Olvasd el, csak 3 perc 10 okt 2023

Öko bőrdzseki – mivel kombináljuk és hogyan ápoljuk?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

A Ramones dzsekik nem az egyetlen modell, ami bőrből vagy ennek az anyagnak egy olcsóbb változatából, azaz szintetikus anyagból készülnek. Számos olyan felsőruházati termék létezik, ami ennek az anyagnak az utánzatából készül. Az ilyen termékeknek számos előnye van, mivel nemcsak megfizethetőbbek, hanem számos előnnyel is rendelkeznek. Hogyan kell viselni egy ökobőr kabátot? Hogyan kell karbantartani az anyagot? Mindenképpen olvassa el a cikket!

Hogyan viseljük az öko bőrdzsekit

A női dzsekik egész évben jól jönnek. A Ramones dzsekik és bőrből készült ruhadarabok nemcsak felsőruházatként használhatók, hanem blézer helyett kabát alatt is viselhetők. Érdemes legalább egy ilyen modellt a ruhatáradban tartanod, hiszen számos kombinációban működnek. Az ökológiai modellek olcsóbbak és ugyanolyan sokoldalúak. Ugyanez vonatkozik a klasszikus szabású férfi kabátokra is. A Ramones és a biker dzsekik időtállóak, és soha nem mennek ki a divatból.

Az ökobőr kabát olcsóbb, mint a természetes bőrből készült testvéreik. Maga a viselet puhább, mivel az anyag rugalmasabb. További előnye, hogy a színválaszték, valamint a textúrák egyértelműen gazdagabbak. Az ilyen dzsekiket a legjobban farmerrel, vastag, kötött ruhadarabokkal, vagy a különleges végeredmény érdekében légies anyagokkal lehet kombinálni. Az ilyen termékek jól illenek a rock, a bohó, a sportos stílushoz, is, így a ruhadarab számos kombinációban használható, mind a mindennapi viselethez, mind a különleges alkalmakra. Keverd a stílusokat és az anyagokat tetszés szerint, mert az ökobőr végtelen lehetőségeket kínál.

Öko bőrdzseki szőrmével

Az ökobőr motoros dzseki számos fazonban kaphatóak, bár a legnépszerűbbek évek óta az átlós cipzárral ellátott Ramones és a hangsúlyos varrásokkal ellátott típusok. A téli verziók ráadásul béleltek, és néha kivehető gyapjúbéléssel rendelkeznek, de a kabáton kívül is megjelennek, például a gallér részen. Ez a részlet lehet a ruhadarabbal azonos színű vagy kontrasztos. Egy ilyen ökobőr kabát helyettesítheti számunkra a hagyományos állatbőrből készült kabátokat.

A szőrmés öko bőrdzsekik mind a női, mind a férfi ruhatárakban megállják a helyüket. Egy ilyen darab a legjobban egy farmerrel vagy egy sikkes – például chino nadrággal – múködik. A szőrmés dzseki a téli klasszikusokkal, például garbós pulóverekkel, kardigánokkal és a vastag, sportos kapucnis pulóverekkel együtt is viselhető. Mivel a rétegezés nagy trend, ezeket a kombinációkat különösen ajánljuk és plusz infó, hogy magas embereken mutat a legjobban. Egy alacsonyabb ember kabátjának a derékig vagy legfeljebb csípőig kell érnie, hogy a sziluett arányos maradjon.

Az ökobőr kabát tisztítása

A bőrből készült ruhadarabok különleges ápolást igényelnek, így az ökobőrből készültek is. A ápoláshoz, valamint a tisztításhoz használd az adott típushoz ajánlott szereket. Mindig figyelmesen olvasd el a gyártó ajánlásait, hogy ne tehess kárt az anyagban. Van azonban néhány általános érvényű szabály az ökobőr ruhadarabok ápolására. Mindig alkalmazz impregnálószert, hogy megvédd a kabátot a szennyeződésektől, mielőtt először viselnéd. Mit kell tenned, ha mégis foltos lesz a termék? Néha elegendőek az olyan otthoni módszerek, mint a nedves ruhával vagy babatörlővel való áttörlés. Az áztatás, a meleg levegővel való szárítás vagy az agresszív mosószerek használata ebben az esetben többet árt, mint használ.

Az ökobőr kabátnak szabad szellőzést kell biztosítani a szekrényben, ezért jó ötlet, ha a felakasztott ruhadarabok között helyet hagyunk és néha-néha kivesszük a szekrényből és szellőztetjük. Egy másik fontos dolog, hogy védd a közvetlen napfénytől, amert az csúnya elszíneződést és repedéseket okozhat a felületén. Tárold sötét helyen és ezzel megelőzheted ezeket.

Never wash your eco-leather jacket in the washing machine, as it will not tolerate this treatment. Do you want to prolong its life? Impregnate the fabric with a special treatment after each season, and always remove any dirt on an ongoing basis. It’s a simple method, but very effective. We guarantee that proper care will extend the „life” of your favourite eco-leather jacket!

Soha ne mosd ki az ökobőr kabátod mosógépben, mivel nem tolerálja ezt a kezelést. Ha szeretnéd meghosszabbítani a kabát élettartamá, akkor minden szezon után impregnáld le az anyagot egy speciális kezeléssel, és tisztítsd folyamatosan a fent leírtak szerint. Ez egy egyszerű módszer, de nagyon hatékony. Garantáljuk, hogy a megfelelő ápolás meghosszabbítja kedvenc ökobőr kabátod életét.

További cikkek olvasása