Olvasd el, csak 3 perc 17 dec 2019

Öltönykalauz – a legjobb darabok, amikben átbulizhatod a szilveszter estét

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Gálára, buliba vagy házibuliba vagy hivatalos szilveszter este? Van egy aduászunk, amit minden alkalomkor viselhetsz. Az öltön a tökéletes választás, ami mindig megállja a helyét.

Nem csak a nők dilemmázhatnak azon, mit viseljenek egy-egy eseményre, például szilveszterkor. Ha ötleted sincs és nincs is kedved ezel foglalkozni, akkor imádni fogod praktikus tippjeinket. A megoldás már valószínüleg ott lóg a szekrényedben, mivel alapdarabnak számít. Egy igazi univerzális választás, ami elegánsabb vagy lazább alkalmakkor is megállja a helyét – az öltöny. A tökéletes darab az alkatodra passzol, modern árnyalatú vagy mintázatú és mindig kényelmes.

Öltöny elegáns alkalmakra

Egy gála vagy esemény különleges eleganciát követel. Ilyen alkalmakra lehet tökéletes opció a talán már rég elfeledett szmoking. Persze, ha nincs ilyen darab a szekrényedben, semmi vész.  Ilyen esetben annyi a dolgod, hogy egy fekete elegáns öltönnyel helyettesíted, amihez egy fehér inget és egy lakkcipőt kombinálsz. Az I-re a pontot egy csokornyakkendő teszi majd fel.

S.Oliver / Mango Man / Mango Man / Mango Man / Gino Rossi

Háromrészes öltöny a tuti választás

Ha a dress-code megengedi és az alkalom sem túl elegáns, a háromrészes öltöny érdekes megoldás lehet. Kicsit vintage hatású, de annál menőbb, főleg ha valami izgalmas mintával jön, mint pl. a kockás motívum. Ennek a verziónak van egy hatalmas előnye: ha beindult a buli, imán ledobhatod a zakót és tovább nyomhatod a mellényben, ami egy új szintre emeli a megjelenésedet.

Medicine zakó / Medicine mellény / Medicine zakó / Medicine zakó / Medicine mellény

Kiegészítők, amik nem hiányozhatnak

Az öltöny színe és szabása nagyon fontos, de a kiegészítők is hatalmas szerepet játszanak a tökéletes megjelenés kialakításában. Minden részlet számít a nyakkendőtől a cipőn át az övedig. Általában azt javasolnánk, hogy összhangban legyen a teljes megjelenésed, de mindenki így gondolkodik, így te megőrülhetsz kicsit és felrúghatod a divat alapszabályait. Válassz az elegáns cipő helyett mokaszint vagy sportcipőt, az egyszínű nyakkendő helyett valami menő mintásat és a sima ing helyett aprómintás verziót. A mintás keveredése amúgy is divatos manapság úgyhogy bátran kisérletezz.

G-Star Raw / Scotch & Soda / Guess Jeans / Medicine / Roberto Cavalli Sport

További cikkek olvasása