Olvasd el, csak 3 perc 03 júl 2024

A legdivatosabb kézitáskák 2024-ben. Nézd meg, mit érdemes a szekrényedben tartanod!

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

A női kézitáska egy praktikus kiegészítő, amivel sok mindent biztonságosan szállíthatunk, ráadásul minden szett dísze. Tagadhatatlan, hogy ez a kiegészítő sokak kedvence és elengedhetetlen. Sokan gyűjtik a kézitáskákat, mások viszont évek óta hűségesek egy-egy darabhoz. Fedezd fel velünk a 2024-es tavaszi-nyári szezon legújabb táskatrendjeit!

Táskából sosem lehet elég, igaz? Mindenhonnan ezt halljuk, és valóban sokan igy vélekednek az egyik kedvenc női kiegészitőről. Tény, hogy a kézitáskákból rengeteg verzió létezik és szinte végtelen dizájnból válogathatunk, azonban sokkal jobb, ha tudod, melyek azok a darabok, melyek nem, hogy csak divatosak, de sokáig viselhetőek, mert vagy nem mennek ki a divatból vagy ismét divatba jönnek.

A legújabb must-have darab a kiegészítők között

Az elmúlt néhány évben mindenhol apró kézitáskák bukkantak fel. Idén még mindig jelen lesznek, de sokkal kisebb mértékben, mint korábban. A láncra vagy anyagra fűzött mikromodellek elsősorban dekorációnak, nem pedig funkcionális kiegészítőnek számítanak. Kis méretük nem teszi lehetővé, hogy túl sok tárgyat tároljunk bennük, de hatásosak és mindenképpen igazi stílusérzékről árulkodnak.

Számos divatház kínál kisebb változatokat, de a ranglistán még mindig a nagyobb verziók állnak az élen. Az XXL-es méret, amelybe szó szerint bármi belefér, nemcsak a vásárlók, de a tervezők új kedvence is lett. Fontos, hogy ezeket a változatokat klasszikus módon viseljük, azaz a fogantyúnál fogva vagy a hónunk alá dugva. A lényeg, hogy ne pakoljuk nagyon tele, mert elveszítik formájukat és kialakításukat.

Milyen modellek lesznek divatosak?

A 2024-ben divatos kézitáskákat érdekes formák, színek és feltűnő díszítéseik jellemzik. Számos népszerű fazon létezik, így nehéz egyértelműen kiválasztani a kedvencet. A szezonban a tágas shoppingtáskák, hobó, fonott táskák, hosszúkás bagettek és a hálós bevásárló fazonok biztosan nagy sikert aratnak. Emellett nagyon népszerűek a nagyméretű clutch táskák, amik alkalmakra tökéletesek, például eskvőre.

A divatrajongók ruhatárát a téglalap alakú, rövid fogantyúval ellátott divatos, az U betűre emlékeztető, valamint az ékszerekkel díszített táksák uralják. A mostani szezonban a fekete modellek erős pozíciót foglalnak el, bár a tervezők a színek egész sorát alkalmazzák. Kék, rózsaszín, piros, bordó, zöld és fémes árnyalatok – ezek versenyeznek a visszafogott tónusokkal és a trendi mintákkal, különösen a feliratokkal, mottókkal. A gyűrött bőr, a kockás minta és a tiszta textúrák szintén népszerűek a kiegészítők terén.

Stílusos javaslatok a különböző alkalmakra

Tartsd szem előtt, hogy a táska az öltözéked fontos része. A monokróm veziók, beleértve a kiegészítőket is, garantálják a stílusos megjelenést, ahogyan a klasszikus szetteket feldobó kontrasztos elemek is. A fonott vagy vászontáskák jól jönnek majd a nyaraláson és a hétköznapokban is, bár célszerű az ellenkező oldalról elegáns ruhákkal kombinálni őket. A nagyméretű táskák ideálisak lesznek a partikra, emellett remekül használhatóak irodai összeállításokhoz is. Az XXL verziókhoz csatolt mikro változatok érdekes hatást biztosítanak, miközben funkcionalitást adnak.

Nem kell új táskába fektetned ahhoz, hogy stílusos kiegészítőt kapj. A 2024-es tavaszi-nyári szezon egyik trendje, hogy kedvenc modelledet kulcstartókkal díszítheted. Színes gyöngyök, kabalák, medálok, láncok, pompomok, rojtok. Fontos, hogy nem kell kész termékeket használnod, mert ugyanúgy elkészítheted őket te magad is.

Nyári slágerek, amiket magaddal kell vinned

Az IT-táskák, vagyis a szezon legjobbjai a top trendek közé tartoznak, de a divatvilág folyamatos változása ellenére is hosszú évekig megállják a helyüket a ruhatáradban. A tavaszi-nyári szezonban a bordó pl. ilyen, különösen a kiegészítőknél. A 2024-es táskák ebben az árnyalatban egy teljes megjelenéshez használva lenyűgözőek lesznek. Ugyanilyen érdekes hatást érhetünk el, ha vosszafogott árnyalatú nyári darabokkal kombináljuk. Az IT-táska státusz idén biztosan a puha, nagyméretű shopperé lesz, amelyet többféleképpen lehet viselni, pédául a hónalj alatt, a vállon vagy az alkaron vagy a pántját fogva. Minél nagyobb, annál jobb, bár a méretet érdemes arányosan az alakodhoz igazítani. A ruhával vagy blézerrel azonos színű nagyméretű modellek szépen beleolvadhatnak az öltözékedbe, míg a kontrasztos modellek minden figyelmet magukra terelnek.

Az alapdarabok mellett keresd az extraverziókat is, pédlául a klasszikus pánt helyett vastag lánccal ellátott táskákat. Este és napközben is viselheünk fémes hatásúakat, csillogó kövekkel, flitterekkel, fémlapokkal és rojtokkal díszítetteket. Garantáljuk, hogy az ilyen darabok  teljesen átalakítják a mindennapi összeállításaidat.

További cikkek olvasása