Olvasd el, csak 2 perc 13 febr 2024

Mit jelent az extravagancia az öltözködésben?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

A divat valóban sokszínű, és számos különböző trendből áll. Minden tervező saját esztétikát kínál. Néhányan a minimalizmust részesítik előnyben, mások teljesen összevissza stílust kínálnak. Az extravagancia, sokak számára szerethető trend, de sokan nem szeretik. Tudj meg többet arról, hogyan lehet extravagáns megjelenést kreálni.

Mit jelent az extravagancia a ruházatban?

A ruházatunkkal kifejezhetjük hitünket vagy értékeinket, hangsúlyozhatjuk egyéni önmagunkat. A divat teljes szabadságot ad nekünk az imázsunk létrehozásában. A különböző inspirációk biztosítják, hogy senki se nézzen ki ugyanúgy. Az extravagancia a öltözködésben gyakori jelenség. Mi ez? Az „extravagancia” szó a szótár szerint „a szokásostól eltérő viselkedés vagy megjelenés”. Stílus szempontjából az az igény, hogy különbözzünk másoktól. Saját, szokatlan megjelenést hozunk létre, vagy követjük a tervezők nyomdokait. Az ilyen embereket kétségtelenül a kreativitás és a divat iránti lelkesedés jellemzi.

Hogyan építheted be az extravaganciát a stílusodba?

Extravagancia: mit jelent ez? Amikor a ruházatról van szó, az az eredetiségről szól. Szó sincs semmiféle szabványos megjelenésről, minimalizmusról vagy konzervatív színkombinációkról. Saját stílusunk követése bátorságot és esztétikai érzéket egyaránt igényel. Az extravagancia a öltözködésben főként a különböző al-kultúrákban figyelhető meg. A divatmániások is az eredeti, nem nyilvánvaló kombinációkra támaszkodnak. Az extravagáns stílus főleg a részletekről szól. Akkor is, ha az általános megjelenés túlzottnak vagy erősen ellentétesnek tűnik, minden részletet gondosan megfontolnak. A prémium márkák női kollekciói és a neves tervezők gyakran az extravaganciára törekszenek, mert tudják, hogy a nők szeretnek kitűnni.

A férfiak általában sokkal konzervatívabbak ebben a tekintetben, bár persze nem mindig, az extravagáns stílus megfelel az ő divatigényeiknek is. Az extravagancia az öltözködésben lehetővé teszi számukra, hogy megszegjük a szabályokat, és saját stílusunkat megmutassuk. Sok ember számára túlzásnak tűnik a színes személyiség kifejezése például színes ruhák, flitterek és rendkívül elegáns öltözékek viselésével. Azonban ha kedveled a gazdagon díszített darabokat, ne félj kísérletezni. A prémium márkák férfi kollekciói néha uniszex termékeket vagy tipikus női modellek férfi változatait kínálják. Ebben az esetben minél szokatlanabbak az elemek, annál jobb. Végül is, a divatban az extravagancia sokféle formát ölthet.

További cikkek olvasása