Olvasd el, csak 3 perc 08 jún 2022

Be brave! Az answear.LAB fesztivál kollekciója a bátorságról, a bennünk rejlő erőről és a merészségről

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Bátraké a világ, igaz? Ezt a mondást értelmezi újra az answear.LAB a „Be Brave” fesztiválkollekció megalkotásával, ami ismét megmutatja, mi is az a bátorság.

Az élet egy hullámvasút. Ha egyszer felemelkedsz a magasba, többre viheted, mint amit valaha el tudtál képzelni. Máskor meg lefelé veszed az irányt és hirtelen a legrosszabb problémákkal találkozol. Ebből nem menekülhetsz, kivéve, ha mindent otthagysz és elszöksz. De tényleg ezt akarod? Mindannyiunknak megvannak a céljai és álmai, szeretnénk az életet a legteljesebb mértékben élvezni, megízlelni, felfedezni és élvezni minden napot. Viszontagságok? Szabadulj meg tőlük, hiszen van nálad valami sokkal erősebb, amivel még a legrosszabb démonokat is legyőzheted. Ez a valami a bátorság. Hidd el, benned is rengeteg van, csakúgy mint az answear.LAB legújabb fesztivál kollekciójában.

A szabadság, a lázadás és a bátorság inspirálta

Lázadás, felszabadulás, művészi hangulat – a „BE BRAVE” kollekció a film és művészet világának híres motívumait, valamint a nőket érintő áttörő történelmi pillanatokat idézi fel. Találhatunk itt stilizációkat, amelyeket a „Thelma és Louise” című film ihletett, amelyben a főszereplők nem féltek kockáztatni, hogy végre szabadok lehessenek. A színes etnikai nyomatokat és hímzéseket Frida Kahlo – a lázadó mexikói művésznő – festményei ihlették. A feminizmussal telített művészete az emancipáció és az uralkodó ideológia elfogadott szabályaival való szembenállás szimbóluma. A kollekció igényeihez különleges, női erőt sugárzó grafikákat is készített Katarzyna Bogucka „Nioska” illusztrátor és tervező. Végül az érzéki, merész stílusok a Nyugat-Európát és Amerikát az 1960-as és 1970-es évek fordulóján sokkoló szexuális forradalom posztulátumaira utalnak. A mozgalom megkérdőjelezte a hagyományos társadalmi és erkölcsi normákat, és fontos vitát indított el olyan témákról, mint az emancipáció és a jogok. nők, fogamzásgátlás, házasságon kívüli szex vagy homoszexualitás. A ” BE BRAVE ” nem üres szlogen, hanem lehetőség arra, hogy egy végtelen történetet szőjjünk a bátorságról és arról, hogy önmagunk legyünk, hogy megküzdjünk saját gyengeségeinkkel, és büszkén járjunk az életben az álmaink és a szabadságunk megvalósítása felé.

A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az a képesség, hogy a félelem szemébe nézzünk, és azt mondjuk: „Takarodj az utamból”.

„Be Brave” manifesztáció

Az élet nem egyszerű, problémákat gördít eléd. Hogy mit kezddel ezekkel, az csak rajtad múlik. Légy bátor és ragadd meg a lehetőségeket. Ne félj a problémáktól, ne félj a sérülésektől, és főleg ne félj a kudarctól. Amikor úgy érzed, hogy meginogsz, emlékeztesd magad a céljaidra és az okokra. Emlékezz, mi forog kockán, lebegjen szemed előtt a cél, amelyet el akarsz érni. Gyűjts bátorságot a lényed mélyéről, és küzdj minden erőddel! Ne feledd, hogy bármilyen célt elérhetsz, ha úgy döntesz, hogy kilépsz a komfortzónádból.

Egy kollekció, ami arra ösztönöz, hogy önmagad légy

Egy olyan világban, ahol az emberek szeretnek másokhoz alkalmazkodni, légy olyan, aki a saját feje után megy. Légy valaki, aki nem fél őnnálló lenni, ha úgy érzi, arra van szüksége. Légy félelmetesen hiteles és bátran állj ki magadért. A világ alkalmazkodni fog, meglástod. Egyszerűen csak járd az utadat teljes magabiztossággal, és előbb-utóbb azzal az elégedettséggel fogod a kezedben tartani az álmaidat, hogy mindig hűséges vagy bizonyos értékekhez és elvekhez.

További cikkek olvasása