Olvasd el, csak 3 perc 23 nov 2023

Hogyan rendszerezd a fehérneműs fiókot?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

A férfi és női alsóneműket el kell különíteni a szekrényben lévő többi ruhadarabtól. A megfelelő tárolás minden bizonnyal megkönnyíti egy adott darab megtalálását, amellett, hogy megakadályozza a kényesebb darabok, például a melltartók deformálódását. Te hogyan rendszerezed a fehérneműid? Nincs ötleted? Semmi baj, most adunk párat!

Hogyan tárold az fehérneműket?

Az fehérneműk általában apró darabok, így könnyen elveszhetnek, összekeveredhetnek és megsérülhetnek. Ez nagyon problémássá teszi a mindennapi öltözködést. Szerencsére az alsóneműk megfelelő rendszerezésével rendet tarthatsz, így könnyebben megtalálod az egyes darabokat – még akkor is, ha sietsz. Nem a legjobb megoldás mindent lazán összedobálni, hiszen előbb-utóbb káosz alakul ki.

Te hogyan tárolod őket? Kezdd az alapokkal, azzal, hogy az összes modellt csoportosítod, így később könnyebb lesz rendszerezni őket. A következő lépés a hajtogatás. Ez azért fontos, mert így a korlátozott hely mellett többet tárolhatsz. A bugyik és zoknik göngyölítése remek trükk, ahogy a termékek szabásától függően a kockára vagy háromszögre hajtogatás is. A melltartókat viszont kiterítve tartsd, hogy elkerüld a kosarak deformálódását. A férfi fehérneműk lényegesen kevesebb helyet foglalnak el. Itt könnyedén lehet őket egymásra vagy egymás mellé pakolni.

Kevesebb darabból álló választék mellett könnyebb a fehérneműk rendszerezése, mintha sok különböző fazonú ruhadarabod lenne. A tematikus elkülönítés mindig remek megoldás, mert így könnyebb gyorsan kiválasztani a megfelelő terméket egy adott csoportból. A speciális dobozok vagy a rendszerezők ideálisak, ha hajlamos vagy elveszíteni például a zoknikat. A melltartókat viszont a legjobb, ha fogasra akasztod, erre azonban általában nincs lehetőség. Akkor mi legyen? Fektesd el őket, de a merevítő nélküli típusokat könnyen össze lehet hajtogatni, például kockára, és egy dobozba vagy egy kupacba helyezni. Ne feledd, hogy a merevítős verziókat nem szabad csavarni és ne rakd túl szorosan egymásra őket.

Mi a helyzet az alakformáló termékekkel? Ezek olyan egyedi darabok, melyek segítenek elrejteni bizonyos testhibákat. Gyakran rendelkeznek merevítővel, extra habbal vagy merevebb szerkezettel. A bugyikat és az bodykat általában csak félbehajtva és egyenként egymásra helyezve tárolják. A melltartókat szükségszerűen összehajtjuk és egymás mellé helyezzük, és ugyanígy járjunk el a fűzős felsőkkel is. A boltokban kapható az ilyen termékekhez kitalált rendszerezők, de nem mindig szükségesek, különösen, ha csak egy ilyen modell van a fehérneműs fiókodban.

DIY fehérnemű rendszerezés

A fehérneműk szekrényben való rendszerezése könnyebbé válik, ha funkcionális kütyükkel töltöd meg a fiókot .A boltokban találhatsz olyan változatokat, amelyek könnyen elférnek bármilyen bútorban. Nem kell azonban mindig rögtön kész rendszerezőket vagy térelválasztókat vásárolnod, mert könnyen elkészítheted te magad is. Ezekből is lehet praktikus, mégis szép kiegészítőket varázsolni, csak kreativitás kell hozzá.

A csináld magad fehérnemű-rendszerező nem más, mint régi kartondobozok, kosarak és egyéb tárolók használata a bugyik, zoknik vagy melltartópántok elkülönítésére. Színes papírral vagy szövetmaradványokkal díszítheted őket, és máris mutatós kiegészítői lesznek a gardróbodnak vagy fiókjaidnak. Egy másik lehetőség, hogy te magad készíted el a rekeszeket, például cipősdobozok merev kartonjából. Ez az ideális megoldás, ha szokatlan méretű térelválasztókat szeretnél. Hogyan rendezheted el ezekben a alsóneműket? Tekerd fel a zoknikat pl. WC papír gurigákra és sorakoztasd fel őket, így tuti egyik sem veszik el.

A fenti megoldások lehetőséget adnak arra, hogy kreatív lehess és egy kis pénzt is megspórolhatsz.

Az alsónadrágok vagy zoknik színes, szellős hálós zacskókba való csomagolása egyszerű trükk, ha nyitott foókokkal vagy gardróbbal rendelkezel. Fontos, hogy az ilyen csomagolásokat lecserélheted például pamutból vagy organzából készült változatokra. Ezekbe nyugodtan tehetsz szárított levendulát is, hogy csodás illatot varázsolj a szekrényedbe, ami még inkább elriasztja a rovarokat. A saját készítésű, például kartonpapírból készült elválasztók hasznosak a melltartók szétválasztásához, így gyorsan elkülönítheted őket a többi holmidtól. A fehérneműk megfelelő rendszerezése a szekrényben lehetővé teszi, hogy sokáig élvezhessük őket és kordában tartsuk a rendetlenséget.

További cikkek olvasása