Olvasd el, csak 3 perc 19 okt 2018

Ősz, vintage stílusban

Szerző: Johanna Szabolcsi
Olvasd el, csak 3 perc

Nőiesség, nosztalgia, romantika, fiatalság – ezek a vintage stílus egyedi jegyei, melyek idén ősszel újra divatba jöttek.  Nézd meg, hogyan lehetsz divatos a régi idők stílusának inspirációjával.

 

Ruccanjunk ki egy pillanatra az évtizedekkel ezelőtti gazdag angol vidékre. A selyemingek, nőies, mintás ruhák, szűk zakók mindennaposak. Amikor beköszönt a hideg az angol trendszetterek egyszerűen laza kardigánokba, kifejező kötésű pulcsikba és szőrmés kabátokba bújnak.  Nem feledkeznek meg a kendőről, retikülökről és a magassarkú, velúr csizmákról sem… Stílusosan hangzik? Most itt a lehetőség, hogy Te is ilyen megjelenést kölcsönözz magadnak!  A vintage fazonok és stilizációk most újra virágkorukat élik, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Gucci, Altuzarra vagy Hermes kollekciói. Az ő útjukat akarod járni – fedezd fel mi szükséges a modern vintage stilizációhoz!

Az ANSWEAR Heritage kollekció >>

Maxi hossz

Az igazi vintage a nosztalgia és a romantika szellemében csak maxi hosszban létezik (esetleg midiben). A földig érő szoknya és a hosszú ruha kivételesen hálás viselet, minden egyes lépésnél effektíve hullámokban tör ki – főleg tűsarkúval, vagy elasztikus szárú csizmával kombinálva. A hullámos vagy redőzött anyagok ugyanúgy működnek ebben a szettben.

Answear, Answear, Answear, Desigual, Mango

Vintage stílusú minták

Az ősz a szentimentalizmus, valamint a mély és sötét virág minták ideje. A szövevényes virágmotívumok és apró virágokkal díszített blúzok, szoknyák és ruhák sejtelmes romantikát sugároznak. Idén a divattervezők összekötik a kockás és virágos mintákat, főleg a bordó, szürke és barna színvilágban.

Answear, Vero Moda, Medicine, Medicine, Desigual

Nemes anyagok

Dédanyáink a minőségre tették a hangsúlyt – ezt te is megteheted. A modern vintage-ből sugárzik a minőség. Szatén, finom selyem és selymes velúr, ezek az anyagok ragyogóan mutatnak az őszi napfényben és mindenek előtt jól néznek ki viselés közben. A finom anyagok kiemelik az alakot és kontrasztos kiegészítései a kötött pulóvereknek.

Silvian Heach, Answear, Vero Moda, Calvin Klein, Answear

XXL-es pulcsik

Ha már a pulóvereknél tartunk – ősszel kihagyhatatlan ez a meleg kiegészítő. A vintage pulóver vastag díszítésekkel kötött ruhadarab, gyakran XXL méretben. Natúr színekből, bézs árnyalatokban, vagy az idei trend bordó és mustár színeiben. A tervezők elképzeléseinek megfelelően fodros midi szoknyákkal vagy culotte típusú nadrágokkal hordhatóak.

Calvin Klein, Morgan, Pepe Jeans, Morgan, Answear

További cikkek olvasása