Olvasd el, csak 4 perc 29 febr 2024

Napfényes inspirációk: divatos kabátok a 2024-es tavaszi szezonra

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

A felsőruházat fontos része a stílusnak. Milyen kabátok lesznek a 2024-es tavaszi szezon slágerei? Rengeteg verzió van, a jól ismert klasszikusoktól az újdonságokig. Összeállításunkban bemutatjuk azokat a termékeket, amelyekbe érdemes idén beruházni. Fedezd fel együtt velünk a trendeket!

Divatos kabátok tavaszra – fedezd fel a trendeket

Az évszakváltás új divatirányzatokat hoz, bár jó néhány közülük hosszabb ideig velünk marad, köztük a rendkívül kívánatos bordó. Ha felsőruházatról van szó, a laza ballonkabát uralja a legtöbb divatház kollekcióját. A márkák szabad kezet adnak nekünk, számos szabást, hosszúságot és színt kínálnak.

Néhány megjelenő stílus igazi sláger lehet. A tavaszi kabát készülhet farmerből, bőrből vagy sokkal vékonyabb anyagokból is. Az első két alapanyag mindazonáltal a kedvencek közé tartozik. A farmer soha nem tűnik el a női ruhatárakból, így hosszú távú befektetésnek számít. Ami fontos, hogy a motoros dzsekik még mindig nagyon divatosak, és a Prada megmutatja, hogyan használhatjuk ezt a verziót a nőies tavaszi megjelenésekben. Nem győzött meg ez a trend? Szerezz be egy időtlen, ramones dzsekit fekete színben, hiszen idén is hatalmas népszerűségnek örvend.

A SS24-es kabátok a minimalizmus előtt tisztelegnek, a tervezők az egyszerű szabásokat és a visszafogott színeket választották. Ugyanakkor merész formákból és feltűnő árnyalatokból sincs hiány, melyek biztosan feldobják a tavaszi szetteket. A rojtos bomberdzsekik meghódították a Rotate kifutóját, míg a színes rojtos és szegecses kabátok az Erdem kifutóján voltak többségben.

Divatos kabátok tavaszra – hogyan válassz magadnak?

Egy új kabát kiválasztása és beszerzése kihívást jelenthet. A modellek sokasága, a színek és minták széles választéka – ez megnehezíti a döntést. Először is, tájékozódj a stílusod, másodszor az igényeid alapján, és azt is vedd figyelembe, hogy mivel szeretnéd viselni az adott darabot. Szerencsére a 2024-es szezon kabátjai között hosszúak és rövidek egyaránt elérhetőek, így könnyen illeszthetőek a sziluettedhez, valamint egy adott stílushoz.

A 70-es, 80-as és 90-es évek inspirációi erősen befolyásolják a 2024-es tavaszi-nyári kollekciókat, a retró motívumok a színekben, a kivitelezésben és mindenekelőtt a szabásokban is megmutatkoznak. A Louis Vuitton rengeteg sportos kabátot kínál, amik fényes anyagokból készültek. Ezek a verziók például tökéletesek, ha kicsit eltakarnád magad vagy a lazább cuccok szerlmese vagy.

A legbiztosabb választás egy rövid vagy hosszú ramones dzseki feketében vagy egy sportos bomberdzseki. Ezek a Stella McCartney divatház kedvencei, alapdarabnak számítanak, amik mindenhez passzolnak. Miu Miu viszont olyan darabokat vonultat fel, melyek hihetetlenül sokoldalúak – lazák, mégis elegánsak a gallérnak köszönhetően. A szabás jól működik ruhákkal, valamint farmerekkel és tréningruhákkal, így sokféleképpen kombinálható. Azok a lányok, akik szeretnek kitűnni, biztosan a trendi mintákat választják. A kígyóbőrmintát és a pöttyöket (a 2024-es tavaszi-nyári szezon igazi slágereit) többek között Nina Ricci népszerűsíti. A divatos tavaszi kabátok nagyon nőiesek lehetnek. A rövid croptoppok szépen kiemelik a derékvonalat, és kivillantják a hasat.

Kabátok tavaszra – hogyan kombináljuk őket más ruhadarabokkal?

A feltűnő kabátok csodálatosan párosíthatóak alkalmi darabokkal, a sötét farmertől a világos ingig. A fekete-fehér egy olyan duó, ami garantáltan látványos kombinációt alkot, akárcsak a denim on denim look.

A kifutók igazi inspirációs forrásként szolgálnak, amikor nem tudjuk, mit vegyünk fel. A keki színű bomber, a Celine show-n tűnt fel, és ebből a stylingból könnyedén inspirálódhatunk. A kontrasztok kívánatosak, ezért jó ötlet egy légies maxit vagy fémes színű szoknyát is felkapni, ez bármilyen kabáthoz passzol.

Praktikus és stílusos javaslatok

Egy tavaszi kabátnak nemcsak stílusosnak, hanem praktikusnak is kell lennie. Az időjárás kiszámíthatatlan lehet ebben az évszakban, ezért jól jönnek a különböző felsőruházati lehetőségek.

Esős napokon válassz egy kapucnival ellátott parkát vagy egy másik, vízálló anyagból készült modellt, például egy overshirtöt. Amint eljönnek a melegebb napok, a könnyedebb verziók, például a „széldzsekik” is bátran viselhetők, pólók, ruhák és melegítőn viselve jól működnek. Ezek a változatok tökéletesek a rétegs kombinációkhoz. A divatos tavaszi kabátok egyszerre stílusosak és funkcionálisak, és az új szezon lehetőséget ad arra, hogy kitöltsük a szekrényünkben uralkodó űrt és feltöltsük pár tavaszi kabáttal.

További cikkek olvasása