Olvasd el, csak 2 perc 17 júl 2019

BODY POSITIVITY MOZGALOM – SZERESD A TESTED AZ ANSWEARREL

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 2 perc

Nem minden alkat egyforma, de mindegyik szép – ez legújabb projektünk fő üzenete, amiben a testpozitív filozófia szerint tanítunk elsősorban pozitív gondokodást saját magunkról. Tanuld meg, hogyan fogadhatod el a tested és érezheted magad jól a bőrödben minden nap!

Úgy érzed, semmilyen ruha nem áll jól neked? Komplexusaid vannak, mert alkatod nem illik bele abba a képbe, amit a média ont magából? Megértjük, hiszen a mai tökéletesre filterezett világban nagyon könnyű elégedetlennek lenni. Néhányan elérhetetlen, természetellenes külsőre vágynak, mások negatív gondolatokkal bombázzák magukat. Ideje változtatnod – mi nem csak arra tanítunk meg, hogy az alkatodhoz tökéletesen passzoló ruhákat válaszd ki, hanem arra is, hogyan fogadd el magad és légy testpozitív. Hiszen egytől-egyig gyönyörűek vagyunk és egytől-egyig megérdemeljük, hogy büszkék legyünk arra, amit a természet adott. A korlátok csak a fejedben léteznek – vedd fel velük a harcot és fogadd el magad úgy, ahogy vagy. Mert ez vagy TE! Viszlát folyamatos panaszkodás és rossz gondolatok, helló új én.

Mi a testpozitív gondolkodás?

A Body Positivity Mozgalom a mai világot uraló irreális, tökéletes ideálokkal áll szemben. A testpozitív gondolkodás arra ösztönzi az embereket, hogy harmóniában éljenek testükkel és elfogadják saját magukat. A kulcs természetesen abban rejlik, hogy elfogadjuk tökéletlenségeinket és erősségeinket helyezzük előtérbe. Az öltözködés például az egyik olyan dolog, ami magabiztosságot ad és kihangsúlyozza a szépséget, ami mindenkiben rejlik.

Hogyan szeresd önmagad?

Ahhoz, hogy megszeresd a tested, először a fejedben kell körülnézned, szó szerint. Gyermekkori komplexusok, az alkatodról kialakított téves kép, a hiányosságaid felerősítése, más nőkkel való folyamatos összehasonlítás… ez mind olyan dolog, ami ellen küzdhetsz és küzdened is kell. Nem lesz nehéz, rögös út áll elötted, de mindig csak a cél lebegjen a szemed előtt. Mindenekelőtt nézz a testedre és mondd el, mi szépet látsz rajta. Természetesen minden számít: puha bőr, formás vádli, kerek popsi, gyönyörű szem vagy hajszín. Biztos hogy rengeteg pozitív részletet találsz majd magadon. Ezt a folyamatot ismételd meg minden nap, bókolj magadnak és a hiányosságaidat ültesd a sarokba. Egy idő után teljesen megváltozik a magadról és a szépségről kilakitott képed, sőt környezeted is észreveszi majd a változást.

További cikkek olvasása