Olvasd el, csak 2 perc 06 okt 2021

Nők tele inspirációval, ők a lifespiration megtestesítői: Izabela Sopalska-Rybak

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

Érezd, ahogy az életerő a bátor, aktív és kivételes nőkből árad. Bemutatjuk a ‘Lifespiration starts here’ kampány egyik hősnőjét, akinek semmi sem lehetetlen.

A „Lifespiration starts here” kampánnyal kijelentjük, közelebb akarunk kerülni a nőkhöz. Legújabb kampányunkban hús-vér hősnőket mutatunk be – igazi egyéniségeket, akik inspirálnak, szenvedéllyel fertőznek, erővel és bátorsággal hatnak, hogy a saját feltételeik szerint élhessenek. Egyikük Izabela Sopalska-Rybak, edző, aktivista, a Varsói Mozgássérültek Egyesületének elnöke és a varsói Four Kings kerekesszékes rögbi csapat játékosa.

Ki Izabela Sopalska-Rybak, az Answear kampány egyik hősnője?

Izabela születése óta Varsóban él. 19 évesen diagnosztizáltak nála szklerózis multiplexet, ami 4 évvel később kerekesszékhez láncolta. A betegség nem akadályozta meg abban, hogy elvégezze a fotósiskolát vagy más tevékenységeket is elkezdjen, mint például a rögbizést (Izabela az egyetlen nő a csapatban). Tetteivel arra motivál, hogy a nehézségek ellenére az álmok igenis valóra válthatók, miközben szeretné a fogyatékkal élők társadalmi megítélését is megváltoztatni – tanít, küzd az akadályokkal, legyen az fizikai, társadalmi vagy kommunikációs és ledönti a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos tabukat.

Megkérdeztük tőle, mit szeret csinálni, mi inspirálja, mi hajtja cselekvésre, mi az ő módja arra, hogy valóra váltsa álmait és a saját feltételei szerint éljen…

Mi inspirál arra, hogy megvalósítsd az álmaid?

A hajlandóság, hogy valóra váltsam őket. Semmi sem lehetetlen és ha igazán akarod, tudod, hogyan érheted el azokat. Azért is szeretek beszélni az álmaimról, mert ennek köszönhetően nagyobb az esélye annak, hogy megtalálom azt a személyt, aki segít megvalósítani azokat.

Ki az inspirációd?

Több olyan ember is van körülöttem, aki különböző területeken inspirálnak. Úgy gondolom, hogy mindannyiunkban van valami, ami másokat is cselekvésre ösztönöz, ezért érdemes megosztani a tapasztalatokat, a tudást és a célok elérését segítő utakat.

Hogyan bátorítasz másokat, hogy kövessék az álmaikat és hogyan adnál nekik bátorságot?

Vannak dolgok, amik segítenek az életben, megkönnyítik az álmaid és céljaid elérését. Az együttműködés, a segítségkérés, a kreatív gondolkodás. Ami szerintem szintén működik, az a makacsság. Persze, ésszerűen. Ha tényleg meg akarok valósítani valamit, akkor arra törekszem, hogy valóban valóra váltsam. Ha valaki azt mondja, hogy ez lehetetlen, akkor más utat keresek. Ha valamilyen oknál fogva nem tudom egyedül megvalósítani a terveimet, akkor segítséget kérek. Az emberek nagyon szívesen segítenek, csak kérni kell őket. És ha másokkal együtt dolgozol, többet érhetsz el.

Te mit értesz a „női erő” alatt?

Kitartást, egy cél követését, önmagamat.

További cikkek olvasása