Olvasd el, csak 4 perc 19 febr 2021

Hogyan találd meg a tökéletes pasi farmert 3 lépésben?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

Mind tudjuk, a farmer alapdarab minden pasi ruhatárában. De megtaláltad már a tökéletes darabot, ami kényelmes és tök jól passzol is? Mutatunk néhány menő darabot, amik közül könnyen megtalálhatod a kedvenced.

 Anyag és kialakítás

Amint elkezdesz a megfelelő darab után nézni, az első,a mit nézz meg egy darabon, az az anyaga és kialakítása. Végülis ki akar egy olyan farmerre pénzt költeni, ami egy mosás után tönkremegy? Olyat keress, aminek anyaga vastagabb, ez sokkal strapabíróbb és nem szakad könnyen. Megéri a természetes anyagokkal próbálkozni – például 100% pamutból készült verzióval – ami ugyan kissé merevnek tűnhet elsőre, pár viselés után azonban lazul és rugalmasabb lesz. Másik okos választás, a 98% pamut, 2% elasztán összetételű farmerek, hiszen rugalmasabbak, jobban passzolnak a lábakra, kevésbé masszívak és kényelmesebbek. A kialakítást tekintve, mindig csekkoljuk (pl. a termékfotókon) a zsebeknél és oldalt lévő varrásokat, a szár végét, hogy mennyire és hogyan van eldolgozva az anyag.

Hogyan válaszd ki a tökéletes fazont?

A tökéletes szabás elengedhetetlen egy farmernál. Lehet, hogy a kedvenc fazonod már megvan, de az is fontos, hogy a méret stimmeljen. A tökéletesen passzoló darab illeszkedik a derekadra és csípődre és szárhosszban is tökéletes. Általában a gyártók ezeket a pontokat veszik alapul és így méretezik farmereiket. Vásárlás előtt csekkold a méreteidet, mérd le magad és fontos, hogy ne eggyel nagyobb számot válassz magadnak, hiszen buggyos lesz. Sokan tesznek így, hogy a kiszemelt darab tuti jó legyen vagy azt remélik, hogy így kényelmesebb lesz majd az új szerezmény, de tévednek. A sztreccs farmerek megadják azt a kényelmet amire vágysz, a megfelelő méretben, így nem kell túlagyalni ezt a részét.

Fazonok tekintetében van néhány halhatatlan darab, amik minden szezonban jó választásnak bizonyulnak.

Skinny farmer

Feszül, szűk, de ebben rejlik a lényege. Álatlánosságban a vékonyabb, magas srácoknak áll jól, persze teljesen alkatfüggő ez is.

Slim farmer

Ha vékony vagy, válassz vékonyított szabást a skinny helyett. Ezeknek a daraboknak a szára szűk, azonban nem cuppan rá a lábadra, így valamivel kényelmesebb és a legtöbb pasinak jól áll.

Egyenesszárú farmer

A legkedveltebb, legklasszikusabb fazon. A szár teljes hosszában egyenes, nem nagyon feszül sem a combrészen, sem a vádlinál. Azoknak ajánljuk, akiknek ‘átlagos’ vagy plus-size alkata van, vékony pasikat kövéríthet, így óvatoan vele.

Tapered farmer

A tapered lefelé szűkülő, a csipőrésznél lezserebb szabású verzió, ami rengeteg teret enged viselőjének. Szinte minden alkaton jól mutat, laza, mégis szűkülő fazon, sokan bírják, főleg azok, akiknek erősebb, izmosabb a lábuk.

Laza – loose – farmer

Ha neked a kényelem a lényeg, ezt a fazont imádni fogod, sőt, néhány kilótól is megszabadít (persze csak optikailag), ami azért néha jól jön.

Márkák alapján – melyikbe érdemes fektetni?

A márka is számít, ne tagadjuk. Ha tudod, milyen fazont keresel, minden apró részlettel tisztában vagy, akkor jöhet a legutolsó lépés, ki kell választani, melyik márka darabjára csapsz le. Az ikonikus brandek kiérdemelték a bizalmat, rengetegen márkahűek, ami jó dolog. Azonban, ha te nem tartozol ilyen csapatba és inkább más benyomások alapján döntesz, most segítünk pár infóval ebből a szemszögből megközelíteni a dolgokat. Sok márka alkalmazkodik a különféle igényekhez, van olyan, amelyik termékeik előállításánál vizet spórol vagy olyan, ami természetes színezőket és anyagokat használ. A klassikusoknál maradva, mi ezeket javasoljuk: Levi’s, Lee és Wrangler. Ha valakinek a dizájn a fontos, akkor nézzen körül a Diesel vagy a G-Star Raw kollekciójában. Azonban nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a Pepe JEans, a Tommy Hilfiger illetve a Tommy Jeans márkákat sem. Hidd el, megéri egy minőségibb darabba fektetni – főleg, ha leárazáson tudod beszerezni – hiszen az ilyen farmerek értékállóak és ha vigyázol rájuk, sokáig veled maradnak.

További cikkek olvasása