Olvasd el, csak 4 perc 21 aug 2024

A tökéletes frizura maxiruhához – milyet válasszunk? Nézd meg profi tanácsainkat!

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

A tökéletes frizura elkészítéséhez sok mindenre szükséged van, többek között a megfelelő sminkre, körömszínre és megfelelő frizura kiválasztására, ami teljesen megváltoztathatja a megjelenésedet. Maxiruhákhoz többféle frizura is működhet attól függően, hogy milyen alkalomra készülsz és melyikben érezed magad a legjobban.

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy:

1. mik a legújabb trendek,
2. milyen frizurák illenek a maxiruhákhoz,
3. mire figyelj a frizura kiválasztásakor,
4. milyen frizurák illenek az arcformádhoz,
5. milyen frizurát viseljünk maxiruhákhoz – a legújabb trendek.

Milyen frizurát viseljünk maxiruhához az elegáns és minimalista megjelenéshez?

A hosszú ruhához való frizurát nemcsak a legújabb trendek alapján lehet kiválasztani, hanem egyéni szempontok, például az arcforma alapján is. Érdemes azonban megismerni a szezon legtrendibb frizuráit inspirációként.

A laza, hollywoodi stílusú hullámok időtálló fazonok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ezért biztonságos megoldás, kiemeli a stílus nőies és érzéki jellegét.

Nőies, alacsony copf. Mivel ez a fajta frizura nem uralja a stílust, mind az egyszerű, egyenes szabású, mind a díszesebb ruhákhoz megfelelő.

A természetes szépség hangsúlyozása a szezon trendje. Ezért, ha azon gondolkozol, hogy mi lesz a legjobb frizura egy ruhához, válassz természetes frizurákat és klasszikus stílusokat, például a középső elválasztást.

Milyen frizura passzol egy esküvői ruhához?

Röviden a válasz az, hogy az elegáns verziók. A maxiruhák a nőiesség és az elegancia szimbólumai egy csipetnyi kifinomultsággal. Ez teszi őket jó választássá esküvőkre és más formális alkalmakra. A hosszú esküvői ruhához való frizurának a lehető legjobban ki kell egészítenie az összképet.

A nyitott vállú és hátú ruháknál jól működik a klasszikus chignon stílus. A chignon kiemeli a vállakat és a dekoltázst, sőt akkor is viselhető, ha a nyak hangsúlyozására törekszel.

Egyszerű és elegáns ruhákhoz a klasszikus, sima lófarok lehet a megfelelő választás. A haj zselével vagy hajlakkkal kisimítható, a gumit pedig egy köré tekert hajszállal takarhatjuk el.

Frizurák hosszú virágos ruhákhoz – romantikus inspirációk

Sokféle válasz adható arra a kérdésre, hogy milyen frizura működik a hosszú viragos ruhákhoz. Ha lágy, romantikus frizurát keresel, választhatod a laza hullámokat. Ez a frizura nemcsak könnyedséget kölcsönöz, hanem az egész öltözék nőies jellegét is kiemeli.

A laza hajfürtökkel készített chignon is jól működik. Ez a frizura jól illik a hátul nyitott pánt nélküli ruhákhoz és a laza szabású fazonokhoz.

Egy romantikus virágos hosszú ruhához a hajad hosszától függően kipróbálhatod a fonatot vagy a fonott koronát is.

Gyakorlati tippek

A maxiruhához való frizura kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni:

Az alkalom típusa – ugyanazt a ruhát sokféleképpen lehet stilizálni. Egy tűsarkú cipővel, elegáns ékszerekkel és egy elegáns chignonnal kombinálva tökéletes kombó egy fontos alkalomra.

A ruha anyaga és mintája egy bizonyos mértékig meghatározza a stílus jellegét. Egy könnyű frizura egy hosszú, virágos ruhához a szett nőies és romantikus jellegét hangsúlyozza, míg egy egyenes szabású, egyszínű ruhához egy feltűzött frizura az eleganciát hangsúlyozhatja. Minden attól függ, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

A haj hossza és típusa – ezeket érdemes figyelembe venni a frizura kiválasztásakor, hogy a lehető legjobb eredményt érhesd el.

Hajbavaló kiegészítők – ezek a mindennapi viselethez és a formális eseményekhez egyaránt jól működnek. Egy megfelelő ruhával kombinálva az üvegkristályos hajcsatok, hajpántok vagy gyöngyök eleganciát és karaktert kölcsönözhetnek a megjelenésednek.

Frizurák maxiruhákhoz és arcformához illszekedve

Bármelyik frizura mellett is döntesz, érdemes elsősorban a kényelmet és az igényeidet figyelembe venni. A megfelelő frizura megtalálása még könnyebb lehet, ha figyelembe veszed az arcformádat.

Az ovális formát tartják a legsokoldalúbbnak és sokféle frizura illik hozzá. A kerekded arcúaknak jól áll az egyenes vagy enyhén hullámos haj, és az aszimmetrikus fazonok is jól működnek.

Szögletes arc esetén a lágy hullámok és fürtök jól működnek, hogy lágyítsák az arc hangsúlyosabb vonalait. Ennél a megoldásnál válassz oldalválaszékot. A hajat sokféleképpen lehet formázni, ha a copf mellett döntesz, érdemes elöl két vékony tincset szabadon lógva hagyni.

A téglalap alakú vagy hosszúkás arcú egyéneknek gyakran nagyon jól állnak a frufruval és az oldalról sok volumennel rendelkező frizurák, melyek lehetnek erősebb vagy lazább hullámok.

Háromszög forma esetén a felül nagyobb volumenű frizurák alkalmasak a szélesebb állkapocsvonal és a keskeny homlok kiegyensúlyozására.

Sokféle frizura illik a  maxiruhához, az alkalomtól, a hangulattól és az egyéni preferenciáktól függően. Ne félj kísérletezni, és válassz egy gyönyörű, hozzád illő frizurát.

További cikkek olvasása