Olvasd el, csak 3 perc 18 júl 2019

SZERETEM MAGAM! 3 LÉPÉS HOGY ELFOGADD MAGAD ÚGY, AHOGY VAGY

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Milyen típusú nők a legszebbek? Ez annyira szubjektív. A mai világban rengetegszer előjön ez a kérdés, azonban valami biztos: nem minden a külső és sokszor a magabiztosság és kisugárzás mindennél hatásosabb.

Szögezzük le a legelején – ideálok nem léteznek. A média, közösségi média által felállított álomvilágnak semmi köze a valósághoz, a valódi nőkhöz és sokszor inkább káros, mint jótékony képet festenek. Elhisszük, hogy az a normális amit ott látunk, úgy lehetünk sikeresek csak, ha tökéletesek vagyunk – hiszen folyamatosan ezt tolják az arcunkba, de ha a tükörbe nézünk, csalódunk. Így egyáltalán nem nehéz pár dolgot megutálni magunkon, de pont ezen kell változtatnunk és el kell fogadnunk a testünket úgy, ahogy van. Nagyon egyszerű mondani, tudom, de ez mindennek a kulcsa. Ha ez megvan, sikeresen felveheted a harcot a komplexusokkal és felhagyhatsz azzal, hogy mindig másokhoz hasonlítod magad. És amúgyis, mivan, ha van pár hibád? Kinek ne lenne? Pont ezekben rejlik egyediséged, ettől vagy te, TE! Gondolj csak bele, milyen unalmas lenne a világ, ha mindenki ugyanúgy nézne ki, mint a Barbie babák – unalmas és személytelen. Mi következik ebből: kezdd el szeretni a tested még ma. Bonyolult kapcsolat ez, nem egyszerű meugrani, de a végén elégedetséget hoz, elégedettséget, amihez három lépés vezet.

Első lépés: bókolj magadnak

Szereted, ha bókolnak neked? Nyilván… akkor miért ne bókolhatnál saját magadnak? Fejezd be, hogy mindig a dolgok mögé nézel, ha megdícsérnek fogadd el és ne az okait keresd. Egyszerűen élvezd. Állj ki a tükör elé – elsőre furcsa lesz, még talán el is neveted magad – és bókolj a testednek. Mondd el mit látsz, mi tetszik rajta és mondd ki hangosan. Puha a bőrőd? Dícsérd! Tetszenek a lábaid? Mondd el! Szereted a szemeid színét? Egyre jobb. Emelj ki minden olyasmit, amit szeretsz magadon és minden nap ismételd meg a rituálét. Ha úgy vesszük, lehet ez egy ‘challenge’ – azok most úgyis annyire menők – és ha elég sokáig ismétled, szokásoddá válhat.

Második lépés: miért vagy hálás a testednek?

Ne csak a hibákat lásd a testeden. gondolj bele, hogy mivel tartozol neki és írj le mindent, ami eszedbe jut. A rosszabb pillanataidban – ha például bizonytalan vagy rosszkedvű vagy – vedd elő a papírt és nézd meg miket soroltál fel. Mi van, ha narancsbőrős vagy striás vagy vagy éppen van rajtad néhány plusz kiló, ha egy gyönyörű gyermeknek adtál életet? Túl izmos a vádlid? Pont emiatt vagy annyira jó a futásban. Táskák, ráncok a szemed alatt? Csak arról árukodnak, hogy mennyit túlóráztál vagy keltél fel korán a céljaid eléréséhez.

Harmadik lépés: légy pozitív véleménnyel más nők alakjáról

Nem szereted, ha megítélnek és előítéletesek veled, igaz? Eddig magadat dícsérted, most itt az ideje, hogy másokban is meglásd a szépet. Az utcán sétálva, a munkahelyeden vagy vakáción – ha meglátsz egy másik nőt, próbáld meg észrevenni megjelenésében a szépet. Semmiképpen se hasonlítsd magaddal őt össze, ne legyél féltékeny és ne támadjanak negatív érzéseid. Ez a gyakorlat segíten fog, hogy egyből észrevedd a szépet és elfogadd az igazságot – minden nő más és más, és a szépség a sokszínűségben rejlik.

További cikkek olvasása