Olvasd el, csak 3 perc 09 jan 2020

A legújabb trendek a 2020-as báli szezonra

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Habár az ünnepi időszaknak vége, a báli szezon még csak most jön. Ez mindig egy különleges periódus, telis -tele partikkal, eseményekkel, gálákkal, szóval ha még nem szerezted be a megfelelő szettet, megkönnyítjük a választásod.

Bár még mindig mínuszokat mutat a hőmérő, ez nem kell, hogy rányomja a pecsétjét az alkalmi öltözködésedre. Viselhetsz dekoltált, hátul vagy a karrészen kivágott ruhákat, áttetsző vagy különleges anyagokat. Szerencsére a szezon trendjei rengeteg lehetőséget tartogatnak, így minden divatimádó megtalálhatja kedvencét.

 

A legdivatosabb ruhák

Vélményünk szerint egy trendi, szép ruha nélkül nincs tökéletes alkalom. Fontos viselet, amiben a legjobb formádat hozhatod laza, céges, iskolai vagy bármilyen egyéb partin, ünnepen, ami előtted áll. Amennyiben biztosra mennél és szereted a különleges darabokat fektess egy csillogó flitteres vagy bársony anyagú ruhába. Ebben a szezonban ne mehetünk el szó nélkül a fazonok mellett sem: a hajtások, puffos ujjak, plisziorozott megoldások nagyon mennek, de ha exrém verziót keresel, már-már kosztümszerűt, akkor egy bőrruha tökéletes választás. Természetesen a klasszikusok – mint a csipke, selyem vagy organza – sosem unalmasak, tökéletesek bármilyen alkalmakra.

ANSWEAR / PATRIZIA PEPE / ANSWEAR / GUESS JEANS / MISS SIXTY

…és ha nem ruhát viselnék?

A divat évről-évre egyre univerzálisabb, manapság már olyan viseletet is megengedhetünk magunknak, amit eddig talán nem. Például ha egy elegáns eseményre vagyunk hivatalosak, akkor nem kötelező ruhát viselnünk – bármennyire is szeretjük – helyettesíthetjük nadrággal vagy overállal. Ebben a szezonban három verziót emelnénk ki: bőr, katonai stílusú és ultraszéles. Minden komment nélkül a bőr a legszexbb ezek közül. A katonai stílusú nem kell, hogy sportos legyen, rengeteg elegáns, különleges anyagú darab elérhető már, amit egy kifinmult felsővel lehet elegánssá tenni. A szélesszárú nadrágok szépen kiemelik a csipőt, felfelé vezetik a tekintetet és egy magassarkúval párosítva magasabbnak tűnsz majd.

TALLY WEIJL / ANSWEAR / PINKO / ANSWEAR / VERO MODA

Partitáskák

Mit ér egy tökéletes szett, ha nincs meg hozzá a tökéletes táska? Elsősorban a trendekre alapozzunk. A minitáskák még mindig a toppon vannak, sokan imádják, sokan utálják, de tény, hogy trendi. Ha szintén a trendeknél maradnál, a különleges formájú, fazonú darabok között is szétnézhetsz. Ezekbe se feltétlenül fér bele egy laptop, de arra tökéletes, hogy feldobja a menő szetted és a legszükségesebb cuccok – mint a rúzs, mobil, pénztárca – simán belefér. A vintage stílus is teret kap a szezonban, szóval a hosszú láncos, aprótartó szerű, felül csatos, nagyinál látott darabok is menőnek számítanak. Ezek egy kis pluszt csempésznek a megjelenésedbe, egyediek és váratlanok és a legjobb, hogy a modern és a retró szettekkel is passzolnak.

GUESS JEANS / KARL LAGERFELD / KAZAR STUDIO / TOMMY HILFIGER / PINKO

További cikkek olvasása