Olvasd el, csak 3 perc 25 júl 2019

Hogyan viseljük tökéletesen a pasztell színeket ezen a nyáron?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Ez a kérdés mint egy bumeráng, minden nyáron visszatér. Most pedig ideje eloszlatni a kételyeket. Mutatjuk, hogyan viselheted a pasztell színeket a szezonban, tippeket adunk, hogyan lehetsz divatos anélkül, hogy cikis végeredményt kapnál.

Mi jut eszedbe a pasztell árnyalatokról? Aranyosak, lányosak, színt visznek a megjelenésbe és friss összhatást eredményeznek. Azonban, ha valaki meggondolatlanul csak magára kapja őket, infantilis végeredményt kaphat. Pontosan emiatt fontos néhány tippet megfogadni – hogyan keverjük, mivel kombináljuk, milyen színeket keressünk konkrétan – ahhoz, hogy tökélyére fejlesszük a menő pasztell trendet.

Milyen fazonokat keressünk elsősorban?

Púderrózsaszín, világossárga, kék – ezek elég kislányos árnyalatok, szóval ha ezek közül választasz, kerüld a fodros, rojtos, masnis darabokat. A modern, geometrikus kivágásokkal felturbózott darabok új megvilágításba helyezik a pasztell cuccokat és ez az, amit idén keresünk. Élénksárga blézer, kék blúz és szélesszárú barna nadrág – tökéletes egyensúly az árnyalatok kavalkádjában.

Hogyan kombináljuk a pasztell színeket?

Néhányat igen nehéz viselni közülük – például a világossárgát. Ha fogalmas sincs, mivel mutatna jól, menj a biztosra és viseld natúr árnyalatokkal példéul fehérrel.  Emellett ez a kifinomult, napos szín nagyon jól mutat majd. Ha már a fehérről beszélünk, bátran kombinálhatsz mellé feketeét vagy kéket, ezek is tuti befutóknak szémítanak.

Pasztell színek vs. minták

A pasztell színeket kontrasztos, feltűnő mintákkal báran kombinálhatjuk, ilyen péládul az állatminta. Ebben az esetben az árnyalatok adják a szett karakterét és az állatminta a finomságát. Egy pasztell dzseki egy zebramintás szoknyával mixelve modern megjelenést kölcsönöz és a ma nagyon menő streetwear trendet hozza.

 

Mi a helyzet a ruhákkal?

A pasztell ruhák nélkülözhetetlen darabjai a nyári szezonnak. Na de itt is vannak hátulütők nyilvánvalóan, például a túl kihívó, kivágott verziók. Vékony pántok, dekoltázs, rövid szoknyarész, átlapolós fazon… ezeket jobb elkerülni, főleg ha mind egy ruhában egyesülnek. A tökéletes ruha megtalálása nem egyszerű, de jobb, ha egyszerre csak egy van meg a kiválasztott ruhában a fet említett fazonok közül. Ha egyszerűa ruha, feldobhatod ékszerekkel: egy elegáns karkötő, laza napszemüveg csodásan mutat majd a pasztel ruhával, bátran rámehetsz itt is  apasztel árnyalatokra.

További cikkek olvasása