Olvasd el, csak 3 perc 03 jan 2019

Apres ski – avagy ne csak a pályán legyünk divatosak

Szerző: Johanna Szabolcsi
Olvasd el, csak 3 perc

Síelni mész? Vagy csak egy hegyi fogadóban szeretnéd tölteni az időt? Csekkold le a téli hegyek stílusát, ami tevékenységtől függetlenül biztosan megállja majd a hegytetőn a helyét.

Az apres ski szó szerinti fordításban a síelés utáni időt jelenti, amit már nem a pályán töltesz. Ha síelni mész akkor a síelés utáni idő is számít, este valószínűleg elmész vacsorázni, utána esetleg még beugrotok a bárba, vagy a sétálóutcán bóklásztok szuvenírre vadászva. Ezekhez azért egy picivel más outfit kell, mint amiben a pályán rovod a köröket, szóval le a sínadrággal, thermo pulcsival, síkesztyűvel és vedd fel… na ez az, mit is?

Az apres ski-nek van egy enyhe retro sármja is

Az apres ski-t éveken át a folk és a skandináv hatások elegye uralta, főleg gyapjú kötött garbók, mindenképpen geometrikus mintákkal vagy hópehely, fenyőfa esetleg skandináv motívumokkal díszítve. Gyapjú és bőr, ez a legjobb kombináció, ezért keresd az irhakabátokat és a bőr hátizsákokat. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem, mint a nagyi féle vastag, kötött sál, nagy pomponos sapka, egyujjas kesztyű.

1.Mango   2.Tally Weijl   3.Pieces   4.Dakine   5.Geox

1.Medicine   2.Tokyo Laundry   3.Haily’s Men   4.Tokyo Laundry   5.Medicine

 

2019 trendjei

Az Apres Ski trend nem csak a retroból, de a sportruházatból és a kifutók világából is merít.  Idén mindenképpen tegyél szert egy nagy pehelykabátra. Az élénk vagy fémes színű modellek most kifejezetten menők. A síeléshez sokszor a napsütés is hozzátartozik –a futurisztikus, erősen geometrikus napszemüveg az alap.

1.Jack Wolfskin   2.Calvin Klein Jeans   3.Scotch & Soda   4.Answear   5.Medicine

1.Tommy Jeans   2.Calvin Klein Jeans   3.Tommy Hilfiger   4.Jack & Jones   5.Medicine

A legdivatosabb cipők a téli üdüléshez

A téli stilizáció meghatározó része a cipő, érdemes erről is gondoskodni. Mindenek felett ezeknek a lábbeliknek melegnek kell lennie, végül is mínusz fokokra lehet számítani. Szerencsére a trend együtt jár a kényelemmel. A hótaposó kiváló választás. Idén nem csak az Emu szerű csizmák a menők, hanem az űrjáró, fémes színű futurisztikus, szőrme díszítéses hótaposók is, fényvisszaverő elemekkel. A hótaposó remek választás farmerhoz és legginghez egyaránt.

1.Jack Wolfskin   2.EMU Australia   3.EMU Australia   4.Moon Boot   5.UGG

1.Timberland   2.Nike   3.Native   4.FILA   5.Palladium

További cikkek olvasása