Olvasd el, csak 3 perc 13 ápr 2022

Modern Klasszikusok: hogyan viseljük a klasszikus ruhákat modern formában?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Öltönynadrág, ing, pulóver, farmer, blézer, bőrdzseki, kabát…. ezeket a dolgokat kortól és nemtől függetlenül megtalálhatjuk a ruhatárunkban. Időtlen, univerzális és egyszerűségében zseniális. Ez a klasszikusok ereje.

Vissza az alapokhoz. Adj új életet a pulóverednek, dobd fel a kabátodat, kombináld a tornacipőt valami szokatlannal. Tavasszal több kísérletezésre, több lehetőségre, több szórakozásra vágyunk -ez az öltözködésünkre is ugyanúgy igaz. Arra bátorítunk, hogy kreatívan használd a ruhatárad klasszikusait. Mi lenne, ha ma kicsit másképp viselnéd őket a megszokottól?

 

Öltönyben

Az öltöny nem feltétlenül csak a munkahelyre vagy ünnepségekre, komolyabb rendezvényekre szánt egyenruha. Főleg, hogy minden szezonban egyre különlegesebb darabok jönnek ki. Viseld sportcipővel, színes zoknival vagy szokatlan kiegészítőkkel. A minták kombinálása igazán szórakoztató tud lenni.

Kockás variációk

Ha bárki azt mondja, hogy a kockás mintaörök klasszikus, elhiheted neki. Szezonról-szezonra visszatér. Igaz, hogy változnak, formálódnak, de az időtálló houndstooth, a vichy vagy a Prince of Wales verzió minden évben jelen van. Viseld élénk színekkel, idén tavasszala fukszia, a fűzöld és a narancs árnyalataival nem lőhetsz mellé.

Laza szettek, nem csak hétköznapokra

Pulcsi és farmer – az utcai viselet elválaszthatatlan duója, a hétköznapok ‘Brangelinája’. Ez a kombó – bár már rég mainstream lett –  sosem lesz unalmas. Többféleképpen is felturbózhatjuk, minden alkalommal a stílus magaslataira emelve. Hogyan tegyük ezt? Először is, játsszunk az anyagokkal. A pamut kötöttáru és a farmer is szereti a nemesebb anyagok, például a bőr vagy a gyapjú társaságát, ezért ne félj ezeket is beilleszteni az öltözékedbe. Másodszor, keverd a lazaságot az eleganciával. A farmer jól mutat mokaszinnel és hagyományos tornacipőkkel. Harmadszor, ne félj a színektől. Még ha kék-szürke alapra fogadsz is, adj hozzá egy vibráló színű kiegészítőt, például egy kalapot vagy egy táskát.

Klasszikusok egy kis csavarral

Egyszerű formák, klasszikus minták, például csíkok, kockák, a barna, a szürke, a fekete, a kék és a tengerészkék árnyalatain alapuló visszafogott színpaletta. Ezek köszönnek vissza leggyakrabban az időtlen ruhatárban. De nem tűnik ez neked egy kicsit unalmasnak? Ilyen alapdarabok esetében rengeteg tér marad a kísérletezésre. Rétegeld őket például. Kombináld a kockásat a csíkossal, és variáld modern kiegészítőkkel. Minden a fantáziádra van bízva.

A trendek avantgárdja

Nadrág egy laza ruhával? A divat kreatív és szórakoztató, ezért engedj meg magadnak több szabadságot és őrültséget. Ami ma merésznek tűnik, néhány szezon múlva már lehet, hogy megszokott lesz. Néha érdemes kísérletezni és a saját fejed után menni, trendet teremteni, ami megelőzi a szezont.

További cikkek olvasása