Divatos és stílusos megjelenés hatvan felett

Krisztian Sebo
|
15 október 2021
|
Olvasd el, csak 4 perc
Olvasd el, csak 4 perc

 Régen megvoltak azok a szigorú öltözködési szabályok, amelyeket mindenkinek be kellett tartani, különben megszólták őket. Be is tartotta ezeket a nagy többség – mindenki tudta, hogy az életkora alapján milyen szettet illik viselnie. Napjainkban ez már nincs így. De akkor milyen a divatos megjelenés hatvan felett?

Divat 60 felett

Az utóbbi évtizedekben már jelentősen lazultak a fent említett szabályok. Már nem az a fontos, hogy milyen életkorban vagyunk, hanem az, hogy mi áll a legközelebb a stílusunkhoz, mi nyeri el leginkább a tetszésünket. Persze a 60 év feletti divat is lehet izgalmas. Napjainkban az önkifejezés egy hatásos eszközeként tekintünk a divatra. A stílus a 60 évesek számára mást jelent, mint a fiatalabbak számára. Hatvan felett már kevesen akarnak trendik lenni, már rég nem akarnak a mondvacsinált elvárásoknak megfelelni az emberek. Sokkal inkább a személyiséggel összhangban lévő, stílusos megjelenés a fontos. Kiemelt szerepet kapott a kényelem. Ma már kevesen áldozzák fel a kényelmet a megjelenés érdekében. Persze ez nem azt jelenti, hogy unalmasak lennének a szettek. Izgalmas összeállítások is biztosíthatják a maximális kényelmet. Ráadásul a hatvanas éveikben járók némi előnnyel is rendelkeznek a fiatalabb korosztállyal szemben. Mégpedig azzal, hogy ők már pontosan tisztában vannak a testi és a lelki adottságaikkal. Tudják, hogy milyen elvárásaik lehetnek magukkal szemben. Nem a divat határozza meg őket, ismerik a saját stílusukat. Pontosan tudják, hogy miben érzik jól és kényelmesen magukat.

Az érettebb korosztály képviselői azzal is maximálisan tisztában vannak, hogy mit érdemes magukon kihangsúlyozni, és mit nem. Hatvan felett sem kell drasztikusan megváltoztatni a korábbi stílust, csupán néhány apró módosítást kell bevezetni. Így mindig csinos és modern marad a megjelenés. A mintás ruhák esetében azzal az alapszabállyal fontos tisztában lenni, hogy a nagy minták szélesítenek, míg a kisebbek karcsúsítanak. A nadrágok közül az egyenes szárú a legjobb választás, mivel nem feszül, sőt karcsúsít is. A koptatott, szakadt és díszített nadrágokat 60 felett már érdemes kerülni. Továbbá érdemes kerülni a miniszoknyát, a magas platformos cipőt és a leggingseket is.

Mit ajánl a divat 60 év feletti hölgyek számára?

A divatos és stílusos megjelenés induló szintje 60 felett is az ápoltság. Időt kell szánni a hajformázásra, a bőrápolásra, és a hölgyek esetében a sminkelésre. Nem kell nagy sminkekre gondolni: a szemöldök és a szempilla kiemelése, illetve némi arcpirosító csodákat művel. A bátrabbak élénkebb színű rúzsokat is használhatnak. Az ápoltsághoz a pedikűr és a manikűr is hozzátartozik. Hogyan kell öltözni 60 felett? A választáskor arra kell leginkább ügyelni, hogy méretben stimmeljenek a divatos ruhák 60 éveseknek. Továbbá kényelmesek legyenek, és olyan színekből álljanak, amelyek illenek a viselőjükhöz. Ehhez érdemes stylist vagy színtanácsadó segítségét kérni első alkalommal. A női gardrób alapdarabjai közé tartozik többek között a farmer, a fehér póló, a kis fekete ruha, a bőrdzseki, a fekete magassarkú és a ballonkabát. Jó hír, hogy ezekről 60 év felett sem kell lemondani, ugyanúgy a ruhatár részét képezhetik, mint harmincévesen.

A jól megválasztott szett, a jó smink és frizura együttesen képes megfiatalítani mindenkit. Például bátran lehet tornacipőt viselni 60 éves kor felett is. A legjobb, ha a tornacipő egy bő szabású inggel és egy elegáns nadrággal van párosítva. Az eredmény egyszerű és stílusos megjelenés lesz. Fokozható az eredmény néhány jól megválasztott kiegészítővel, például fülbevalóval és napszemüveggel. Az ing, zakó, bokanadrág, balett cipő szett is remek választás. Ez is kiegészíthető egy figyelemfelkeltő ékszerrel vagy táskával. Ez a szett az üzleti ebédek alkalmával is megállja a helyét.

A legtöbb összeállítás bátran kiegészíthető egy kimonóval, egy hosszú kardigánnal vagy pedig egy selyemkendővel. A kényelmes farmer, laza ing, egyszerű zakó szett is választható minden korban. Szóval 60 éves kor felett sem kell unalmasan öltözködni. Azonban a kényelmet és a praktikumot ebben a korban is érdemes szem előtt tartani. Természetesen a ruhatár összeállításakor az egyéniség a legfontosabb, ahhoz kell igazítani mindent. Ez az oka annak, hogy nincs két egyforma gardrób. Még egy jó tanács a cikk végére: érdemes ellesni néhány tippet olyan stílusos sztároktól, mint Meryl Streep, Helen Mirren, Jane Seymour, Judi Dench és Emma Thompson. Természetesen esetükben nem a vörös szőnyegen viselt ruhadarabokra gondolunk, hanem a hétköznapok során viselt szettekre – utóbbiak képviselik igazán az említett sztárok stílusát. Az általuk viselt ruhák 60 év feletti nőknek bátran ajánlhatóak.