Olvasd el, csak 6 perc 25 márc 2021

Tavaszi trendriadó – az 5 legdivatosabb kabát, ami hódít a szezonban

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 6 perc

Figyelem! Ledobtuk a pufidzsekiket, a műszőrme és vastag gyapjúkabátokat. A következő téli szezonig nem is nagyon lesz szükségünk rájuk, így nyugiban fókuszálhatunk a tavaszi kínálatra. Elhoztuk az 5 legmenőbb trendet, amit igazán imádunk.

Klasszikusok, új kiadásban

Idén tavasszal visszatérünk a gyökerekhez. Több év kísérletezés után a szabással, kiegészítőkkel és színkombókkal, a klasszikus ballonkabát új, friss és még kívánatosabb formában tér vissza. Derékban megkötős övével, térdig érő fazonjával, hajtókás gallérjával az a ruhadarab az előttünk álló szezon leguniverzálisabb viselete. Napszaktól függetlenül, bármikor viselhetjük, jól passzol farmerrel és kötött pulcsival, ruhával vagy akár overállal is. Színek tekintetében a bézs, a sötétkék és a sötétzöld számít igazán menőnek.

Nőknek

Férfiaknak

Nem csak munkába

Bírod a kényelmes darabokat? Akkor válaszd dzsekid vagy kabátod a munkaruházat ihlette trendből. Tavasszal az ilyen stílusú darabok főleg kabátok formájában hódítanak, amit inggel vagy katanával viselhetsz, ami egy tökéletes külső réteg. A trend jellegzetteségei a nagy zsebek, az egyszerű, laza szabások és a letisztult varrások. Minták, színek tekintetében a kockásat és az élénk árnyalatokat válaszd.

Nőknek

Férfiaknak

Második bőr

A bőr motoros dzseki nálad is alapdarab tavasszal? Ha igen szuper hírünk van, hiszen most ezek a darabok is reflektorfény alá kerülnek a szezonban. Kicsit most megőrülhetsz és kísérletezhetsz a fazonokkal és színekkel, a trendek ezt lehetővé teszik most. A legmenőbb darabok most az övvel megkötős, a punk motoros vagy az elegánsabb vonalvezetésű bőrdzsekik. A retró vonal is erősen képviselteti magát, a nyolcvanas és kilencvenes évek hagngulata a bőrkabátokra is alaposan rányomja a bélyegét, jellegzetes stílusjegyeket hagyva ezeken az alapdarabokon.

Nőknek

Férfiaknak

Esőkabátok, nem csak esős időben

Néha süt a nap néha esik, sőt, néha havazik. Az időjárás elég kiszámíthatatla manapság, de a divattervezők felkészültek és olyan darabokat mutatnak be, amik állják az időjárás kiszámíthatatlanságát.  Az esőkabátok a szezon befutói, meglepő, hiszen eddig valahogy inkább egy mellékes darabként tekintettünk rájuk, nem alapdarabként. Ez most változhat. Tavasszal a klasszikus verziók mellett, élénk színű darabokat, de praktikus, parka fazonú esőkabátokat is találsz. A sportos stílus szerlemeseinek itt vannak a kapucnis verziók, nagy zsebbekkel, amit egyenes szárú farmerrel és dad sneakerrel képzelünk el.

Nőknek

Férfiaknak

Farmer fantázia

A melegebb napokon sem feledkezhetün meg a farmerről, végülis a farmerkabát egy klasszikus, ami minden szezonban jelen van. Idén tavasszal hogyan viseljük? A kék színű, egyszerű darabok mellett megtalálhatóak már pasztell árnyalatban is ezek a kabátok. Akik kiélnék művészi énjüket, keressenek olyan verziókat, amit minták vagy feliratok díszítenek. Az ördög a részletekben van – mint azt már megszokhattuk – szóval ha unod az egyszerű szabásvonalat, menj rá a pufi ujjú,  pliszírozott vagy válltöméses darabokra.

Nőknek

Férfiaknak

További cikkek olvasása