyan próbálunk különböző kezdeményezésekkel és tudatos cselekedetekkel egyre inkább környezetbarátok lenni (amire téged is bátorítunk).

Környezetbarát divat

Szeretnénk változatosságot és a lehető legnagyobb választékot nyújtani, hogy szabadon alakíthasd a stílusodat, harmóniában élhess önmagaddal és a környezettel. Nemcsak a szigorúan vett divatirányzatokat, hanem a pozitív viselkedésmódokat és szokásokat is támogatjuk. Vásárlóink igényeire reagálva, akik egyre nagyobb figyelmet fordítanak a termékekre, rendszeresen bővítjük kínálatunkat olyan márkákkal, ruhákkal, cipőkkel és kiegészítőkkel, melyek előállítása kíméli a bolygót. Örülünk, hogy egyre több márka mond le a természetes szőrméről, használ bio- és újrahasznosított anyagokat, csökkenti a káros anyagok használatát a gyártási folyamatok során és csökkenti a vízfogyasztást. Hogy könnyebben keresgélhess a fenntarthatóság jegyében, az áruház weboldalán külön „Planet friendly” szűrőt hoztunk létre, aminek használatával a fenti feltételeknek megfelelő termékeket listázhatsz.

Egy márka, ami etikus ruhatárat kínál

2020-ban létrehoztuk saját márkánkat, az  answear.LAB-et, amit az erős és magabiztos nőknek szenteltünk, akik nem félnek a változástól. Szeretnénk széles választékot kínálni nekik, miközben tudatosítjuk bennük, hogy döntéseik számítanak. A kiváló minőségű ruhákon keresztül szeretnénk tudatosítani ügyfeleinkben, hogy mit viseljenek és megszilárdítani a környezetbarát szokásokat. Az answear.LAB limitált kollekciókat készít ésszerű mennyiségben, kihasználja a helyi gyártók lehetőségeit és a környezetbarát anyagokra összpontosít. A márka kollekcióiban megtalálható a pamut, a vászon, a tencel, a kender, valamint az elhagyott, újrahasznosított halászhálókból készült poliészter. A márka kínálatában állandóan jelen lévő ‘Ethical Wardrobe’ kollekció elemeinek akár 90%-a legalább 70%-ban tartós, a környezetet a lehető legkevésbé terhelő anyagokból készül.

Kényelmes szállítás neked és a bolygónak

Nemcsak a kényelmeddel, hanem a környezettel is törődünk. Éppen ezért körültekintően állunk a kiszállítás kérdéséhez, elvégre a lényeg, hogy ne keletkezzen újabb, felesleges hulladék, amit ráadásul nehéz lehet feldolgozni. A megrendelt termékek ezért az újrahasznosítási folyamatnak köszönhetően, tanúsított, újrahasznosított csomagolásban jutnak el hozzád. Olyan csomagolóanyagokat használunk, amik legalább 80%-ban újrahasznosított anyagokból, főként hulladékból állnak, valamint FSC MIX tanúsítvánnyal rendelkező, újrahasznosított papírból készült kartondobozokat. Ez azt jelenti, hogy az előállításukhoz felhasznált papírhulladék legalább 70%-a FSC® tanúsítvánnyal rendelkező erdőkből származó fából áll. Ráadásul az egy rendelésben leadott termékeket mindig igyekszünk egy csomagban eljuttatni hozzád, így minimalizáljuk az anyagfelhasználást és hulladék keletkezését.

Hisszük, hogy a bolygónk javát szolgáló cselekedetek a felelős üzlet alapjai. Folyamatosan dolgozunk olyan megoldásokon, amik a lehető legnagyobb mértékben csökkentik a divatipar természetre gyakorolt hatását

További cikkek olvasása