Olvasd el, csak 3 perc 06 szept 2019

A fehér férfi ing – tudod hogyan viseld?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

A fehér férfi ing egy praktikus, univerzális és időtlen viselet, ezáltal nem hiányozhat egyetlen frfi ruhatárából sem. Mutatjuk, hogyan találhatod meg a tökéletes inget.

Ha a fehér ing szóbakerül, sokan húzzák a szájukat, mert kényelmetlennek, praktikátlannak és túl formálisnak találják. Közben ez egy tök viselhető darab és egyszerűen beépíthető a mindennapi viseleteink közé. Még kabátot sem kell rá venned, elég ha egy nyakkendővel, csokornyakkendővel dobod fel, így könnyedén egy menő és laza megjlenést nyersz. (Természetesen a kabát ellen sincs semmi kifogásunk, a helyzet határozza meg, hogy mi mellett döntesz.)

męska biała koszula

A fehér ing formalitásának szintjei

Ha azt gondoltad, hogy csak egyfajta fehér ing létezik és az sem számít, hogy milyen alkalomra viseled, akkor nagyot tévedtél. A fehér ing rengeteg fazonban és stílusban jöhet és mindet más és más alkalomra viselhetjük. A leghivatalosabb a frakk fazonú, amit nem öltönnyel kombinálva és mindig elegáns alkalmakkor viselünk. Azt le kell szögezni, hogyha nem sűrűn vagy bálra hivatalos, akkor ennek a darabnak ne fogod hasznát venni. Igen egyedi viselet, amit elég kevés rendezvény meghívójában tüntetnek fel, mint dress code-ot. Hivatalos, üzleti tárgyalásokra olyan inget ajánlunk, aminek merev a nyakrésze – a nyakkendő miatt – nincsenek zsebei és rejtettek a gombjai. A mindennapi melóhoz egy félelegáns fehér ing tökéletes, ezt zakóval vagy anélkül is kényelmesen viseleheted. Javasoljuk, hogy olyan darabot keress, ami az ‘easy iron’ felirattal van allátva, ezt könnyen vasalhatod és kevesebb gondod lesz vele. Végül de nem utolsó sorban az OCBD (Oxford Cloth Button Down) ing jön, ami magyarul az Oxford ing. Ez mind közül a leguniverzálisabb: hosszabb gallér és gombok, amiket nem fed semmi. Ez a darab nem túl elegáns, tehát iselheted nyakkendővel vagy anélkül, farmerral vagy chino/öltönynadrággal is. Ez a verzió a kompromisszum a kényelem és az elegancia között.

Milyen anyagból készült inget válassz?

męska biała koszula z bawełny

A fehér ing esetében nem nagyon van választásod – a természetes anyagok jöhetnek csak szóba. A pamut a leguniverzálisabb. Ilyen inget télen és nyáron is viselhetsz, de ha melegebb az időjárás, javasoljuk hogy egy pamutpólót is kapj alá.

Hogyan viseld a fehér inget?

Sok férfi felteszi magának a kérdést: be vagy kitűrve viseljem az inget? Erre bizony csak egy jó válasz létezik: betűrve. Mindegy hogy milyen nadrág van rajtad, ha fehér inget viselsz, az legyen betűrve. Az egés szett sokkal elegánsabb lesz így, a tested arányai is jobban mutatnak ezáltal. Persze ezalól is van kivétel: a nagyon laza ingeket kitűrve is lehet viselni. De mit értünk laza ing alatt? Azokat, amik stílusa ezt lehetővé teszi: pl. farmer, kockás vagy mintás nyári ingek.

1.Armani Exchange 2.Tommy Hilfiger Tailored 3.Jack& Jones 4.Tommy Hilfiger Tailored 5.Mango Man

1.Tommy Hilfiger 2.Tommy Jeans 3.Polo Ralph Lauren 4.Medicine 5.Joop!

További cikkek olvasása