Olvasd el, csak 3 perc 22 dec 2022

Karácsonyi előkészületek: varázsolj ünnepi hangulatot otthonodba!

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 3 perc

Ismét itt az idő! Együtt leülünk a megterített asztalhoz, hogy a karácsonyfa fényénél, a mézeskalács illatfelhőjében és a karácsonyi dalok dallamaival pihenjünk és élvezzük a családdal és a barátokkal töltött pillanatokat. Bár a különleges hangulatot ebben az időszakban az emberek teremtik meg, érdemes megajándékozni magunkat és szeretteinket egy extra ajándékkal, és otthonunkban meghitt hangulatot teremteni.

A karácsony királynője

Hadd ragyogjon! A karácsonyfa kihagyhatatlan és gyakran a legszebb dísze az ünnepeknek. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is minden évben alig várják, hogy feldíszíthessék. Hogyan díszítsd fel a karácsonyfát? Ez a feladat a kreativitás és a dekorációs készség igazi megmérettetése. A csináld magad díszektől kezdve az aranyozott dión és a szárított narancsszeleteken át a bonyolultabb karácsonyfa-kreációkig a lehetőségek sokfélék. Ha szeretnéd, hogy karácsonyfád divatos legyen, válassz kiváló minőségű díszeket, hisz ezek hosszú évekig kitartanak.  Például a dán lakberendezési márkák darabjai minket megyőztek: OYOY, Bloomingville vagy Madam Stoltz. Termékeik természetes anyagokból, például fából, pamutszövetből vagy üvegből készülnek és a skandináv egyszerűség jellemzi őket, ötvözve a klasszikus és a modern részleteket. A kollekcióban megtalálhatóak a hagyományos arany és a vörös árnyalataiban pompázó, valamint a csipkével és flitterekkel gazdagon díszített gömbök, amik kiegészítik az elegáns enteriőrt. Azok, akik inkább a kevésbé egyértlemű formákat választják, vattacukor és diótörő alakú fadíszeket akaszthatnak karácsonyfájukra. Az arany és ezüst díszítésű figurák különleges karácsonyi ajándékot is jelentenek felnőtteknek, gyerekeknek és gyűjtőknek.

A karácsonyi asztal körül

Az asztal a középpont, ami köré karácsonykor összegyűlünk, ezért különös figyelmet érdemel, de nemcsak a karácsonyi finomságok kiválasztásakor. A decemberi napok különleges hangulatának hangsúlyozása és a családdal való közelség megünneplése érdekében érdemes gondoskodni az elegáns terítékről. A legnépszerűbb szín a fehér, ami a hó tisztaságát és fehérségét idézi. Túl klasszikus? Választhatsz más, kevésbé szokványos opciókat is. Vess egy pillantást a Villeroy & Boch vörös és arany árnyalatokban fürdő porceláncsodáira. A márka karácsonyi kollekciója nem szűkölködik nagy és desszertes tányérokban, valamint kávéskészletekben.

Ünnepi ízek és illatok

El sem tudjuk képzelni a karácsonyt e kiegészítők nélkül! A gyertyák ünnepi hangulatot teremthetnek az egész lakásban. Megtalálhatóak a karácsonyi dekorációkban, lámpásokban vagy a karácsonyi asztalon. Varázslatos ragyogásuk és melegségük a kinti időjárástól függetlenül életre kelti a belső teret és szeretnénk minél tovább megőrizni az illatukat otthonunkban. Az illatgyertyák kiválasztásakor érdemes a szója gyertyákat választani, amik kellemes, nem túlzó illatot terjesztenek, ugyanakkor egészségkímélőbbek, mint a hagyományos paraffinos gyertyák. Ráadásul, ha már leégtek, üvegük kisebb tárgyak tárolására is használható. A karácsonyhoz mindenki más illatot társít: lehet ez a mandarin, a frissen sült mézeskalács, a forrócsoki vagy a forraltbor akár.

Karácsonyi dekorációk az egész lakásban

Semmi sem hozza jobban hangulatba az embert, mint a karácsonyi dekorációk látványa. Amikor tehát karácsonyra készíted elő otthonod, ne feledkezz meg az ajtókról, a lépcsőkről vagy a komódokról és az ablakpárkányokról sem. Már néhány üvegbe helyezett lucfenyőág vagy egy mézeskalácsház alakú gyertyatartó is elég ahhoz, hogy a helyiséget azonnal különlegessé és kellemesebbé tegyük.

További cikkek olvasása