Olvasd el, csak 3 perc 17 júl 2022

Mit diktál a 2022-es iskolatáska-divat?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Szerencsére semmiképpen sem tollba mondást vagy bármilyen kérdezz-felelek alapú számonkérést. A trend leginkább csak utakat kínál, ajánl és mutat. Az pedig már csak rajtad áll, hogy elnyeri-e bármelyik a tetszésedet. Ha igen, akkor könnyedén választhatod, ha pedig nem, akkor fürgén továbbállhatsz új lehetőségek után kutatva. Jöjjenek azok a bizonyos javaslatok, amikről aztán eldöntheted, hogy mennyire kézen-, vagyis „hátonfekvőek”.

A márka a megbízhatóság záloga?

A márkás iskolatáskák nem véletlenül annyira népszerűek. Itt nem egyfajta vakhitről vagy olyan, alaptalan márkahűségről van szó, ami kizárólag a névnek szól. Korántsem. A sportgyártó cégek az elmúlt évtizedekben jócskán letették arra a bizonyos közös asztalra azt, amit tudnak, amit kínálnak és amire képesek. Nem csekélység mindez. Komoly jelentőséggel bíró bizonyítékok ezek, amikre biztonságos támaszkodni. Szóval az első íratlan jó tanács, hogy a minőség preferálása nem válhat kedv kérdésévé. Ráadásként ma már az sem mondható, hogy a vállalatok a csillagos ég közelében találják ki az áraikat. Ugyanis sokkalta elérhetőbbek a termékek, mint valaha. Úgyhogy érdemesek a végiggondolásra.

Na, de hogy valami egészen konkréttal is előrukkoljunk, a 2022-es esztendő a színek éve. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a sokszínű termékek divatja arat és hódít. Az élénkebb árnyalatok is teret-helyet kapnak maguknak a palettában. De semmi vész, ha ez nem nyeri el a tetszésedet, akkor simán válogathatsz a hagyományosnak nevezhető alternatívák közül, lévén azoknak a trendje múlhatatlan.

A Nike iskolatáskák épp úgy nem fukarkodnak a motívumokban és mintákban, mint mondjuk a Vans iskolatáskák. Egyik márkát sem kell vélhetően bemutatnunk a számodra. A Fila iskolatáska is joggal ide sorolható, amiről szintén nem érdemes megfeledkezni. A választék tehát széles spektrumot jár be. Az esélytelen forgatókönyv, hogy ne találnál olyan modellt, ami minden elvárásodnak megfelel. Az egyéni kritériumokat amúgy célszerű alaposan körüljárni és tisztázni, és hozzájuk szigorúan ragaszkodni, mert így a csalódások teljes mértékben elkerülhetőek.

A kialakításba is beleszól a divat?

Nem igazán. Főleg, mivel a kivitel milyensége ezerféle lehet, ahogy annak a kedveltsége sem egységes. Van, aki például rajong a sokfakkos iskolatáskák valamelyikéért. Hiszen minél több a rekesz annál egyszerűbb és átláthatóbb a pakolás. Megint más nem is hajlandó az egyterű variációkon túl látni, mert ez az a megjelenítési forma, ami kétségtelenül a legvonzóbb, ráadásul praktikusság terén sem teljesít rosszul. Viszont egyik sem jó vagy rossz döntés. Ezzel együtt mindegyiknek megvan a helye a kínálatban.

Aztán a kialakításhoz tartozik a pántok szabályozhatósága. Mondhatnánk, hogy ez nem is olyan fontos, de ez, különösen manapság a sok tízkilós hátizsákok korában nem igaz. Nagyon is lényeges, hogy mennyire pozicionálhatóak a pántok, ugyanis ez az egy dolog önmagában a kényelmes hordásért felel.

A gyakorlat azt mutatja, hogy szépség ide, trendiség oda, akad egyetlen egy tulajdonság, ami fontosság szempontjából minden mást felülír. Van ötleted, hogy mi ez? Eláruljuk neked. A maximális, hiánytalan kényelem. A komfortos viselet kizárólag így valósulhat meg. És hát valóban, mit ér a kellem kényelmes közeg nélkül? Semmit sem! S ezzel a sportszergyártók is tisztában vannak. Pontosan ezért a méltán híres márkák termékeinél nem kell elgondolkodnod egy percig sem, hogy vajon mekkora mértékben adott a testet, s főleg vállakat, hátat kényeztető kényelem. Így ha minden stimmel, akkor már jöhet is a becsengetés!

További cikkek olvasása