Olvasd el, csak 2 perc 29 szept 2021

Minden a sorozatokról – új műsorok, amiket ősszel imádni fogsz

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

Itt az ideje előkapni a takarót, a forró teát és… addiktív sorozatokat nézni, amik segítenek túlélni tavaszig. Íme 5 új sorozat, ami valószínűleg felkapott lesz az idei szezonban.

Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman 1973-as remekművét dolgozták fel, sorozatként. A Jelenetek egy házasságból újra bemutatja a szerelem, gyűlölet, vágy, monogámia, házasság és válás klasszikus történetét, de ezúttal egy modern amerikai pár szemszögéből, akit Jessica Chastain és Oscar Isaac alakít. Egy sorozat azoknak, akik nem félnek a nehezebb témáktól és a fájdalmas valóságtól.

Premier: HBO GO, szeptember 13.

Dr. Death

Dr. Christopher Duntsch esete néhány évvel ezelőtt sokkolta Amerikát. Ez az arrogáns pszichopata orvosi köpenyben számos betegét megölte vagy megcsonkította. Nem csoda, hogy kiérdemelte a „Doktor Halál” becenevet. Az orvost életfogytig tartó börtönre ítélték. Hogy ez hogyan történt, azt a Dr. Death című feszült és jól sikerült sorozat meséli el. Duntsch szerepét Joshua Jackson alakítja, mellette pedig az Oscar-jelölt, Emmy- és három Golden Globe-díjas Alec Baldwin és Christian Slater látható.

Premier: KANAL + Online, Szeptember 15.

Midnight Mass

Ha szeretsz a horrort, csekkold a Netflixet és ezt a legőjabb produkciót. Mike Flanagan neve, aki többek között a The Haunted House on the Hill filmet is jegyzi, garantálja a borzongást. A Midnight Massben egy karizmatikus pappal és helyi közösséggével van dolgunk, akik egy, a világtól elzárt szigeten élnek. Vajon megbirkóznak-e a titokzatos és csodás jelenségekkel, amelyek az új jövevény érkezése után kezdődnek?

Premierek: Netflix, szeptember 24.

Foundation

Ha már régóta kíváncsi vagy, hogy nézne ki a Star Wars, ha sorozat lenne, már meg is találtad a választ. A Foundation egy összeomló galaktikus birodalomról és egy új birodalom felépítéséről, a manipulációról és a hatalomról, végül pedig az emberiség esszenciájáról szól egy high-tech korszakban. Az egész sorozat vizuálisan magával ragadó és igazán izgalmasnak ígérkezik. Ha pedig olvasással szeretnéd kitölteni az őszi estéket, menj egyenesen a forráshoz: Isaac Asimov könyveihez, melyek alapján a sorozat is készült.

Premier: Apple TV +, szeptember 24.

Utódlás 3. Évad

Bár nem új sorozat, viszont annál jobban várjuk és nem csak mi, hanem az egész világ. A Roy család történetén keresztül a hatalom, a politika és a család témáját járja körül a sorozat. A középpontban az egyik legnagyobb médiavállalattal rendelkező család utódlási kérdése áll, melyik gyermekére hagyja birodalmát Logan Roy. Eddig két izgalmas évadot követhettünk végig, a harmadik is hasonlóan eseménydúsnak ígérkezik.

Premier: HBO es HBO GO, október 18.

További cikkek olvasása