Olvasd el, csak 3 perc 17 ápr 2024

New Balance sneakerek: az első viselésüktől imádni fogod őket

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

A New Balance márka világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Több mint 100 éve van jelen a piacon, eredeti megjelenésével és kényelmével lenyűgöz mindenkit. Éppen ezek miatt a jellemzők miatt hódítja meg a New Balance a divatimádók szívét. Fedezd fel velünk ennek az egyedülálló márkának a legikonikusabb modelljeit.

Miközben a tyúkokat figyelte a hátsó kertjében William J. Riley a bostoni ír bevándorló, azzal a briliáns ötlettel állt elő, hogy egy rugalmas betétet hozzon létre, mely alátámasztja a lábfejet. Az ötletet a madarak tökéletes egyensúlyozása és egynesúlyérzéke inspirálta. Először Riley és üzlettársa, Arthur Hall, az alkalmazottaiknak értékesítette az újdonságot, azonban atléták is érdeklődtek az innovatív megoldás iránt és egyre többen keresték fel a őket.

Így tervezte meg a New Balance a világ első futócipőjét hullám alakú talppal a jobb tapadásért. A ‘Tracker’ névre hallgató modell nagy népszerűségnek örvendett a Massachusetts-i iskolák és főiskolák futói körében. A New Balance globális elismerését Jim Davis hozta meg, aki 1972-ben megvette a márkát az eredeti tulajdonosoktól. Davis elkezdte sorozatban gyártani az új termékeket, amelyek nemcsak az atléták figyelmét, hanem a nemzetközi popkultúra sztárjainak figyelmét is felkeltették.

Manapság a New Balance sport és életmód cipői a legnépszerűbbek közé tatoznak. Például az idei szezonban a 9060 a igazi szenzáció – tudd meg, miért lett olyan népszerű, és milyen szetteket hozhatsz létre vele.

Mely modellek a legnépszerűbbek? Nézd meg a ranglistánkat!

A 550-es modellben minden megvan. Kényelmes, tartós, innovatív, majdnem minden stílushoz illik, és kiemeli viselőjének egyediségét. A cipőket Steven Smith tervezte, kiválóak voltak egyszerű kialakításuk és alacsony felső részük miatt, ami akkoriban újdonságnak számított a sportcipők piacán. A NB 550 gyorsan bizonyította, hogy tökéletes választás minden alkalomra.

Bár ez a cipő 30 évvel ezelőtt eltűnt a forgalomból, stílusosan tért vissza, és az egyik legkívánatosabb modellé vált a piacon. Klasszikus és időtálló tervezése, amely egyszerre utal a kosárlabdavilágra és a New York-i divatra, ma is sokszínűvé teszi a hírességek stílusát. Eddig Kendall Jenner-t, Rihannát, Justun Biebert és Bella Hadid-ot láttuk többek között viselni a NB 550-et. Ezeket a cipőknek a retró bája határozottan kiemel a tömegből.

New Balance 327, klasszikus és modern keveréke. A streetwear rajongók ismerik a NB 327 modellt, a jellegzetes logójával az oldalán. Bár a cipő 1976-ban debütált a piacon, még mindig az egyik legnépszerűbb modell. Az egyedi tervezésért a manchesteri tervező, Charlotte Lee felel.

Amikor a New Balance 327-et tervezte, Lee több tervezési elemet kölcsönzött az ikonikus sportmárka cipőiből, hozzáadott egy kényelmes és aszimmetrikus középső talpat, nejlon nyelvet, retró anyagokat és mindezt egy különleges ‘N’ logóval tette fel az egyik oldalra. A klasszikus forma a modern csavarral ay NB 327-et a streetwear élvonalába emelte.

New Balance 530, a kilencvenes évek ihlették. Korlátlan kombinálhatóság, ikonikus kinézet és kényelem – ez a három jelző jellemezheti az NB 530-at a legjobban. Ez a cipő hosszú utat tett meg: funkcionális futócipőből az utcai viselet alapbdarabja lett, anélkül, hogy ezzel elveszítette volna egyedi dizájnját. Az NB 530 mögötti technológia a maximális párnázottság és az ENCAP támogatás, ami egy EVA hab és tartós poliuretán kombinációja, ami fokozza a kényelmi érzést és védi az ízületeket a kemény felületeken való futástól.

A NB 530 nemcsak sportolóknak nagyszerű. Ez egy trendi darab, amit még Lady Diana is előszeretettel viselt. Ezek a cipők lehetnek elegáns szettek és mindennapi megjelenések kiegészítői.  Hordhatók melegítővel, kapucnis felsővel és baseball sapkával, valamint könnyű tavaszi cuccokkal, például virágos maxi ruhával vagy motoros dzsekivel. Ezekkel a cipőkkel a variációknak csak a képzeletünk szabhat határt.

További cikkek olvasása