Kötelező őszi outdoor darabok

Krisztian Sebo
|
23 szeptember 2021
|
Olvasd el, csak 3 perc
Olvasd el, csak 3 perc

Mielőtt kirándulni indulsz, gyűjts össze pár outdoor ruhadarabot, kiegészítőket és kütyüket, amik segítségedre lesznek a természetben. Nézd meg, miket érdemes magaddal vinned egy kalandokkal, meglepetésekkel és kihívásokkal teli útra.

Kötelező ruházat az őszi kiránduláshoz

Bárhová is visz a kalandvágyad idén ősszel, a szabadtéri stílus bizonyos elemei mindig állandóak. A kényelem és a biztonság elsődleges, a hidegebb és változékonyabb időjárású napokon pedig a melegruházat is. Az alsó részből (leggings, melegítőnadrág, cargo nadrág) és a felső részből (hosszú ujjú póló vagy melegítőfelső) álló alapszetthez mindenképpen kombinálnod kell egy kabátot és egy sapkát. Itt hasznos lesz mind a széldzseki, mind a megfelelő membránnal megerősített esőkabát. Minél több a zseb, annál jobb. Ha outdoor ruházatot választasz, mindenképpen ellenőrizd, milyen technikai részletekkel vannak ellátva az egyes darabok. A hőmérsékletet szabályozó, légáteresztő, ugyanakkor a nedvesség, a szél, az UV-sugarak ellen védő anyagok remek választásnak bizonyulnak.

Cipők kis és nagy kalandokhoz

A kényelmes cipő egy másik elengedhetetlen kelléke a természet szerelmeseinek. Sőt, annyira fontos, hogy külön szót érdemel. Sziklás ösvények, sáros utak, őszi levelekkel borított ösvények – ez mind szembejöhet veled utadon. Tégy meg mindent, hogy magabiztosan járj ezeken a terepeken is. A csúszásmentes talppal, megfelelő párnázottsággal és vízálló membránnal ellátott cipő telitalálat lesz. A nehezebb terepre válassz boka fölé érő cipőt, ami biztosítja a stabilitását és megvéd a sérülésektől.

Táskák, hátizsákok, övtáskák – csomagoljon stílusosan

Egy termosz forró teával (vagy kávéval – attól függ, mit szeretsz), egy zseblámpa, egy powerbank, egy esőkabát vagy egy extra pár zokni – ezeket mind be kell pakolnod valahová. Teheted őket hátizsákba, ami tökéletes társ a hasonló kirándulásokon. A színt és a fazont a te ízlésed szerint választhatod ki. Ez a kiegészítő lehet teljesen natúr színű, így bármilyen stílushoz illeszkedik, vagy éppen ellenkezőleg – egy különleges, neon színű és fényvisszaverő elemekkel ellátott darab, ami miatt nem fogsz észrevétlen maradni. A kényelem elengedhetetlen, ezért mielőtt elindulsz egy túrára, állítsd be a pántok hosszát, és ellenőrizd, hogy jól viseled-e. Az is jó ötlet, ha övtáska van a válladon vagy a derekad köré erősítve. Hasznos lesz az apróbb dolgok, például a telefon számára.

Készen is vagy, útnak indulhatsz. Ha pedig nem érzed magad magabiztosnak, ellenőrizd, hogy nem felejtettél-e el valamit: