Olvasd el, csak 3 perc 22 aug 2019

Back to school – készen állsz visszatérni a múltba?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Ha visszaemlékszünk a gyerekkorunkra, a gondtalanság, a szórakozás és a rengeteg barát jut eszünkbe. Milyen jó is volt igaz? Mi lenne, ha most kicsit viszatérnénk azokba az időkbe? Persze időgéppel nem tudunk szolgálni, viszont olyan cuccokkal igen, amik nosztalgikus emlékeket idéznek – és nem feltétlenül csak az iskolapadban viselhetőek.

Lassan itt a nyár vége, ez pedig azt jelenti, hogy mindjárt becsöngetnek… ez minket persze nem érint, de mi lenne, ha erről kicsit megfeledkeznénk és visszarepülnénk az időben? Mindegy hogy a nyolcvanas vagy kilencvenes években voltál gyerek, esetleg a kétezres évek elején, az a különleges, önfeledt érzés talán már sosem tér vissza. Ehhez a feelinghez nagy mértékben hozzájárultak azok az  ikonikus trendek, amik megőrjítették a tiniket és amiket sosem felejtünk. Most pedig visszatérnek, ebben a szezonban a 80-as, 90-es évek domináns retro trendjei rányomják a pecsétjüket a divat új irányzataira.

Magasderekú farmer

Egyenes szár, magasított derék, durva textúra, néha koptatott vagy márványos minták – jónéhány éve a mom jeans volt a fiatalos divat középpontjában. De mik is az előnyei? Kiemeli a derekat, hosszítja a lábakat, szóval attól nem kell tartanod, hogy rosszul áll majd. Ha igazi retro stílust akarsz elérni, pólóval ás tornacipővel kombináld, viszont ha valami extrémre vágysz, akkor egy oversize kabát és magassarkú a jó választás.

1.Medicine   2.Levi`s   3.Levi’s Made & Crafted   4.Pepe Jeans   5.Calvin Klein Jeans

Sneakerek és tornacipők

Évekkel ezelőtt a legdivatosabb sneakerek csúnyák voltak és még így is mindenki imádta őket. Vastag talp, kontrasztos színek és kilógó nyelv volt – ezek fémjelezték a legmenőbb darabokat. És ahogy az lenni szokott, a divat ismétli önmagát, ezek a cipők most ismét visszatértek.

1.Guess Jeans   2.Fila   3.Reebok   4.Karl Lagerfeld   5.Big Star

Mintás pólók

Az egyszerű fazonok és az old-school minták kötelező elemei azoknak a pólóknak, amik gyerekkorunkat idézik. Az új szezonban simán viselhetsz vicces, logós vagy a kedvenc bandád képével elátott verziót. Ne feledd, hogy ezek a pólók farmer anyaggal mutatna igazán jól, legyen az egy sort vagy egy szoknya.

1.Jacqueline de Yong   2.Lee   3.Medicine   4.Answear   5.Mango

Pulcsik

Alapdarab a hűvös, őszi napokon. Legyen ez oversize vagy rövid fazon, a pulóver nem hiányozhat a gardróbból. A legmenőbb darabok logós, mintás, neonszínű verziók, amik garantálják, hogy kitűnsz majd a tömegből. Ha félsz, hogy a pulcsi túl sportos vagy béna összhatást kelt, variáld modern és nőies darabokkal és gond letudva.

1.Guess Jeans   2.Tommy Jeans   3.Nike Sportswear   4.Puma   5.adidas Originals

Hátizsákok

A hátizsák manapság nem csak egy praktikus kiegészítő, de alapdarabja a női ruhatárnak. Már nem könyveket vagy füzeteket pakolunk bele, hanem minden mást, amik elengedhetetlen kellékei a hétköznapjainknak.  Azt javasoljuk, hogy ne sportos, hanem elegáns darabokat keress, így akár minden nap viselheted és tökéletes alternaivája lesz a kézi táskádnak.

1.Calvin Klein Jeans   2.Fila   3.Parfois   4.Tommy Jeans   5.adidas Originals

További cikkek olvasása