Olvasd el, csak 3 perc 29 szept 2021

Barátkozunk az ősszel – 5 hobbi, ami tökéletes a hosszú őszi estékhez

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Az őszi estéknek nem kell unalmasnak és borongósnak lenniükVárd a melegebb időt pár új hobbival, légy kreatív. Íme 5 javaslat, amivel kellemesen telhet az idő, kikapcsolja az elmédet és fejleszti képességeidet.

Hímzés

A kreítív kézimunka ismát divtba jött. Kövesd nagymamád és dédnagymamád nyomdokát, akik hosszú őszi estéket a kandalló mellett töltötték és a hímzés gyönyörű művészetének hódoltak. Természetesen nem kell rögtön terítőket és szalvétákat hímezned, a kisebb formák is elég nagy kihívást fognak jelenteni az elején. Számos hímzési technika közül választhatsz: a legegyszerűbb lapos öltéstől kezdve a keresztszemes és szalaghímzésen át a leghatékonyabb, de időigényes aranyhímzésig. Válaszd ki azt a technikát, ami a legtöbb örömet nyújtja, de jobb, ha előre tudod, mindegyikhez rengeteg türelem és kitartás szükséges (ami persze a végén kifizetődik.)

Analóg fotózás

A digitális fotózás korában egyesek a régi technikákhoz és felszerelésekhez nyúlnak. Úgy tűnik, az analóg fotóknak „lelke” és egyedi jellege van, amit nehéz elérni egy modern fényképezőgéppel. Itt az ideje, hogy te is kipróbáld, különösen, mivel az őszi időjárás tökéletes a sétákhoz és rövid kirándulásokhoz. Fotózz érdekes helyeket, amik útba esnek munkába menet, próbáld megörökíteni a természet múlandóságát vagy a belső terek szépségét. A végeredményt imádni fogod, de ami még szintén izgalmas ezzel kapcsolatban, az maga az analóg gép használata, a fotók előhívása és a fotózási technikák elsajátítása. Érdemes egész életedben új dolgokat tanulni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kreatywna fotografia ? (@adazet)

Művészi kollázsok

Mit tegyünk az őszi estéken? Művészkedj és alkoss! Nem kell, hogy Picasso rejtőzzön benned ahhoz, hogy érdekes grafikákat hozz létre. Még csak jól sem kell rajzolnod vagy festened, csak egy kis kreativitásra és egy kis művészi érzékre van szükséged ahhoz, hogy kollázst készíts. Dolgozhatsz programmal vagy a régi, jól bevált módszerrel, újságokból, régi tankönyvek kivágott darabkáiból, dekoratív papírokból vagy a természetben talált aprócska kiegészítőkből. Ezekkel igazán színes, különleges kollázsokat készíthetsz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnieszka Szubert (@kolazowa)

Kreatív tortadíszítés

Más módon is kiteljesedhetsz, az őszi estéket a konyhában is töltheted, édességekkel körülvéve. A látszattal ellentétben a torták és sütemények díszítése nem könnyű, gyakorlatot és némi tanulást igényel, de hihetetlenül megnyugtató. Fegyverkezz fel a kezdéshez, legyen nálad néhány festék, cukrászati dísz, cukor és csoki. Aztá, ha az alapok megvannak,  mehet a YouTube és az oktatóprogramok vagy iratkozz be egy tanfolyamra. Lehet, hogy új barátokra is szert teszel.


A négy fal között

Ha az őszi hangulat miatt kedved támad a semmittevéshez, hódolj az egyik legegyszerűbb és legélvezetesebb tevékenységnek, filmezz/sorozatozz. A látszattal ellentétben egy sorozat vagy egy film az őszi estéken (amit legjobb, ha egy takaróval, meleg teával és egy kis sütivel együtt vársz) felpezsdítheti az elmédet és bővelkedhet az új élményekben. Jó ötlet lesz bepótolni a némafilm-klasszikusokat, megnézni a legérdekesebb dokumentumfilmeket vagy adott kategóriájú produkciókat (pl. útifilmek, spanyol mozi, koreai sorozatok…stb.).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jess (@dzisiaj.jutro)

 

További cikkek olvasása