Olvasd el, csak 5 perc 27 aug 2020

Vissza az irodába – mutatjuk a legjobb őszi szetteket, amik az irodába is tökéletesek

Szerző: Krisztian Sebo

Tartalomjegyzék

Olvasd el, csak 5 perc

Hiányzott már az iroda, a kollégák? Hogy még jobban induljon az új szezon, mutatunk néhány menő szettet, amik feldobják majd a hétköznapokat és a ruhatárad is hálás lesz értük.

 

Irodai ruhadarabok nőknek

Ha hiányzott már a meló, azt javasoljuk, add meg a módjád. Szerezz be formális szetteket, visszafogott színekben, ezek az árnyalatok manapság trendinek számítanak. A szezonban előkerülnek az Ally McBeal stílusú darabok: kétsoros, oversized blézerek, szélesszárú nadrágok, vasalt ingek és ceruzaszoknyák. Eyeket a klasszikus darabokat tök jól lehet kombinálni finom anyagú vagy puffos ujjú blúzokkal. A könnyed, bézs, barna, szürke vagy kék árnyalatú anyagok különösen nagy teret kapnak. Ha a mintákat preferálod, menj rá az ikonikus motívumokra, mint a pöttyök, kockák vagy csíkok. Mivel ezek minden szezonban alapdarabnak számítanak, sokáig a ruhatárad kedvencei lehetnek.

Ruhadarabok férfiaknak az irodába

Csakúgy mint a nők, a férfiak is számíthatnak az klasszikus ruhadarbokra ebben a szezonban. Kabátok, ingek, chino nadrágok gazdagítják az arzenált. Természetesen a túl sok klasszikus cucc unalmassá válhat, így bátran megőrülhetsz, márha egyéniséged engedi. Keress olyan verziókat az említett darabok között, amik színesek, mintásak, vagy különleges részeletek, pl. kivágások gazdagítják. A kockás vagy csíkos dzsekik nagyot mennek idén, ha formális nadrággal variálod, a végeredmény egyszerű, mégis nagyszerű lesz.

Irodai kiegészítők

Itt nem színes tollakról, dizájner jegyzetfüzetekről vagy gemkapcsokról fogunk írni. Sokkal inkább olyan kiegészítőkről, amik feldobják az irosai megjelenésed. Kezdjük a cipővel, ami elsősorban kényelmes, de emelett divatos és elegáns kell, hogy legyen. A szezon kedvencei a 90-es évekből merítenek ihletet, mind formailag, mind stílusban. A magassarkú általában jó választás az irodába, ha igazán trendi darabra hajtasz, akkor a fémes vagy bőr részletekkel gazdagított, mintás és egyedi anyagból készült verziókat keresd. Ha férfi cipőkről beszélünk, a klasszikusok nem változtak, a melegebb napokon a bőr mokaszin vagy félcipő okos választás, a hidegebb napokhoz inkább a magasszárú bokacsizmák mennek majd, pl. a Chelsea csizma.

Egy táska nélkül bizony nem indulhatsz el otthonról. Idén a minimalista táskákat javasoljuk, minőségi anyagból, klasszikus fazonokban. Ha bírod a retrót a féloldalas verzió is mehet, nosztalgikus hatást kelt.

A kisebb, nem túl hangsúlyos kiegészítőkről sem feledkezhetünk meg, sokszor elhagyjuk őket, pedig egy-egy szettet igazán feldobnak. Ilyenek a sálak, kandők, órák, övek és a visszafogott ékszerek. Férfiak esetében ilyen darabok a bőrövek, a nyakkendők, illetve zoknik is.

Férfiaknak:

További cikkek olvasása