Olvasd el, csak 4 perc 10 okt 2024

A piros kabát a főszerepben: hogyan hozzunk létre szemet gyönyörködtető stílusokat?

Szerző: Krisztian Sebo
Olvasd el, csak 4 perc

A piros kabát olyan alapdarab, amelyről nehéz levenni a szemünket, ez a feltűnő árnyalat azonnal megragadja a tekintetet. Ugyanakkor rendkívül elegáns és soha nem megy ki a divatból. Hogyan lehet stílusosan viselni? Adunk pár tippet.

Ebből a cikkből megtudhatod

Milyen kiegészítők illenek a piros kabáthoz?
Milyen szabást válassz?
Milyen sál illik a piros kabáthoz?
Milyen kalapot viselj hozzá?
Milyen cipő illik a legjobban a piros kabáthoz?
Mit szimbolizál a piros kabát a divatba?
Hogyan viseljük a piros kabátot?

Tulajdonképpen három lehetőséged van, ha választásra kerül a sor. Az első egy biztonságos opció, amit semleges, klasszikus kiegészítőkkel viselhetsz. Javasoljuk, hogy egyszínű vagy visszafogott mintákkal kombináld. A második opció a merészeké. Játssz a kontrasztokkal és az erős mintákkal. Így nagyon feltűnő kombinációkat hozhatsz létre, de ezt inkább azoknak ajánljuk, akiknek erős a divatérzékük, és nem félnek megmutatni azt. A harmadik lehetőség a monokróm kombinációk. Megpróbálhatsz egy egész öltözéket létrehozni a piros különböző árnyalataiban.

Bármelyik utat is választod, a piros kabát összeállításánál fogadj a textúrákkal és anyagokkal való játékra. A piros kabát remekül mutat farmerrel vagy bőrnadrággal, de ha inkább elegáns megjelenést szeretnél, párosítsd gyapjú vagy kasmír darabokkal.

Milyen szabású kabátot válasszunk?

Mielőtt részletesen kitérnénk a kiegészítőkre, meg kell beszélnünk, hogy milyen modellt válassz. Tavasszal és nyáron tökéletes lesz egy klasszikus ballonkabát széles hajtókával, övvel és dupla gombsorral. Minden testalkathoz illik. Az oversize szabás ideális azoknak, akik a lazább stílust kedvelik. Ha nem szereted hangsúlyozni az alakodat, tökéletes választás.

A ‘köntös‘ szabású kabát lágyan ül az alakon. Nincsenek rajta gombok, ezeket általában öv helyettesíti. Egyenes szabása a köntösre emlékeztet, innen ered az elnevezése és a legtöbb sziluetthez jól illik, működik alkalmi és elegáns eseményekre egyaránt.

Az A-vonalú vagy bővülő szabású verzió tökéletes a körte alakathoz, mivel eltakarja a csípőt, miközben hangsúlyozza a felsőtestet.

Kétsoros kabát: elegáns szabású, elöl két sorban gombokkal. Lehet szabott vagy lazább szabású. Alkalmas körte alakú nőknek, bár a homokóra alakúaknak is jól áll, kiemelve az arányokat.

Milyen kiegészítőket érdemes a piros kabáttal kombinálni?

A kiegészítők teszik fel arra a bizonyos I-re a pontot. Gondosan válaszd ki őket, hogy lenyűgöző eredményt érhess el. Íme a mi javaslataink!

Milyen sál illik a piros kabáthoz?

A feketével igazából nem tudsz mellégofni. Igaz, hogy kontrasztot teremt a pirossal, de a lehető legklasszikusabb párosítás. A szürke egy másik semleges szín, ami tökéletesen kiegyensúlyozza a piros intenzitását. Egy ilyen árnyalatú sál lágyabbá teszi a megjelenést, míg a fekete elegáns, kissé titokzatos jelleget kölcsönöz a megjelenésednek.

Szereted a sötét színeket, de a feketét nem annyira? Válaszd a tengerészkéket, ami pl. a szőke hajúaknak is megfelelő lehet. Kevésbé feltűnő mint a fekete, de mélységet ad a piros kabát stílusának. Mit szólnál egy krém vagy bézsszínű sálhoz? Ezek a világos, meleg színek gyönyörű kontrasztot alkotnak a pirossal, kicsit lágyítva azt. Ha mintákról van szó, a sláger a kocka, például piros, bézs és fekete hangsúlyokkal. Próbálj meg jó minőségű női sálakat választani olyan anyagokból, mint a kasmír vagy a gyapjú.

Milyen cipőt válassz a piros kabáthoz?

Kezdjük a klasszikus, biztonságos opciókkal. A fekete cipő, különösen a velúr vagy bőr univerzális választás. Ugyanez vonatkozik a bézs vagy nude modellekre is, amelyek tökéletesen ellensúlyozzák a piros intenzitását, így lágyítva a szett jellegét. Hasonlóan működnek a barna árnyalatok is, melegséget és klasszikus, kötetlen hangulatot kölcsönöznek az öltözéknek.

A merészebbek számára a kék, zöld vagy narancssárga cipő is jó megoldás lehet. Ha szereted a szokatlan kombinációkak, akkor ez neked való. A kabáttal azonos árnyalatú, vagy egy árnyalattal világosabb vagy sötétebb cipőkkel monokróm öltözéket hozhatsz létre. Szereted a mintákat, és nem félsz megvadulni? Válaszd a leopárdmintát!

Milyen kalap illik a piros kabáthoz?

Igen egyszerű, a kalap színét igazítsd a sáladhoz/kendődhöz. Választhatod pontosan ugyanazt a színt, vagy játszhatsz az árnyalatokkal. Kombináld szabadon a bézs és a barna árnyalatait a két kiegészítőn. Ne feledd, hogy a mintákat ne keverd, de az egyszínű sapka és sál például leopárdmintával jól működik.

Mit szimbolizál a piros a divatban?

A piros egy szemet gyönyörködtető szín. Ezért sokan magabiztosságot és erőt tulajdonítanak neki. Néha a hatalommal társítják, ezért a piros viselése az életünk feletti uralom érzését keltheti. Továbbá a dinamizmust és a mozgást is képviselheti, így az aktív és élénk emberek számára megfelelő választás lehet.

A piros néha a luxussal és az időtlen eleganciával is társul. Különösen, ha kiváló minőségű anyagokkal kombinálod. A piros az olyan ember ruhatárának részeként jelenhet meg, aki értékeli a magas minőséget és a részletekre való odafigyelést. Ez még nagyobb jelentőséget nyer, ha azzal a ténnyel kombináljuk, hogy történelmileg a piros színt gyakran a felsőbb osztályok tagjai számára tartották fenn.

Egyet biztos például piros kabátot érdemes a ruhatárában tartani. Rendkívül eredeti ruhadarab, amely a stílusalkotási lehetőségek széles skáláját kínálja és számos alkalomra megfelelő viselet.

 

További cikkek olvasása