Olvasd el, csak 4 perc 16 szept 2021

Kerülj őjra formába! 5 edző a YouTube-ról, akikkel öröm az otthoni edzés

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

Mindenhol lehet edzeni, akár otthon is. Rakj be valami jó zenét és láss munkához – íme a legérdekesebb edzők a YouTube-ról, akikkel újra formába lendülhetsz. Csak egy kis hely és néhány (vagy több) percnyi szabadidő kell hozzá.

Nem igazán szeretsz a szabadban edzeni vagy különböző okok miatt nem tudsz vagy nem akarsz edzőterembe járni? Van egy alternatívánk számodra: otthoni edzés a YouTube legjobb, legkarizmatikusabb edzőinek társaságában. Kellemes, vonzó és teljesen ingyenes! A kalóriaégető edzésektől kezdve a nyugodt jóga flow-n át a tánckoreográfiákig  – te választod ki az edzést attól függően, hogy mi tetszik a legjobban.

Az órarend:

1.Blogilates
2.Fitness Blender
3.Fitness Marshall
4.Yoga with Adriene
5.Chloe Ting

Blogilates

Casey Ho egy fitnessz legenda. Több mint 10 éve fejleszti YouTube-csatornáját és már főiskolás korában elkezdett online edzeni. Blogilates csatornáján különböző gyakorlatokat találsz a test minden részére. Figyelj a pilates erejére. Casey szakértője ennek a területnek. Szeretnél ragaszkodni egy tervhez? Próbáld ki az egyik kihívását! Például: 100 nap a sziluetted megformálásáért vagy szeress bele a pilatesbe.

Fitness Blender

Daniel és Kelli egy házaspár, akiknek közös szenvedélyük a sport. YouTube-csatornájukon közel 1000 edzés található,  érdemes odafigyelni a súlyokkal és az ún. HIIT, azaz intenzív intervallumos edzésekre. Garantáljuk, hogy jól megizzaszt. Mi különbözteti meg a Fitness Blender edzéseit másokétól? Először is minimalizmus, hisz az oktatók csak a gyakorlatokra, a végrehajtás technikájára és időtartamára koncentrálnak. Itt nem találunk zenét, színes hátteret vagy egyéb dekorációt, így teljes mértékben az edzésnek szentelheted magad, a zenét pedig kedved szerint választhatod ki otthon. Mit szólnál egy igazán hosszú és kielégítő edzéshez? (Megjegyzés: az alábbi videó a hosszabbak közé tartozik, a csatornájukon könnyen találhatsz olyan gyakorlatokat, amelyek csak 10 percig tartanak.)

Kalóriaégető készlet: termékek (felső, cipő, palack)

Fitness Marshall

Ha unod a klasszikus gyakorlatokat, szeretsz szórakozni és van ritmusérzéked, próbáld ki Caleb Marshall által készített edzéseket. Az ő csatornája a „táncos edzés” esszenciája – itt több száz, rövid, néhány perces videót találsz, amiket népszerű dalok ritmusára készített, például Dua Lipa, Lady Gaga vagy Ed Sheeran számaira. A tánccal nem csak kalóriát égethetsz, de legfőképpen a kondíciódat és a mozgásodat javíthatod (és közben megtanulhatsz néhány új tánclépést is). Ha fogalmad sincs, hogyan állítsd össze az edzésedet, használd a csatornán elérhető lejátszási listákat.

Yoga with Adriene

Az utóbbi években a jóga az egyik legnépszerűbb sporttá vált, otthon is ideális edzésforma – csendes, tökéletesen nyújtja a testet és javítja annak hatékonyságát. Adriene Mishler csatornáján rengeteg foglalkozást találsz, rövidet és hosszút egyaránt, a nap különböző szakához igazítva és különböző nehézségi fokozatokban. Az alaphelyzetektől a haladó pózokig, jógaguru leszel. Az elején pedig kezdd a reggeli gyakorlatokkal, amik egész napra energiát adnak.

A jógakészleted: termékek (leggins, szőnyeg, felső)

Chloe Ting

Az egyik legnépszerűbb fitnesz Youtuber most meginvitál a világába. Chloe Ting forradalmasította a fitneszt és annak hatékonyságát és ezt nézők milliói igazolják. A csatornáján rengeteg különböző videót láthatsz – ha kezdő vagy, kezdd a legegyszerűbbekkel. Chloe edzései egyszerűnek tűnnek – de készülj fel, hogy megizzadsz.  Persze ne felejtsd el megnézni az ikonikus „Get Abs in Two Weeks” (Szerezz hasizmot két hét alatt) című, internetes vírussá vált edzését.

További cikkek olvasása